Instagram Pinterest Youtube

Zuhanyozás

Beépítési és nyílási variációk

A termék tulajdonságai, kinézete és funkciói alapján a zuhanykabinokat keretes, félig keretes és keret nélküli típusokra osztjuk. Mindegyik típus más kategóriát képvisel funkció, design és ár tekintetében. Valamennyi közül a keretes konstrukció biztosítja a legjobb vízzárást. Ebből az okból kifolyólag mindig előnyösebb lesz a tolóajtós megoldás, amelyről az ajtó nyitása és zárása közben nem folyik le a víz a fürdőszoba padlójára. A megfelelő vízzáráshoz mindenképpen szükséges, hogy a beszereléskor a szerelési utasításban foglaltak szerint járjunk el. A zuhanykabin optimális működéséhez továbbá javasolt az azonos márkájú termékek beszerzése, Ravak zuhanykabinhoz Ravak zuhanytálca, hiszen a termékfejlesztés során ezek együtt tesztelt termékek.

Keretes konstrukció – Supernova termékcsalád
Az üveg betétlemezeket az aluminium keretbe foglalják, mely masszívan körbeveszi őket és még a durva bánásmóddal is megbírkózik.

 

Félig keretes konstrukció – Blix, Pivot és Chrome termékcsalád
Ez egy könnyített konstruckió. Nincsenek belső függőleges profiljaik, illetve a Chrome esetében vízszintes profiljaik.

 

Keret nélküli konstrukció – SmartLine és Brilliant termékcsalád
A keret nélküli zuhanykabinok csak biztonsági üvegekből állnak, melyek zsanérok és falipántok segítségével kerülnek rögzítésre. A fix üvegek 8 mm, az ajtók minimum 6 mm vastagok ezáltal megfelelnek a biztonsági követelményeknek. A zsanérok és pántok rézből készülnek, hogy elbírják a nehéz üvegeket és kibírják a gyakori használatot.

 

A felületek kezelésére a RAVAK epoxi-poliészter porlakkot használ, melyek a porlakkok közül a legdrágábbak és a legjobb tulajdonságokkal rendelkeznek – elasztikusak, kémiailag ellenállók, színtartók.

Az elképzeléseinek megfelelően választhat a különböző módon nyíló ajtók között.

 • Tolóajtók (Supernova, Blix)

  A tolóajtók lehetővé teszik, hogy a róluk lefolyó víz a zuhanytálcába/zuhanyzótérbe folyjon, ezáltal elkerülve, hogy a fürdőszoba padlója vizes legyen. A csendes és megbízható működést garantálja az AntiBlock rendszer (felsorolt típusok esetében).

   
 • Befelé nyíló ajtó (Supernova)

  A kétrészes befelé nyíló ajtó előnye a nagy belépési méret alacsony beépítési szélesség esetén. A legkisebb méretű SDZ2 típusnál a beépítési méret 67-71 közötti, a belépési szélesség pedig 50 cm. Az ajtók befelé nyílása megakadályozza, hogy a víz az ajtó nyitásakor a zuhanykabinon kívülre kerüljön.

   
 • Kifelé nyíló (Supernova)

  Egyszerű ajtónyíitási rendszer mely nem igényel karbantartást, a zsanér jó minőségű műanyagból készül.

   
 • Kifelé nyíló (Pivot)

  Egyszerű és tönkretehetetlen ajtónyitási rendszer mely nem igényel karbantartást. A zsanér jó minőségű rozsdamentes acélból készül szatén, fehér vagy króm kivitelben.

   
 • Kifelé nyíló (Pivot, SmartLine, Brilliant)

  Kényelmes belépés, inspiráló design. Termékek, melyek kiemelkednek a fürdőszobában.

   
 • Befelé és kifelé is nyíló (Chrome)

  Klasszikus design, befelé és kifelé is nyíló ajtók nagy belépőnyílással. Használat után kiszellőztetheti a zuhanykabint anélkül, hogy a víz a fürdőszoba padlójára folyna. A Chrome család teszi ezt lehetővé.

   

A fali profilok és a sarokprofil a termék része és minden helyzetre megoldást jelent ami a zuhanykabin beszerelését illeti.

Fali rögzítőprofil

Fali rögzítőprofil
A termék falhoz történő rögzítésére szolgál.
Supernova

 

Sarokprofil

Sarokprofil
A zuhanykabin vagy –ajtó és fix oldalfal összekapcsolására szolgál. A fix oldafalhoz van csomagolva.
Supernova

 

Összekötő profil

Összekötő profil
Fix oldalfalak egymáshoz kapcsolását szolgálják, T vagy AT profil néven kaphatók és a megfelelő termékekkel kombinálhatók. Elsősorban közösségi zuhanyzókban használják.
Supernova

 

Toldóprofil

Toldóprofil
A zuhanykabin vagy –ajtó, illetve fix oldalfal szélességének növelését szolgálja (NPS, ANPS, BLNPS, PNPS). Külön kell megvásárolni.
Supernova, Blix, Pivot