Instagram Pinterest Youtube

RAVAK Tudástár: A fürdőszoba felújítás 5 lépcsője

Dátum: 20.1.2017
Ha az Ön számára a 2017-es év első fogadalmai közé tartozik a fürdőszoba felújítása, akkor érdemes elolvasnia a következő 5 pontot, amely vonalvezetőként szolgálhat a rengeteg feladat teendői között. Kesztyűt fel, kezdhetjük?

Az elmúlt évben RAVAK Tudástár bejegyzéseinkben igyekeztünk a lehető legtöbb oldalról megvilágítani a fürdőszobát érintő különböző tárgyköröket: a felújítást, a megfelelő zuhanykabin, kád kiválasztását, a csaptelepeket, a szanitereket. Ezúttal a már más szemszögből körbejárt fürdőszoba felújítás 5 konkrét szintjét, lépcsőjét, lehetőségét vázoljuk fel Önnek az alapoktól.

Fürdőszobafelújítás előtt áll? Bármikor kialakíthatja az álom fürdőszobát a tökéletes káddal, zuhanykabinnal, mosdóval, esetleg wc-vel.


Tervezés

Költségkeret

Álmodjon (ne irreálisan) nagyot! Képzelje el, milyen lenne az álomfürdőszobája, melybe bármikor szívesen belépne, de gondolja át az erre szánt keretösszeget is. Hogy a realitás talaján maradhasson, érdemes nem csak fejben, hanem vizuálisan is terveznie - és persze számolni, számolni, számolni. Ne feledje, az adott tételekre (szaniterek, szakértők) inkább számoljon többet, semmint kevesebbet! Alakítson ki különböző kategóriákat, melyek azok, amelyeken tovább spórolhat, ha szükséges, melyek azok, amelyekből nem érdemes engedni - ilyen lehet az összes nagyobb fürdőszoba bútor, amelyek hosszútávú befektetésnek bizonyulnak (kád, zuhanykabin, mosdó, wc, stb.). Az apróbb dekorelemeket a nagy átalakítás után is ráér beszerezni!

Tervezőprogramok

Az interneten számos ingyenes tervezőprogramot elér, amelyek közelebb vihetik terveinek megvalósításához. Írja be a “fürdőszoba tervezés” kulcsszavakat, és böngésszen a főként angol (néhány esetben magyar) nyelvű alaprajz és látványtervező programok között. Ha a zuhanyzó megtervezése kerül sorra, ajánljuk RAVAK konfigurátorunkat, amely már sokaknak segített egyszerűsíteni a választási folyamatot.

Sőt, mi több, ha igazán szabadjára engedte a fantáziáját és a játékos folyamat során tervezői vénát fedezett fel önmagában (vagy ismerősében), feltétlenül olvasson pár gondolatot Style&Draw pályázatunkról, izgalmas lehet az Ön számára is, ha nem csak a saját fürdőszobájára maradt kreativitása!

Fürdőszobafelújítás előtt áll? Bármikor kialakíthatja az álom fürdőszobát a tökéletes káddal, zuhanykabinnal, mosdóval, esetleg wc-vel.Burkolás, burkolatok

A fürdőszobában a ház/lakás többi helyiségéhez képest viszonylag hamar elhasználódnak a burkolatok, így nem érdemes ezt a folyamatot fokozni silány minőségű alapanyagok használatával. Érdemes lehet közép -vagy felsőkategóriás, kifutó és/vagy kis számban megmaradt termékek közül választani, mert ezekhez olcsón hozzá lehet jutni! Ha spórolni szeretne, gondolja át, érdemes-e leveretni a falról a csempét, nem oldható-e meg a felújítása (fugák időigényes, de hatékony tisztítása, a burkolat vízkőtelenítése, stb.) - így a szomszédok sem fogják utálni a hangoskodásért. És ha mégis utálnák, legalább nem lesz üres a pénztárcája ahhoz, hogy levegye őket a lábukról egy új szobanövénnyel. (Ezt most nem mondtuk feltétlenül komolyan.)

Vagy inkább festés?

Ugyan komoly hagyománya van a fürdőszoba csempézésének, mi mégis felhívjuk a figyelmét arra, hogy a festés kifejezetten kedvező megoldás lehet - sokkal könnyebben felújítható, és jelentősen olcsóbb módszer. Ha ragaszkodik a csempéhez, válassza a kevésbé problémás, könnyen tisztítható fürdőszoba részekre a szakaszos csempézést a fürdőszoba teljes burkolása helyett.

Fürdőszobafelújítás előtt áll? Bármikor kialakíthatja az álom fürdőszobát a tökéletes káddal, zuhanykabinnal, mosdóval, esetleg wc-vel.

Kád vagy zuhanykabin?

Az örök dilemma - kevés a hely, nagyok az igények: Apa zuhanyozni szeret, Anya inkább elmerülne egy kád habos fürdővízben, a gyereknek meg mindegy, mert úgysem szeret mosakodni. Mi legyen? Mielőtt kirobbanna a családi balhé, mi kombinált megoldást javasolunk. A kádparavános megoldásokról itt olvashat bővebben.

Ha a zuhanykabin mellett dönt, érdemes átgondolnia, hogy pontosan mik az igényei. A felfalazott kivitelezés időtálló és mutatós, míg egy zuhanykabin olcsóbb, de ugyancsak megbízható: a RAVAK 2 év garanciát kínál rájuk.

Zuhanykabin - saját kezűleg?  

Zuhanykabin vagy zuhanytálca telepítésekor a siker elsősorban a tiszta és pontos munkán, valamint a csatlakozások rögzítésén és takarásán múlik. Ne hagyja, hogy a hibás utómunkálatok bármikor meghiúsítsák fő pénzügyi befektetését! Vegye igénybe a RAVAK professzionális dolgozóinak éppen erre a célra gyűjtött tapasztalatait!

Szakemberektől

A zuhanykabinok és zuhanytálcák telepítéséhez szükséges termékek fejlesztéséről a RAVAK szakvállalatai gondoskodnak, ahol a szerelési munka minden buktatóját ismerik.

Bárkinek

A RAVAK kedvében jár mindazoknak, akik maguk végzik el a munka egy részét. Az ő számukra lett összeállítva az univerzális szerelőkészlet, amely minden szükséges dolgot tartalmaz: RAVAK Professional szilikonos tömítőt, valamint vízvezetőlécet és szivacscsíkot.Fürdőszobafelújítás előtt áll? Bármikor kialakíthatja az álom fürdőszobát a tökéletes káddal, zuhanykabinnal, mosdóval, esetleg wc-vel.

Beépített szekrények vagy polcrendszer?

A jó minőségű fürdőszoba bútorokat nem érdemes figyelmen kívül hagyni a felújítás során: állják a nedvességet, páratartalmat, jól pakolhatók és a különböző koncepciókba harmonikusan illeszkednek, vonzó összképet eredményeznek. Ha azonban minden áron spórolnia kell, elgondolkodhat polcrendszerek beszerzésén is, amelyeket rekeszekkel, mutatós kosarakkal tagolhat, szerelhet fel. És a további dekorelemekről még nem is beszéltünk. Bár talán még fogunk…

Tartson velünk jövő héten is, és ha kérdése merülne fel, írjon az info@ravak.hu e-mail címre, ahol kollégánk segít a továbbiakban. Ha belejött a felújítás tervezgetésébe, töltse le a képre kattintva ingyenes 7+1 tippünket, amelyben további hasznos tanácsokat talál!

Töltse le 7+1 fürdőszoba felújító, ingyenes tippünket!