Instagram Pinterest Youtube

3+3 tipp, hogyan telepítsd helyesen zuhanytálcádat

Dátum: 6.2.2020
Egy szaniter telepítése a fürdőszobába szinte a legfontosabb momentuma az egész helyiség kialakításakor. Most bemutatjuk a telepítési folyamatot, azaz hogyan csináld!

Fürdőszobatervezés vagy -felújítás előtt állsz? Van egy tanácsunk számodra: A szaniterek helyes telepítésére pont ugyanannyi figyelmet fordíts, mint amennyit körültekintő kiválasztásukkal foglalkoztál. Amennyiben szívesen tájékozódnál a témában, érdemes tovább olvasnod, hiszen ezúttal a zuhanytálcák helyes telepítéséről kérdeztük a RAVAK szakembereit és 3+3 tipp formájában megosztjuk veled javaslataikat!

Így telepítsd a RAVAK Kaskada és Galaxy önhordó zuhanytálcákat, hibázni nem ér!

  1. Az első és legfontosabb tudnivaló, hogy a RAVAK Kaskada és Galaxy zuhanytálcák kizárólag egyféle telepítési móddal rendelkeznek, ebből adódik, hogy a telepítést minden esetben olyan sarokban kell elvégezni, amely teljes mértékben burkolattal ellátott!

  1. Tovább haladva az útmutatási csekklistán, rögtön a padló megfelelő előkészítéséhez érkezünk, ugyanis kiemelten fontos, hogy a zuhanytálca vízszintes felületre kerüljön, hiszen a szóban forgó Kaskada és Galaxy zuhanytálcák esetében szintezésre nincs lehetőség! A zuhanytálca hibás szintezése, a zuhanykabin telepítésekor befolyásolhatja annak helyes beállítását, megfelelő záródását és még vízzáró képességére is negatívan hathat.

  1. Végül, de nem utolsó sorban felhívjuk figyelmedet arra, hogy a tálca belső merevítésének megvágása a gyártói garancia elvesztését okozza, mivelhogy a legnagyobb terhelés a tálca középső részére nehezedik. A merevítés megvágásának tilalmára a zuhanytálcára ragasztott ábra hívja fel a figyelmet – minden esetben legyél körültekintő! Ha a zuhanytálca telepítése a csatorna kiállás pozíciója miatt a középső merevítés megvágása nélkül nem megoldható, másik típusú zuhanytálcát kell választani!

Íme a telepítési útmutató a RAVAK Galaxy Pro zuhanytálcákhoz, ha tökéletes végeredményre vágysz!

  1. Galaxy Pro zuhanytálcák esetében már kicsit könnyebb dolgunk van ugyanis ezeket a típusokat többféle módon is beépíthetjük! Rögtön nézzük is az elsőt – amennyiben  tartólábbal és előlappal történő beépítés mellett döntünk, fontos, hogy olyan sarokban végezzük a telepítést, mely burkolattal teljesen ellátott. A zuhanytálca szintezése ebben az esetben a lábakkal lehetséges, illetve a kisebb burkolat egyenetlenségek korrigálása is megoldható.

  1. 2. Ha a zuhanytálcát a padlóra telepítjük, – azaz egy másik beépítési mód mellett tesszük le voksunkat – akkor a szifon helyének és a csatorna magasságának kialakítására kell kiemelt figyelmet fordítani. Itt egy példa arra, – lásd a fotón – hogy a hibás szifonbeállítás miatt a zuhanytálca nem tud felfeküdni teljes felületében, a szifon alsó része folyamatosan feszíti, ez pedig a zuhanytálca repedéséhez, töréséhez vezethet. A kellő figyelem elengedhetetlen a helyes beépítéshez, ne kövess el ilyen hibákat!

  1. Még az előző beépítési módnál maradunk, de most azt az esetet vizsgáljuk, ha a zuhanytálca burkolathoz való rögzítése szilikonnal történik, – a padló burkolásánál elengedhetetlen, hogy a zuhanytálca vízszintes felületre kerüljön, ugyanis a tálca szintezésére nincs lehetőség! Amennyiben a zuhanytálcát burkolat nélküli aljzatra telepíted, a ragasztást flexibilis csemperagasztóval végezd el, így a tálca minimális szintezése lehetséges lesz!

Bízunk benne, hogy kínálatunkban te is megtalálod a számodra legideálisabb RAVAK zuhanytálcát és szakértő kollágink tanácsait betartva sikerül helyesen beépítened a kiválasztott modellt! Amennyiben további inspirációra vágysz fürdőszoba témában vagy netán jól jönne még néhány telepítési tipp kövess minket Facebook és Instagram oldalunkon is – folyamatosan frissülő tartalommal várunk!