Instagram Pinterest Youtube

RAVAK Tudástár: 5 dolog, amit gondoljon át fürdőszoba felújítás előtt!

Dátum: 2.12.2016
Ha a közelgő ünnepekre vagy az új évre a lelke mellett fürdőszobáját is szeretné felkészíteni, esetleg átalakítani, akkor RAVAK Tudástár bejegyzésünket Önnek írtuk. Tudta, hogy otthonának nyugalom szigete csak 5 alapvető kérdésre és persze izgalmas tervezésre van Öntől?

Az elmúlt hónapokban már röviden érintettük a fürdőszoba felújítás témáját ebben és ebben a RAVAK Tudástár bejegyzésünkben, de az év vége felé egy 5 kérdést taglaló összefoglalóval készültünk.

Még időben van, hiszen sosem tudhatja, - akár egy cikk hatására - nem kerül-e új fürdőszobabútor jelképesen (reméljük, hogy jelképesen) a Mikulás-csizmákba vagy a karácsonyfa alá. (Ilyesfajta szándék esetén blogposztunkat érdemes megosztani, de legalább megnyitva felejteni a laptopon!)

Fürdőszoba felújítás előtt áll? Van Önhöz 5 kérdésünk!

Egy igazán szerethető fürdőszoba kialakítása vagy felújítása előtt érdemes megválaszolnia saját magának a következő sorvezető kérdéseket, hogy a legtöbb nehézséggel magabiztosan kalkulálhasson előre.

1.) Hányan fogják használni a fürdőszobát?

Ismeri a mosdókagyló előtti tülekedést, amely olyan érzést kelt Önben, mintha már a saját fürdőszobájában a reggeli dugó kellős közepén szenvedne? És azt, amikor mindenki egyszerre szeretné intézni különböző jellegű ügyeit a mosdóban? Ne törődjön bele, nincs minden veszve! A fürdőszobának elegendő hellyel kell rendelkeznie a tároláshoz, a berendezési tárgyakhoz és a kényelmes használathoz. Mutatós megoldás lehet például Rosa koncepciónk közepes-és kis fürdőszobákba kádparavánnal, mosdó- és tárolószekrénnyel.

Összeillő kád, mosdó és fürdőszoba bútorok? Rosa koncepciónk harmonikus egysége tökéletes bármely kisebb fürdőszobába

2.) Kád és/vagy zuhanykabin?

Ragaszkodik a kádban fürdőzés élményéhez, de a reggeli frissítő zuhanyról sem szeretne lemondani? Nincs kedve a véget nem érőnek tűnő tócsatörölgetéshez? Amennyiben kis fürdőszobájában nem fér el külön kád és zuhanykabin, válassza a kád és a kádparaván ötletes kombinációját. Kicsik és nagyok kedvence lesz!

Miért választana kád és zuhanykabin között, ha kádparavánnal mindkettő előnyeit tudja élvezni?

3.) Mosógép és WC?

Ha a mosógép helyet kaphat a fürdőszobán kívül máshol is, biztosan nem kell választania a fürdés és a zuhanyzás között. Egy kis körültekintéssel azonban könnyen kialakítható mosógép sarok is a fürdőszobában, amely nem von el jelentős területet a helyiségből (lásd 4. pont)

Hallotta már azt a gondolatot, hogy a jó házasság titka a külön fürdőszoba? Ezt ugyan nem merjük magabiztosan megerősíteni, de abban biztosak vagyunk, hogy a fürdőszobától külön kialakított WC még egy kapcsolatnak sem ártott meg! Ha egy háztartásban kettőnél többen élnek együtt, érdemes két helyiséget kialakítani, hogy ne zavarják egymást és időt spóroljanak a felek.

4.) Mennyi helyre van valójában szüksége?

Már 1 m² extra hely is elég lehet ahhoz, hogy elférjen a mosógép, a kád vagy akár egy zuhanykabin. Ha módjában áll, a fürdőszoba méretét a folyosó vagy a szomszédos szoba holttereivel bővítheti, azonban ha erre nincs lehetősége, akkor is van megoldás.

Kisebb alapterületű fürdőszobában is szellős hatást kelthet, ha a fürdőszoba bútorokat megfelelően helyezi el. Ehhez a RAVAK koncepciók praktikus és költséghatékony megoldásokat kínálnak, amellett egységes arculatot kölcsönöznek fürdőszobájának - legyen az bármekkora méretű.

BeHappy koncepciónk kádja és mosdókagylója, valamint fürdőszoba bútorai a legkisebb fürdőszobában is gond nélkül elférnek.

A fönti és az alábbi képen is látható BeHappy koncepciónk remek választás bármely kis fürdőszobába, melybe még a mosógépet is elhelyezhetjük egy kis fantáziával.

BeHappy koncepciónk fürdőszoba bútorai nem csak praktikusak, de méretük miatt még a mosógép is elférhet a fürdőszobában!

Avocado koncepciónkra is vessen egy pillantást, talán éppen ez fogja inspirálni Önt - kényelmes és helytakarékos, szerethetően apró fürdőszobákba ajánljuk.

Avocado koncepciónk kádja és mosdója, valamint fürdőszoba bútorai nem csak elegánsak, de praktikusak is - elférnek a kis fürdőszobákban is.

5.) Hogyan növelheti vizuálisan a fürdőszoba méretét?

Ha nem áll módjában nagyobb átalakításba fogni, a megfelelő anyagok, világos színek, tükrök, világítórendszer vagy akár természetes, nappali fény használatával vizuálisan növelheti a rendelkezésére álló teret. Erről többek között itt írtunk Önnek.

Reméljük, hogy hamarosan megleli a megfelelő megoldásokat és szemrevaló, kényelmes fürdőszobával indulhat neki a 2017-es évnek! Ha kérdése merülne fel, keressen minket bátran az info@ravak.hu címen vagy találja meg válaszait az alábbi képre kattintva. Tartson velünk a jövő héten is!

Töltse le ingyen a RAVAK 7+1 tippjét fürdőszoba felújításhoz!