Youtube Instagram

Minden, amit a zuhanyfolyóka telepítésről tudnod kell

Dátum: 20.2.2020
A zuhanyfolyókák megjelenésével egy újabb szaniterrel bővül a fürdőszobai kínálat. A blogbejegyzésben, most bemutatjuk a zuhanyfolyóka szakszerű telepítését.

Az elmúlt néhány év során új trend bontakozott ki a fürdőszobában – magunk mögött hagytuk a klasszikus zuhanytálcákat és előtérbe helyeztük a zuhanyfolyókákat. Míg korábban csak akadálymentesítés céljából, ma már design szempontok miatt döntünk a szóban forgó megoldás mellett, ami nem is meglepő hiszen egy minőségi zuhanyfolyóka, egy gyönyörű kerámia burkolat és egy hatalmas, egybefüggő üvegfelülettel rendelkező zuhanykabin különösen stílusos és szép megjelenéssel bír. 

Amennyiben téged is magával ragadott ez a trend és leendő fürdőszobád “zuhanyrészlegét” valahogy így képzeled el, akkor tarts velünk. Ám ezúttal nem design szemszögből, hanem műszaki oldalról vizsgáljuk meg a zuhanytálca nélküli trendet és 3+1 tippet adunk a zuhanyfolyókák helyes telepítéséhez! Ne feledd, a tökéletes végeredményhez elengedhetetlen, hogy tisztában legyél a műszaki tanácsokkal is!

  1. Amennyiben kisebb méretű zuhanyfolyóka mellett döntesz, azt ajánluk, hogy kisebb méretű padlóburkolatot válassz, ugyanis a nagyméretű lapok esetében a megfelelő lejtés kialakítása bonyodalmas, illetve a sok vágás miatt aligha számíthatsz majd esztétikus végeredményre!

  1. Kiemelten fontos, hogy a burkolatnak minden irányból legalább 1%-os lejtést szükséges biztosítani a zuhanyfolyóka irányába. Ha ezt nem tartod be megállhat a víz a zuhanytér több pontján, ami a burkolaton és a fugák felületén foltosodást okozhat. Tartd be ezt a “szabályt” és kíméld meg magad a felesleges bosszankodástól!A RAVAK zuhanyfolyóka szakszerű telepítése
  2. A zuhanyfolyókát a burkolat és a felső beton réteg előtt kell elhelyezni, azonban ügyelj arra, hogy szennyeződés, beton, ragasztó és egyéb törmelékek semmi esetre se kerüljön a folyókába! Már előre szólunk, hogy az ilyesféle hibák elhárítása magas költséggel és sok bosszússággal jár, ugyanis ezek legtöbbször csak a padló bontásával és az érintett csatorna szakasz cseréjével hozhatók helyre!

Így telepíts RAVAK padlóösszefolyót

3+1 Ha RAVAK zuhanyfolyókát választasz fürdőszobádba mindenképp használd vagy mutasd meg a beépítést végző szakembernek a zuhanyfolyókás telepítési segédletünket, amely hasznos adatokkal, ábrákkal és információkkal mutatja be minden egyes RAVAK zuhanyfolyóka helyes beépítését! A segédletet megtalálod, ha ide kattintasz!

Bízunk benne, hogy kínálatunkban te is megtalálod az általad elképzelt zuhanyzó minden egyes elemét és szakértő kollágáink tanácsait betartva a beépítés során sem ütközöl problémába

Amennyiben további inspirációra vágysz fürdőszoba témában vagy netán jól jönne még néhány telepítési tipp kövess minket Facebook és Instagram oldalunkon is – folyamatosan frissülő tartalommal várunk!