Instagram Pinterest Youtube

6 tipikus hiba a fürdőszoba felújításakor

A fürdőszoba megtervezésekor nem csak hasznosítható ötleteket, pozitív példákat érdemes keresgélni. Fektessen hangsúlyt azokra a gyakori hibákra is, amelyeket mások már elkövettek Ön előtt! Ezzel spórolhatja minden tekintetben a legtöbbet önmagának.

Biztosan ismeri azt a szemléletmódot, amely szerint balesetek csak másokkal történhetnek. Ha Ön is megkérdőjelezi ennek az igazságtartalmát, akkor tudja, hogy érdemes a lehető legtöbb eshetőségre felkészülnie; még akkor is, ha “csak” a fürdőszoba stílusbaleseteiről van szó. Az alábbi 6 pontos listával ellenőrizheti, hogy számolt-e a legfontosabb rizikófaktorokkal még a fürdőszoba felújítás kivitelezése előtt. Melyek tehát azok a leggyakoribb hibák, amelyeket nem nehéz tapasztalatlanul elkövetni?

Az ideális fürdőszobában a kád, a kádparavánnal elkerített zuhanyzó, a fürdőszobabútorok színvilága illeszkedik a fürdőszoba falának burkolatához.

1. ) Azt hinni, hogy nem lesz nagy feladat

Még a kezdeti fürdőszoba-álmodozás közepette se emelkedjen túl magasra a realitások talajától! A felújítási procedúrát nem érdemes alábecsülni - nem csak a rejtett költségek, hanem az idő tényező is biztosan tartogat majd néhány megugrandó akadályt. Az elégedettséghez vezető út nem csak szép burkolattal és csempékkel van kikövezve, és a határidők elcsúszását még egy megbízható csúszásgátló sem akadályozza meg...

2.) A trendeket követni valódi stílus kialakítása helyett

Az időszakos trendek sajátos jellemzője, hogy az internetnek köszönhetően elképesztő ütemben terjednek, azonban hamar érvényüket vesztik - gondoljon csak a divatszínekre! Mivel a fürdőszoba felújítása összehasonlíthatatlanul nehezebb feladat, mint átalakítani a ruhatárat, érdemes időtálló megoldásokba fektetnie. Helyezze előtérbe a valódi stílust a tűnékeny divattal szemben! Ebben a komplex arculatot sugárzó fürdőszoba koncepciók segíthetnek, amelyeket könnyen összehangolhat a jól kiválasztott burkolattal. Ha mégis ragaszkodik a trendek követéséhez, valósítsa meg ezt a dekorációk, fürdőszobai kiegészítők kiválasztásakor!

Meleg árnyalatú burkolattal és felfestéssel harmonikus egységet alkotnak a klasszikus vonalvezetésű szaniterek: a fürdőszobabútorok mellett a kád és a zuhanyzó is.

3.) Figyelmen kívül hagyni a berendezés és a burkolat összhangját 

Ahogyan utaltunk is rá, mindig ügyeljen az egységes arculatra! Ne csak az egyes termékekre fókuszáljon, még abban az esetben sem, ha első pillantásra szerelembe esett! Amennyiben talál egy meghatározó darabot, elképzelhető, hogy inspirálóan hat majd Önre, és segít dönteni akár a burkolat kiválasztásában is, de csak óvatosan az impulzusvásárlással! Burkolat kérdésben legyen mértéktartó - kerülje a túl eklektikus összhatást és gondolja át a felosztást: ha későn kapcsol, lehet, hogy a burkolat legszebb részleteit takarja majd el a kedvenc fürdőszobabútora, amelyet nem tud már máshová áthelyezni. Ha a padlóburkolat szépségét szeretné kiemelni, a zuhanyfolyókák jó szolgálatot tehetnek. Elképzelhető az is, hogy elég csak félig burkolni a falat. Ezzel jelentős mértékben spórolhat, így nem kell olcsó és megbízhatatlan terméket választania. Ökölszabály, hogy mindig vegyen legalább egy plusz csomag csempét, így például csőtörés esetén nem kell súlyos órákon át vesződnie az eredeti anyag felkutatásával!

A kis fürdőszoba tökéletesen kiegészíthető egy kellemes, helytakarékos, negyedköríves zuhanykabinnal. Nincs mindig szükség kádra!

4.) Konkrét tervek és méretek nélkül, túl hamar vagy túl későn vásárolni


Sose induljon vásárolni tűpontos tervek és precízen lemért paraméterek nélkül! Ha a felújítás folyamatának megfelelő szakaszában indul beszerző körútra, elkerülheti a legnagyobb, figyelmetlenségből és kezdeti információhiányból adódó baklövéseket. Mindig legyenek főbb irányvonalak, amelyeket követni kíván, ezekhez tartsa is magát. Viccesen hangzik, de ne induljon éhesen útnak; ez ugyanis egyes kutatások szerint nem csak a háztartási nagybevásárláskor eredményez plusz költségeket, hanem hajlamossá tesz minden fajta túlköltekezésre. Ha anyagi helyzete nem engedi meg Önnek ezt a szabadságot, akkor 1.) ebédeljen kiadósat 2.) nézzen körül a minőségi, ám szépséghibás vagy kifutó termékek között, amelyekkel élhető kompromisszumot köthet.   

5.) Mindenáron ragaszkodni egy szaniterhez 

Biztos, hogy kell Önnek az a szabadon álló kád? Mindenképpen ragaszkodik a sarokkádhoz, amikor egy kis fürdőszobába való zuhanykabin - esetleg mélyülőkés, mini kád jelleggel funkcionáló zuhanytálcával - megközelíti a fürdés kényelmét? Napjaink széles termékpalettája lehetővé teszi, hogy nem csak nagy fürdőszoba, hanem kis fürdő esetén se kelljen lemondania a kényelemről. Ehhez egy dolgot kell elengednie: ne akarjon mindent úgy csinálni, ahogyan mások, mert “ez a szokás”. Ha kicsi fürdőszobája van, tekintse meg a BeHappy vagy az Avocado koncepciót, esetleg a legkisebb Rosa kádat! Amennyiben nagy fürdőt kell berendeznie, ebből a cikkünkből meríthet némi inspirációt.

Ne csinálja úgy, mint mindenki más! Engedje el a fantáziáját nem csak a kád, hanem a fürdőszobabútorok tekintetében is!

6.) Későn értesíteni és lekötni a szükséges szakembereket 

A legtöbb fürdőszoba rémtörténet itt kezdődik, és nem is ér véget, csak ha a megfelelő, megbízható szakember végre a kezébe vette az irányítást. Sajnos azonban még a hivatalosan bejegyzett vállalkozók vagy cégek sem jelentenek garanciát, ezért érdemes alaposan utánajárni a referenciáknak. Kérje ismerősei megbízható ajánlását! Ha ez megtörtént, mindig ügyeljen arra, hogy minél előbb lekösse a választott szakembert, mert várhatóan nagyon nehéz lesz időpontot egyeztetniük. Ha azonban RAVAK terméket választ, és azzal kapcsolatos problémái támadnak, a komoly szakmai tapasztalattal rendelkező szervizszolgálatunkat bármikor felkeresheti!

 

Tartson velünk a jövő héten is hasznos fürdőszoba tippekért, addig is merítsen ihletet a felújításhoz Facebook illetve Instagram oldalunkon, vagy tegye fel kérdéseit az info@ravak.hu e-mail címen!