Instagram Pinterest Youtube

5 hasznos karbantartási tipp zuhanyzóhoz

Dátum: 26.2.2020
A RAVAK szakemberi 5 ultrahasznos tippet adnak neked, hogy a zuhanykabin egy tökéletesen funkcionáló fürdőszobai eszköz legyen.

Az elmúlt hetekben részletekbe menően foglalkoztunk a zuhanytálcák és a zuhanyfolyókák helyes beépítésével, ebből adódóan azt feltételezzük, hogy tisztában vagy a hibamentes telepítési folyamatokkal, így nincs más hátra, mint a karbantartási tippek! Szóval fókuszba helyezzük a zuhanyzók teljes egészét és precízen körbe járjuk a megfelelő karbantartás kérdéskörét. Amennyiben szívesen felfrissítenéd, netán bővítenéd tudásodat a témában, tarts velünk, mert a RAVAK szakértői olyan tanácsokat adnak, melyekkel hosszútávon élvezheted majd hibátlan zuhanykabinodat!

Így vedd fel a harcot a vízkővel szemben 

Előjáróban annyit tudnod kell, hogy minden egyes üveg betétlemezzel készült RAVAK zuhanykabin AntiCalc bevonattal érkezik otthonodba! Ez a forradalmi technológia az üveg felületén láthatatlan víztaszító védőréteget képez és meggátolja a vízkőképződést. 

#1 RAVAK TIPP: A bevonatot a használati gyakoriságtól és a víz keménységétől függően 2-6 havonta frissíteni szükséges! A bevonat megújítását könnyedén elvégezheted saját magad a RAVAK AntiCalc Conditioner szerrel! Viszont fontos, hogy ennek a regeneráló szernek nem tisztító és vízkőoldó hatása van, így mielőtt felhordanád az új AntiCalc bevonatot elengedhetetlen az üveg teljes tisztítása és a vízkő maradéktalan eltávolítása! A felhordás előtti és a rendszeres takarításhoz egyaránt a RAVAK Cleaner tisztítószert ajánljuk!

Nagyító alatt a vízvető lécek és a szilikon 

A szilikonos tömítések tartóssága nagymértékben függ a telepítés és a használat közben fennálló környezeti tényezőktől – például páratartalom vagy az UV sugárzás. Azonban fontos tudni, hogy egy megfelelően előkészített telepített és karbantartott szigetelés átlagosan 2-4 évig látja el megfelelően a szerepét. Azért, hogy a szigetelés hosszútávon tartós legyen, a telepítés alkalmával kiemelten figyelni kell arra, hogy a tömítendő felületek zsír és pormentesek, szárazak legyenek.

#2 RAVAK TIPP: Használj vízvető léceket, ugyanis ezek a szigetelést ellátó szilikon élettartamát jelentősen megnövelik, ugyanis a vízvető léc védi az alatta lévő szigetelést a környezeti hatásoktól!

Mutatjuk, hogyan tarthatod karban a nyíló és tolóajtós zuhanykabinokat

#3 RAVAK TIPP:  Nyíló ajtók esetében az ajtót tartó pántok, tengelyek kenése már a telepítéskor ajánlott a könnyed, hangtalan nyílás és záródás érdekében! 

Átlagos használat mellett a kenés megismétlése évente egy alkalommal elegendő, amennyiben a pántok, tengelyek nem lettek beállítás vagy nagytakarítás miatt szétszerelve.#4 RAVAK TIPP: Tolóajtós termékek esetében a vezető profilokat, görgőket és csúszkákat érdemes 3-6 havonta megtisztítani, mivel a párás közegben a por könnyebben letapad és meggátolja az akadálytalan mozgást! 

A szennyezett görgők, csúszkák a megnövekedett terhelés és súrlódás miatt idő előtt elkopnak, a kopott alkatrészekkel pedig a termék nem fog megfelelően záródni, az ajtók mozgása nehézkessé és egyenetlenné válhat.#5 RAVAK TIPP: A nyíló és a tolóajtós zuhanykabinok karbantartásához is ajánlott a teflonos szaniter kenőanyag használata, mely magas hő tűrő képességének köszönhetően a fürdőszobák meleg levegőjében sem válik folyóssá. Áttetsző színének köszönhetően nem hagy foltot a krómozott vagy szatén felületeken sem! 

A kenőanyag használata minden rendszeres karbantartás alkalmával ajánlott, mivel a profilok, csúszkák tisztításakor az előzőleg felvitt réteg eltávolításra kerül.

Bízunk benne, hogy kínálatunkban te is megtalálod az általad elképzelt zuhanyzó minden egyes elemét és szakértő kollégáink tanácsait betartva a karbantartás is zökkenőmentes folyamat lesz

Amennyiben további inspirációra vágysz fürdőszoba témában vagy netán jól jönne még néhány telepítési tipp kövess minket Facebook és Instagram oldalunkon is – folyamatosan frissülő tartalommal várunk!