Youtube Instagram

A cég története

RAVAK Cégünk történetekattintson a nagyobbításért

2017

A RAVAK új Uni Chrome nevű Wc-t és bidét kinál, melyek tökéletesen illeszkednek a Chorme koncepcióba. 

2016

Új fürdőszoba koncepciót ajánl a RAVAK kétféle formában. A Ravak megszólítja a klasszikus négyszögletes formájú kádak kedvelőit, akik nagyra értékelik az új koncepciót. Mindazonáltal a FORMY koncepció bevezeti a RAVAK pultra ültettetett mosdók választékát.  

2015

Kryštof Nosál formatervező 10° koncepciójának köszönhetően bebizonyítottuk a művészek és dizájnerek nemzetközi szakcsoportjának, hogy a RAVAK márkának az élmezőnyben van a helye. Művészi fürdőszoba-koncepciójával a cseh formatervezők közt egyedüliként sikerült elnyernie a legelőkelőbb, innovatív dizájnért járó európai díjat, a Red Dot 2015-öt.

2014

A RAVAK első szabadon álló kádja (Freedom) nagyban hozzájárult a luxuscikkek közé való beépülésben. A zseniális, érzelmekkel teli, egyszerű formák és a választás szabadsága, hogy eldönthesse, hol szeretne fürödni vagy milyen kilátást szeretne, olyan előnyök, melyek nem sokkal a termékbevezetés után meggyőzték számos vásárlónkat.

2013

Az áttörés éve, amikor a RAVAK kínálata a legszélesebb fürdőszoba-koncepciónk első termékeivel bővült, mégpedig a Chrome termékekkel. Kryštof Nosál tervezőnk minden egyes elemet a diszkrét ovális alakhoz és az egyszerű, modern formához igazított, melynek köszönhetően barátságos, minimalista megoldást alkotott, amely minden modern fürdőszobába illik, és magában foglal szinte mindent, amire egy fürdőszobában vagy WC-helyiségben szükség lehet.

2010

A RAVAK a csaptelepek világába is belekóstolt. Kínálatunkban az elsők között voltak Suzan, Rosa és Neo csaptelepek, melyeknek jelenleg már négy további társuk van. Minden termék megtalálható akár egy csomagban, a telepítési módszertől függően. A legjobb minőségű alapanyagokból, öt év garanciával és bárhol elérhető szervizszolgáltatással közvetlenül a gyártótól.

2009

Az összetett fürdőszobai berendezések teljes kihasználhatósága érdekében egy újdonsággal bővítettük termékválasztékunkat ‒ fürdőszobabútorral. A speciális impregnálószeres bevonatnak (AMT ‒ AntiMoistureTreatment) és annak az egyedi dizájnnak köszönhetően, amely Kryštof Nosál egyes sikeres kádjainak és mosdóinak alapgondolatára épül, fürdőszobabútoraink egyedülállóak a piacon.

2005

Az ígéretes dizájnerrel, akkoriban még a Prágai Iparművészeti Főiskola diákjával, Kryštof Nosállal való újonnan létesült együttműködésből született a hangsúlyos Evolution kád, mely létrehozta a forradalmi egyensúlyt a régi és az új termékválaszték között. Eredeti formájával a csehországi Design Center zsűrijének tetszését is elnyerte, így egy évvel később megkaphatta Az Év Terméke-díjat.

2004

Az egyik legnépszerűbb és a konkurencia által legtöbbet másolt termék története a 2004-es évre nyúlik vissza. Ez a termékünk az eredetileg kizárólag zuhanykabinokhoz tervezett Ovo lehajtható ülőke, melyet nagy népszerűségének köszönhetően ma már több változatban kínálunk mind kültéri, mind beltéri használathoz. A megbízható teherbíró képesség, a rozsdamentes acélszerkezet, a könnyű összeszerelhetőség és a falhoz felhajtható opció továbbra is az Ovo egyik fő jellemzője. Az eredeti, ovális alakú ülőkét egy modern, szögletes alakúval egészítettük ki, hogy minden ízlésnek megfeleljen.

2000

A 2000-es években rajtolt a RAVAK és a kiemelkedő osztrák cég, a Design Storz együttműködése, amelynek tevékenysége nemcsak az autógyártás, de a különböző fogyasztói árucikkek területén is elismert. Közös munkájukból több sikeres termék született, például a Whitewater zuhanybox, az Avocado, LoveStory, Magnolia kádak vagy a 2009-es újdonság az XXL kád.

1998

Ebben az évben vette kezdetét az akrilkádak gyártása. Egy évvel később pedig a RAVAK kifejlesztette a hamisítatlan Rosa kádat, amely Európa legkeresettebb kádjává nőtte ki magát a nemzetközi vásárokon pedig több tekintélyes díjjal gazdagodott. Hatalmas sikere a RAVAK termékfejlesztését a gyakorlatiasság és a design irányába terelte. Ugyanebben az évben lettek piacra vezetve a hidromasszázs rendszerrel ellátott kádak.

1997

Ebben az évben cégünk zuhanykabinok luxus sorozatával bővítette gyártását. A 1996-97-es években kezdődött a RAVAK külföldi terjeszkedése. Az első külföldi aktivitások kibontakozása Szlovákiában, Németországban, Oroszországban és Lengyelországban történt, majd Magyarország, a balti államok és Ukrajna következett. Az elkövetkező években Európa és Ázsia további országaiban is bővítette aktivitását, az Egyesült Arab Emírségekben, Spanyolországban, Lettországban, Kínában, Romániában és Kazahsztánban. A RAVAK jelenleg több külföldi leányvállalattal rendelkezik, termékeit pedig Európa, Ázsia és Afrika több mint 50 országába exportálja.

Cégünk története

A RAVAK cseh céget a Kreysa és Vařeka család alapította 1991-ben, akik mindmáig a vállalat aktív vezetői. E két családnak sikerült felépíteni Csehország legnagyobb fürdőszoba-berendezés gyártóját. A termékválasztékban eleinte csak zuhanykabinok és kádak szerepeltek, eredetileg egy francia gyártótól. 1993-ban a RAVAK belső fejlesztésbe kezdett, majd egy évvel később bemutatta a Supernova zuhanykabint, mely saját, szabadalmaztatott technológiájával készült, és amelyet vásárlóink mindmáig a piacon található legmegbízhatóbb zuhanyfülkének tartanak.