Instagram Pinterest Youtube

RAVAK Tudástár: Nagy fürdőszoba, nagy gond?

Dátum: 21.10.2016
Egy kérdés felütésével kezdjük mai blogposztunkat: vajon alapvető emberi tulajdonság, hogy mindig másra vágyunk, mint amink van? Göndör haj helyett egyeneset, egyenes helyett göndört kívánunk? Kis fürdőszoba helyett nagyról ábrándozunk - de vajon fordítva is igaz ez? Nagy fürdőszoba automatikusan nagy gondot jelent? Utánajárunk!

Sokan panaszkodnak lakásuk, házuk adottságaihoz igazodó kis fürdőszobájuk miatt. RAVAK Tudástár bejegyzéseinkben ezekről a kis fürdőszoba helyiségekről már írtunk Önnek, többek között ebben és ebben a cikkünkben. Igyekeztünk hasznos tippekkel, sőt még egy videóval is inspirálni Önt, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a kis fürdőszobájából. Azonban mi a helyzet nagy fürdőszoba esetén?

Mekkora a nagy fürdőszoba?


Nem sakkoznánk számokkal, négyzetméterekkel, inkább Önre bíznánk a fürdőszoba megítélését. Nagy méretűről leginkább akkor beszélhetünk, ha Ön annak tartja, mert nincs szüksége arra, hogy a színek és fények játékával tágasabbnak mutassa - akár sötétebb árnyalatokat is használhat -, kényelmesen elfér benne a kiválasztott kád, akár egy komfortos zuhanykabin is, illetve a wc-t is módjában áll úgy használni, hogy nem kell összehúznia magát. Sőt, akár bidét és mutatós szobanövényeket is gond nélkül elhelyezhet benne.

Nagy fürdőszoba - sok lehetőség

Míg kis fürdőszoba esetén limitáltak a lehetőségek a helykihasználás tekintetében - a fantáziának persze nem érdemes korlátokat szabni -, addig nagy fürdőszoba esetében arányosan több opció közül választhatunk, ahogyan ez ebből a videóból is kiderül.

 A tágas tér egyhangúságát érdemes esztétikusan kialakított zónákkal tagolni. Bátran elgondolkodhat abban, hogy akár hangulatos üvegtéglákkal választja el a wc-t, zuhanyzót ezáltal is intimebb légkört teremtve.

 Semmi akadálya annak sem, hogy a fürdőszoba egyik kellemes sarkába tágas belterű sarokkádat helyezzen el. E célra kifejezetten ajánljuk NewDay és Gentiana modellünket, hiszen harmonikusan illeszkednek a térbe. Ha kedveli a modern formákat, aszimmetrikus sarokkádjaink biztosan képesek egy kis csavart csempészni a fürdőszoba alaphangulatába.

A nagy fürdőszoba adottságai gyakran lehetővé teszik egyfajta dobogó kialakítását, amely nem csak rendkívül kellemes design elem, hanem praktikus megoldás is lehet, hiszen kiválóan alkalmas bizonyos fürdőszoba kiegészítők tárolására. 

A sarokkádon kívül természetesen számos más lehetőség is a rendelkezésére áll. Jó megoldás lehet az előkelően robosztus Evolution kád, a rendkívül tágas XXL kádunk, az együtt fürdőzést kedvelő párok kedvence, a LoveStory kád, akár beépített masszázsrendszerrel, de modern klasszikusunk, a szabadon álló Freedom R kádunk is. Az egységes arculatot kedvelők egy nagy fürdőszobában a teljes koncepciók harmóniáját is élvezhetik, hiszen bátran felszerelhetik a fürdőszobát a méretes kádak mellett hozzájuk illő mosdóval, csapteleppel, sőt akár duplamosdóval, valamint kádparavánnal, számos fürdőszobabútorral.

A fürdőzés élménye mellett nem szükséges lemondania a zuhanyzás örömeiről sem. Kifejezetten mutatós választás lehet nagy fürdőszoba esetén akár egy kényelmes ülőkével ellátott a Walk-In zuhanykabin: üvegfalainak egyedi méretét ki is választhatja munkatársaink segítségével, vagy megtervezheti a RAVAK zuhanykabin konfigurátorral.

Természetesen még a prémium fürdőszoba bútorok beszerzése után sem érdemes elhanyagolnia az apró részleteket. Gondoskodjon érdekes hangulatfényekről, hiszen meglepően szépen emelhet ki általuk számos rafinált részt, mutatós egységet vagy akár néhány üde szobanövényt. Vegye elő az illatos gyertyákat, tegyen be valamilyen kellemes zenét, és garantáltan nem hiányzik majd semmi a gondtalan pihenéshez. Most talán szomorúan sóhajt fel, hogy “persze, csak az emlegetett nagy fürdőszoba”... Ne csüggedjen, mert ha a fürdőszoba felújítását tervezi, még mindig kihozhatja a legtöbbet a helyiségből! Ebben igyekszünk segíteni Önnek: töltse le 7+1 fürdőszoba felújító tippünket az alábbi képre kattintva, vagy kérjen tanácsot az info@ravak.hu e-mail címen. Tartson velünk a jövő héten is!