Instagram Pinterest Youtube

RAVAK Tudástár: Hogyan válasszon kádcsaptelepet és zuhanycsaptelepet fürdőszobájába?

Dátum: 16.6.2016
“Túl hideg a víz - tíz percig folyik, mire a sugár alá merek állni!”. “Túl meleg - a gyerek már megint leforrázta magát”. “Beragadt a csap - jól jönne egy telefonszám a Rippel-fivérekhez!”. “Nem áll kézre sehogysem - könnyebb csukott szemmel kirakni a Rubik-kockát, mint vizet fakasztani a csaptelepből!” Az Ön számára is ismerős helyzetek és gondolatok? Akkor ideje kiválasztania az álom fürdőszoba kompatibilis csaptelepeket, kádhoz és zuhanykabinhoz egyaránt.

Előző bejegyzésünkben már megosztottunk Önnel néhány megfontolandó tanácsot, amelyek mankóként szolgálhatnak a tökéletes mosdócsaptelep kiválasztása során. Ezúttal a különböző kádcsaptelepek és a zuhanycsaptelepek között segítünk eligazodni.

Mire ügyeljen a megfelelő kádcsaptelepek és zuhanycsaptelepek kiválasztásakor? 

Tartsa szem előtt, hogy a minőség hosszútávon kifizetődő! 
Ne engedjen az akciók csábításainak, amennyiben nem győződött meg az adott márka megbízhatóságáról! A RAVAK-nál mi nem csak az elegáns, időtlen formák, hanem a legjobb anyagok iránt is elkötelezettek vagyunk, így bátran ajánljuk csaptelepeink mellett egyéb termékeinket is.

Tervezzen előre!

A fürdőszobát első alkalommal nagy élmény berendezni a megfelelő fürdőszoba bútorokkal, idővel pedig izgalmas élmény csinosítani rajta, felújítani. De ez nem azt jelenti, hogy szórakoztató mindezt sokadjára megismételni néhány átgondolatlan döntés miatt. Fontolja meg RAVAK csaptelep választását a mosdókagyló, a kád és a zuhanykabin megtervezésekor, hogy elkerülje a kellemetlenségeket!

  • Tudta, hogy a csaptelepekben lévő kerámia kartus (csapbetét) könnyű és akadálymentes működéséért több mint 700.000 mozdulatból összetevődő tesztsor kezeskedik?
  • És azt, hogy valamennyi RAVAK csaptelepünkre 5 év garanciát nyújtunk Önnek?

Gondolkodjon komplett koncepcióban!

A stílus maga az ember” - ezt Georges-Louis Leclerc, Buffon grófja mondta 1753-ban, de azóta sem vesztett érvényéből. Ő fürdőszoba szalonok helyett grandiózus szalonokban töltötte az idejét, így biztosak vagyunk benne, hogy az egyén mellett a környezet stílusát is fontosnak tartotta. Mi is hiszünk ebben, ezért ajánljuk Önnek komplett koncepcióinkat, amelyekben még a csaptelep legapróbb részletei is illeszkednek az összképhez.

Kádcsaptelepek

A kádcsaptelepeknek több fajtája van. Magyarországon a leggyakoribb a falra szerelt 150 mm-es kiállású. A főbb különbségeket a minőség mellett az eltérő konstrukciók adják. A kádcsaptelep elhelyezhető a kád peremébe fúrva, vagy a csempeperemre rögzítve, de akár a túlfolyónál is megoldható a kádtöltés. Ekkor általában falba süllyesztett csaptelep szükséges, amely váltógombbal adott esetben még a zuhanyzást is lehetővé teszi. 

A legexkluzívabb és legdrágább fajtája a kádtöltő csaptelepeknek a padlón álló kádcsaptelep, amelyet a térbe állított kádakhoz alkalmaznak, mivel bárhová telepíthető. A szerelvény magas, sziluettje karcsú: nagy fürdőszobája biztosan egyedi pompájában tündököl majd egy ilyen fürdőszoba bútorral!

Zuhanycsaptelepek

A megfelelő zuhanycsaptelep a kádcsaptelephez hasonlóan lehet egykaros keverős és kétgombos csaptelep is. Lehet süllyesztett is – belső egységgel (például Ravak R-Box) vagy anélkül –, ekkor a víz a falba szerelt csövön keresztül áramlik az esőztető zuhanyfejhez.

Termosztátos csaptelep

Szeretné óvni a környezetet, és csak a zuhanyzáshoz valóban szükséges vízmennyiséget használná fel? Tudta, hogy a legtöbb fölösleges víz a tökéletes hőmérséklet beállításakor folyik el? Egy termosztátos csapteleppel ennek a mennyiségnek a 30-50 százaléka is megtakarítható!

Az Ön számára is fontos a kiegyenlített víznyomás és vízhőmérséklet? Nem szeretne többé káromkodni zuhanyzás közben, amikor valaki lehúzza a WC-t? Akkor érdemes megfontolnia egy termosztátos csaptelep beszerzését, amellyel a beállított víz hőmérséklete állandó, semmilyen külső hatás nem befolyásolja.

Ha szeretné, hogy fürdőszobája a zavartalan nyugalom és kényelem szigete legyen, tartson velünk a jövő héten is. Újabb tanácsokkal érkezünk!