Instagram Pinterest Youtube

A RAVAK termékek minősége

A termékeink megbízhatóak

A sikerünk mögött az alapvető szabályok betartása, mint az első osztályú minőség felügyelete, egyedülálló technológiák használata, tapasztalt mestereink kézműves ügyessége és eredeti szerzői design rejlik. De amiben különbözünk a konkurenciától, azok a minden szempontból az ügyfél köré orientált termékek - a mai trendet tükrözik, és ezért tetszenek a legigényesebbeknek Önök közül. A termékek gazdag választékának és az átgondolt designnak köszönhetően a teljes fürdőszoba számára megoldást kínálunk, beleértve a szaktanácsadást és a szervizt is. Termékeink első osztályúak, tanúsítvánnyal rendelkeznek és ezért hosszabb garanciát vállalunk.

 

Kvalita výrobků RAVAK - materiály

Alapanyagok

Nagy figyelmet szentelünk az alapanyag-választásnak, mert elsőosztályú eredmény csak a legjobb, érzéssel megmunkált nyersanyagokból születhet.

 

Kvalita výrobků RAVAK - Vany

Kádak

A RAVAK kádak akrilból készülnek. Miért?

  • Az akril könnyedén formázható, a kád konkrét modellje így minden alkatnak és kívánságnak átgondolt kényelmet kínálhat.
  • Az akril nem vezeti a hőt és érzetre nem hideg. Az akril kádban a víz lassabban hűl ki.
  • Az akril könnyebb, mint a kádgyártáshoz használt anyagok. A kád beszerelése így egyszerűbb és a mozgatása is kellemesebb.
  • Az akril a többi kádgyártáshoz használt anyag viszonylatában olcsóbb. Az akril kád ár és teljesítmény aránya jobb.

A kádgyártáshoz öntött akrillemezt használunk (PMMA). A formáját hosszútávon megtartja, nem görbül, és nem reped. Kádjainkra így meghosszabbított 30 éves garanciát nyújhatunk.

A piacon a vevő találkozhat a konkurencia extrudált akrilból készült termékeivel. Míg az öntött akrillal kémiailag azonos anyagról van szó (polimetilmetakrilát), a gyártásuk különböző módszere miatt eltérő felhasználói tulajdonságokkal rendelkeznek. Az extrudált akril anyaghúzással készül, így anyagjellemzői csak szálirányban érvényesülnek. Néha a kádgyártásban alacsony ára miatt nagyon vékony extrudált akril kerül felhasználásra, amelyet aztán egy műanyag ABS lemezzel kell kimerevíteni. Az ebből az anyagból készült kádak ugyan olcsóbbak, de lényegesen rosszabb tulajdonságokkal rendelkeznek és a fürdőszobába való beépítést követően idővel meg is repedhetnek.

A márkás öntött akril, például a lucite cégtől, amelyet a RAVAK társaságnál használunk, ezzel szemben előkészített formákba van öntve. Az akrillemez így minden irányban megőrzi fizikai tulajdonságait. Az öntött akril határozottan jobb minőségű, mint az extrudált és nagyobb garanciát nyújt arra, hogy a termék hosszútávon megőrzi a kívánt formát, nem görbül el és nem is reped meg.

Kvalita výrobků RAVAK - Sprchové kouty

Zuhanykabinok

A zuhanykabin kereteknek szélsőséges környezetben a forró víz, a gőz, a hőmérséklet és a levegő páratartalom gyors váltakozásának hatásaival szemben kell helytállniuk. A gyártásukra ezért minőségi ötvözött alumíniumot használunk, amelyet még további felületkezelésnek vetünk alá. A zuhanykabin keretek és kádparavánok mindennemű kezelése a saját galvanizáló üzemünkben Příbram-ban történik, ezzel elémegyünk a gyártási anyag szállításából eredő felületi sérülések előfordulásának.

A RAVAK a három legelterjedtebb típusú zuhanykabinkeret felületkezelést kínálja, ezek az eloxálás (szatén és fényes), a porlakkozás és a krómozás. Az eloxálás keretén belül a RAVAK az aluminium felületkezelés piacán a legminőségibb kikészítést kínálja, amelynek szatén a neve. A szatén kikészítésű zuhanykabinkeretek változatai forradalmi kopásállóságot mutatnak. A szatén felület, ami a keménységet illeti, a korundénak felel meg, a mohs-féle keménységi skála fokozatai szerint rögtön a gyémánt utáni helyezést kapott. Az így kikészített zuhanykabinok a legellenállóbbak a karcolásokkal szemben. A fényes eloxált felületkezelés tökéletesen megfelel a modern design elvárásainak, azonban sérülésre hajlamosabb. A legelterjedtebb keret-felületkezelés a lakkozás. Eközben epoxi-poliészter festéket használunk (RAL 9003 árnyalat), amely a porfestékek közül a legkiválóbb minőségű - elasztikus, kémiailag ellenálló, időtálló is és egyidejűleg színtartó.

A kapaszkodók, zsanérok és pántok krómozott változatán a krómozott réteg sárgarézre való felvitellel készül. A masszív fém és a minőségi krómozás kombinációjának köszönhetően ezeknél az elemeknél nagyon hosszú, élettartam teszt által hitelesített 30 éves élettartamot garantálhatunk. A zuhanykabinok és kádparavánok betétlemezének gyartásához minőségi 2,5 mm vastag polisztirén betétlemezt használunk, vagy 6 illetve 8 mm vastag edzett biztonsági nátrium-kalcium-szilikát üveget, amely A saját RAVAK AntiCalc ® szabadalmaztatott technológiánkkal van felületkezelve.

Kvalita výrobků RAVAK - Sprchové vaničky a umyvadla z litého mramoru

Zuhanytálcák és mosdók öntött műmárványból 

Zuhanytálca és mosdó portfóliónk nagyrésze öntött műmárványból készül, amely őrölt dolomit és műgyanta keverékéből keletkezett kompozit anyag. Az ebből az anyagból készült termékek magas szilárdságukkal, precízen formázott éleikkel és tökéletesen egyenes felületükkel tűnnek ki. Az összes öntött műmárványból készült termékre meghosszabbított 5 évre szóló garanciát vállalunk.

Az öntött műmárvány őrölt dolomit/mészkő és poliészter műgyanta keveréke. Formákba való öntéssel készül, ami minden irányban a termék homogenitását biztosítja. Ezért nincsenek eltérő fizikai-mechanikai tulajdonságokkal rendelkező előfordulások benne. Az öntött műmárvány megfelel a legszigorúbb higiéniai szabványoknak és kiváló hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik. Az öntött műmárványból készült termékek felülete a poliészter műgyanta fehér, fénylő, rugalmas Gelcoat nevű réteggel van lezárva, amely könnyű tisztántartást és selymes tapintást biztosít.

Az öntött műmárványból készült termékek porózusság mentesek, szilárdak és a többi anyag viszonylatában, mint a kerámia, a lemez vagy a klasszikus márvány ellenállók a baktérium és a penész lerakodásával szemben, meleg érzetet okoznak. Az öntött műmárványból készült zuhanytálcák remek stabilitással, magas teherbírással és szilárdsággal tűnnek ki és csekély három centiméter vastagságuk a lefolyó irányában megbízható lejtést biztosít. A tökéletesen egyenes éleknek és szögleteknek köszönhetően, amelyeket kizárólag az öntött műmárvány tesz lehetővé, könnyebb a beszerelés és a falsíkhoz való illesztésnél minimális a fugatávolság, és mozgáskorlátozottak számára kialakított fürdőszobákba is alkalmasak.

Kvalita výrobků RAVAK - Odtokové žlaby

Zuhanyfolyókák

A RAVAK zuhanyfolyókák gyártását a legmagasabb minőség és praktikus előnyök kiegyensúlyozott kombinációja kíséri. A vevő választhat rozsdamentes ráccsal ellátott műanyag zuhanyfolyókát, amely előnye az alacsony beépítési magasság (75 mm) és így főként panelházak átalakításánál ideális, ahol a mély beépítés nem lehetséges. A rozsdamentes zuhanyfolyókákat minőségi acélból gyártjuk, magas vízátfolyást biztosítanak (akár 60l/perc), beépítési magasságuk csupán 10 mm, a szifon tökéletesen tisztítható, dupla bűzelzáróval rendelkeznek 50 mm vízoszlop magassággal és a legkiválóbb minőségű alapanyagoknak köszönhetően 25 év tartamra garanciát vállalhatunk rájuk.

Kvalita výrobků RAVAK - Koupelnový nábytek

Fürdőszobabútor

A minőségi alapanyag és a komponensek használatára példaként szolgál a RAVAK fürdőszobabútor is. A vázszerkezeteket AMT (AntiMoistureTreatment) technológiával mélyrehatóan impregnált préselt faforgácslapból gyártjuk, ennek köszönhetően nedves fürdőszobai környezetben is megállják a helyüket. A nyitó szerkezeteket a legrangosabb európai gyartóktól vásároljuk és 100 000 nyitási ciklusra vannak tesztelve. A bútort a különböző típusú mosdókhoz kapcsolódó koncepciós megoldások részeként gyártjuk, ezért együtt esztétikus és funkcionális egészet alkotnak. Az összes bútorra meghosszabbított 5 éves garanciát vállalunk.

Némely gyártótól eltérően a RAVAK a saját fürdőszobabútorát a mélyrehatóan impregnált (MFP - melamine faced particleboard) faforgácslapból gyártja, amely teljes metszetében védett a vízzel szemben, mégpedig a vízállóság elérhető legmagasabb fokán. Az élek ragasztásához speciális ragasztót használunk, amely eltömíti az anyagban lévő pórusokat, és így kombinálva a belső impregnációval teljesen vízállóvá válik. A multifunkciós préselt faforgácslap felülete sima, repedés ellen védett és további kezelést nem igényel. A lemezek ráadásul magas teherbíró képességgel rendelkeznek és nagyon stabilak.

A szekrényajtókat és vázszerkezetüket MDF lemezből gyártJUk, amely a tömör fa teljes értékű és multifunkciós alternatíváját képviseli. Némely széria esetén (Clear, Formy, polcok a mosdó alá) még egy szilárd, a kívánt árnyalatra pácolt kőris vagy tölgy furnérral is bevonjuk, amely három réteg, UV sugarak és fürdőszobai kozmetikumok ellen védő, poliuretán lakkal van bevonva. A furnérozás a természetes fa érzetét viszi a fürdőszobába, de elfogadható áron és a fa hagyományos jellemzői nélkül, amelyek hozzátartoznának a fa használatához, mint a fa-csomó, a formai instabilitás vagy a színtartóság hiánya.

A fa, amelyből a RAVAK fürdőszobabútor lemezei készülnek a PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) rendszer által tanúsított. Ez garantálja, hogy kizárólag természetbarát erdőkből származik. Így a fa igazolható eredetű és garanciát nyújt a felhasználónak arra, hogy fenntartható gazdálkodásból származik és hozzájárul bolygónk természeti kincseinek megőrzéséhez.

Kvalita výrobků RAVAK - Vodovodní baterie

Csaptelepek

A csaptelepek kiváló minőségű sárgarézből készülnek, megfelelően vastag króm réteg bevonattal, amely magas kopásállóságot és hosszú élettartamot biztosít. A RAVAK csaptelep szíve egy speciális technológia segítségével alumínium-oxidból gyártott kiváló minőségű kartus, amely kimagaslóan szilárd (a Mohs-féle keménységi skálán rögtön a gyémánt utáni helyezést kapott) és több alkalmazási formában a gyémántot is helyettesíteni tudja. Csaptelepeinket független szakértők igazolják, nem károsak az egészségre és egyszerűen csatlakoztathatóak az armatúrához. A csaptelepekre és a kiegészítőkre 5 éves garanciát vállalunk.

A RAVAK csaptelepek minőségéért és főleg a kerámia kartus könnyű és akadálymentes működéséért, egy több mint 700 000 mozdulatból összetevődő tesztsor kezeskedik. A műanyag szűrőkből álló perlátoron gyakorlatilag nem tapad meg a vízkő. A RAVAK fürdőszobai csaptelepek programjához otthoni ápoló szereket is kínálunk és a problémák három napon belüli helyszíni megoldását szakszervizünk segítségével.

 

Kvalita výrobků RAVAK - technologie

Technológia

Trendet teremtünk, egyedülálló műszaki megoldásokat és szabadalmaztatott technológiákat fejlesztünk.

 

Kvalita výrobků RAVAK - Povrchová úprava sprchových koutů

A zuhanykabinok felületkezelése  

Közép-Kelet Európában kizárólag mi üzemeltetünk saját galvanizáló és lakkozó üzemet, ami garanciát nyújt zuhanykabinjaink, ajtóink és kádparavánjaink felületkezelésének teljes ellenőrzésére. Az eloxáló technológiának köszönhetően, többek között, szatén felületkezelést is kínálunk. Ami pedig az ellenállóságot és a keménységet illeti, a korund értékeivel egyenlő, a Mohs-féle keménységi skálán rögtön a gyémánt utáni helyezést ért el.

Az eloxálás egy elektrokémiai folyamat, ahol az anódként használt elektrolitikus fürdőben lévő fémen egyenletes, kompakt oxidrétegek alakulnak ki, amelyek határozottan keményebbek és vegyileg ellenállóbbak, mint maga a fém és így az eloxált termékek mechanikai és kémiai tulajdonságait javítják. Ennek eredményeként egy sima matt ezüstszürke felület keletkezik, melynek szatén a neve. Az eloxálási technológia segítségével egy további felületkezeléssel is foglalkozunk, amelynek fényezett alumínium vagy csak „fény” a neve. Ez a technológia vonalvezetésüket tekintve remek zuhanykabinokat eredményez, amelyek azonban óvatosabb bánásmódot igényelnek, nehogy a kereteik megkarcolódjanak.

A zuhanykabinkeretek felületkezelésének legjobban elterjedt technológiája a lakkozás. Az elektrosztatikus porfestés vegyileg előkészített felületre való felvitellel és az azt követő hőhatás általi ráolvasztással készül. Az európai szabványoknak való megfelelés végett a RAVAK saját technológiába ruházott be, amely lehetővé teszi a sztenderd feletti minőség elérését.

Kvalita výrobků RAVAK - Doživotní slib bezporuchového chodu koutů Supernova

A Supernova kabinok életre szóló ígérete az akadásmentes működésre 

Az AntiBlock technológiának köszönhetően a Supernova család modellei esetén minimum 10 év akadásmentes és halk ajtónyitást garantálunk. Az AntiBlock rendszer meggátolja a beszorulást és a csúsztatott elemek összeakadását, így alapvetően kihat a teljes termék élettartamára. A blokkolásgátló mechanizmus működési elve abban rejlik, hogy a hornyok, amelyekben a csúszóvasalat mozog, gyakorlatilag egy kiváló csúszó tulajdonságokkal rendelkező elnyűhetetlen műanyag betéttel vannak védve.

Kvalita výrobků RAVAK - Výroba van

Kádgyártás 

Kádgyártásnál egy forradalmi technológiát használunk, ez a vákuum hőprésen végzett függőleges ponthevítés, amelynek köszönhetően az akrillemezt tökéletes formára tudjuk húzni. A laminált és a poliuretán réteg felvitelét, a kádak pontos körülvágását és a nyílások fúrását egy robotizált japán Kawasaki márkájú robottal felszerelt munkaállomáson végezzük. A kádtestre felvitt laminált réteg feldolgozását kézzel fejezzük be, mert csak így lehet a kád formáján lévő részletek tökéletes kidolgozását és a laminált réteg egyenetlenségeiből származó hibák eltüntetését biztosítani.

Kvalita výrobků RAVAK - Výroba vodovodních baterií

Csaptelepgyártás

A RAVAK csaptelepek olyat nyújtanak, amit sok más márka nem kínál. Biztonságot, hogy a csaptelepek nem csak kívülről, hanem belülről is minőséget képviselnek. Kartusokat, amelyek a szabályozókar akadásmentes működését biztosítják, a gyártást követően gyémánt koronggal simára csiszoljuk, hogy a felületük tökéletesen síkba kerüljön. A végén ultrahang segítségével mikrozsebeket helyezünk beléjük, amelyek a kenőanyag tárolását szolgálják és elősegítik a szabályozókar egy ujjal való kezelését.

A RAVAK csaptelepek több okos technológiával vannak felszerelve, amelyek még kellemesebbé teszik az életünket. A Legtöbb ilyen funkciót a termosztátos csaptelepek hozzák, kiegyenlítik a vezetékben lévő víznyomás ingadozásait, ezáltal kivédik a leforrázás, vagy ellenkezőleg a jéghideg zuhany előfordulását, a blokkoló gomb gátolja a 38°C-nál melegebb víz engedését és egyidejűleg biztosítja, hogy mindig a kívánt hőmérsékletű víz folyjon a csapból, akár közvetlenül már a szabályozó kar elfordítását követően, így a vízfogyasztást is csökkentik.

Kvalita výrobků RAVAK - Ochrana skla

Üvegvédelem

Gyártásunk valamennyi üvegfelülete a RAVAK AntiCalc® szabadalmaztatott technológiánkkal kezelt. Az az üveg felületén láthatatlan víztaszító védőréteget képez és meggátolja a vízkőképződés visszafordíthatatlanul káros hatását az üvegfelületen. Ezt a technológiát alkalmazza a RAVAK a gyártásban már az árba foglaltan a zuhanykabinok és kádparavánok üvegfelületeire a kevés gyártó egyikeként.

 

Kvalita výrobků RAVAK - kontrola

Ellenőrzés

Tapasztalatból tudjuk, hogy a tökéletes eredmény eléréséhez szükséges az alapos, minden részletre kiterjedő odafigyelés. Gondosan ellenőrizni minden egyes lépést a gyártás során, ez számunkra kulcsfontosságú. Az egyes fázisok folyamatos ellenőrzését követően mindig egy alapos végellenőrzés következik. Ennek köszönhetően széles portfóliónk valamennyi terméke megfelel a legszigorúbb szabványoknak és kritériumoknak. Az értékesítés előtti utolsó fázis a speciális csomagolás és a raktározás, amely az ügyfélhez való szállítás közbeni legkisebb sérülés lehetőségét is kiküszöböli.