Instagram Pinterest Youtube

RAVAK dizájn

A jó design alapja az ízléses kivitelezés és az ezt célzó gondolkodásmód. De csak megalkotni a szépet nem elég. A technika világa egyre bonyolultabb, és mindannyiunknak egyre nehezebb eligazodnunk benne. Ezért olyan termékekre vágyunk, amelyek nemcsak formailag érdekesek, hanem elsősorban praktikusak, műszakilag átgondoltak, egyszerűek és biztonságosak. A formatervező nem művész és nem elszállt fantaszta. A jó designer elsősorban jó technikus és tervező, aki tudatosítja a fejlesztendő termék gyakorlati körülményeit, valamint képes a terméknek műszaki és formai egyediséget biztosítani. Épp ezért a RAVAK olyan stúdiókat választott hosszútávú partnereknek, amelyek piacképesek, és egyúttal tele vannak ötletekkel olyan környezetben is, mint a versenytársakban bővelkedő autóipar.

 

Kryštof Nosál – studio Nosal Design

Kryštof Nosál

A Nosal dizájnstúdió alapítója.

A kiváló cseh dizájner, aki főként a termékdizájnra összpontosít, alapvető szabálya az egyszerű kivitelezés, mely egyedi ötletből születik. Terveit olyan márkák használták, mint a Narex, az Electrolux ‒ mosógép férfiaknak, valamint rengeteg közkedvelt RAVAK termék társtervezője (Rosa, Chrome, 10°, Classic, Evolution koncepció). A RAVAK termékekkel rendszeresen részt vesz különböző rangos versenyeken ‒ jelölték a Czech Grand Design díjra, továbbá az EDIDA, Top Design és a Red Dot díjak nyertese. A Washman – Electrolux (mosógép férfiaknak) társtervezője.

Mottója: "A maximális hatást egyszerű eszközökkel igyekszem elérni. A felesleg eltüntetésével és egyszerűsítéssel olyan termék jön létre, melyet kifejezőbbnek észlelünk."

Beszélgetés Kryštof Nosállal
 

 

Achim Storz – studio Storz

Achim Storz

A Design Storz stúdió alapítója

Kádjaink tervezésekor a Storz stúdió gazdag tapasztalataiból merít, melyeket olyan autók belterének tervezése során szerzett, mint a Porsche BMW vagy az Audi, illetve olyan fogyasztási cikkek megalkotásánál, mint az Adidas, Hugo Boss vagy Colgate termékei. Achim Storz egyedi tervezői lenyomatot és alapos kivitelezést biztosít termékeinknek.

Mottója: "A dizájn identitást teremt. Az identitás imázst. Az imázs pedig sikert."

Beszélgetés Jan Dědekkel, a stúdió Storz senior designerével