Instagram Pinterest Youtube

Fürdőszoba felnőtteknek és gyerekeknek? - Erre a 3 dologra figyelj!

Dátum: 11.4.2019
A fürdőszoba tervezésekor mindenki szembesül kihívásokkal: túl nagy vagy túl kicsi a fürdő, nem szabványos az alapterület és még sorolhatnánk. De vajon mi a helyzet akkor, ha a házban két fürdőszoba is kialakítható? Valódi megoldások következnek, valódi fürdőszobákból!

Eljött az ideje annak, hogy a fürdőszobatervezés vagy -felújítás előtt állók számára sok esetben ismert dilemmáról írjunk: mi a teendő akkor, ha két fürdőszobát is be kell rendezni? Tarts velünk, mert mutatunk néhány remekül kivitelezett ötletet, méghozzá Török Bernadett lakberendező partnerünk munkája alapján! Előtte azonban megosztunk veled 3 gondolatot, amelyet érdemes megfontolnod a fürdőszoba kialakítása előtt.

Ki fogja használni a fürdőszobát?

Ha a lakásban van hely két fürdőszoba számára, akkor rendszerint felmerül a kérdés, hogy a családból kik és miként fogják használni. Nem véletlen, hogy családtervezés előtt álló vagy gyermekes párok gyakran gondolkodnak egy gyerekfürdőszoba kialakításán a felnőtt fürdőszoba mellett. Ilyenkor fontos eldönteni azt is, hogy vajon melyik helyiségben milyen szaniterre lesz inkább szükség, illetve a fürdő milyen igénybevételnek lesz kitéve: várható-e reggeli sorbanállás, indokolt-e esetleg külön mellékhelyiséget kialakítani akár a földszinten, akár az emeleten.  

Milyen méretű a fürdő alapterülete?

A fürdőszoba alapterülete számos dolgot meghatároz: befér-e a WC a helyiségbe, lehet-e mosógép a fürdőben, illetve igény esetén megoldható-e duplamosdó elhelyezése. A fürdőszoba mérete abban is meghatározó, hogy a családból rendszerint kik veszik majd igénybe: a felnőttek vagy a gyerekek, hiszen ennek függvényében érdemes elhelyezni benne a különböző szanitereket, ahogyan alább is részletezzük.  

Kádat vagy zuhanykabint válassz?

Kád vagy zuhanykabin? Esetleg paravánnal felszerelt kádkabin vagy zuhanytálca, mely minikád funkció tölt be? Ma már megannyi praktikus lehetőség áll rendelkezésre ahhoz, hogy minden igényt kiszolgáló szanitereket válassz a fürdőbe. Arról, hogy mikor melyiket érdemes választani, korábbi cikkünkben írtunk. 

Ha a fürdőszobatervezés során az alapok már letisztultak a fejedben, nem árthat némi inspiráció. A Török Bernadett által tervezett két fürdőszoba kialakítása például újabb lendületet adhat ahhoz, hogy megtaláld azokat a szanitereket, amelyek a legjobban szolgálják a családod igényeit.

Színes ötletek a gyerekfürdőszobához

Török Bernadett tervei által kivitelezett gyerekfürdőszoba leginkább szembe szökő jellegzetessége a vidám és egyedi színhasználat. Ez természetesen a felnőtteknek szánt fürdőszobában is kialakítható, de a gyerekek számára még vonzóbbá teszi a fürdést, a tisztálkodást.

A gyerek fürdőszoba vidám színekkel és praktikus szaniterekkel az igazi.

A fürdőben helyet kapott egy kád, amely ideális lehetőséget teremt a család legkisebbjeinek megfürdetéséhez. A szülők és a gyermekek számára is megkönnyíti a fürdetést, hiszen egyfelől biztonságos a megfelelő felügyelet mellett, másrészről pedig praktikus, hiszen kialakítása miatt könnyen hozzáférhetsz a pancsolókhoz.

A gyerekek fürdőszobájába a legjobb választás egy kád, amelyben zuhanyozni is lehet.

A fürdőben Chrome koncepcióba tartozó szanitereket láthatsz. Ilyen a duplamosdó, a hozzá illeszkedő mosdó alatti szekrény valamint a csaptelep is. A szaniterek csereszabatosak, maximálisan illeszkednek egymáshoz, így az összkép mutatós, a megbízható működés pedig hosszú távon garantált.  

Teljes komfort a felnőttek fürdőszobájában

A felnőttek fürdőszobájában szintén megtalálhatod az említett Chrome szanitereket (duplamosdó, mosdó alatti szekrény, csaptelep), amelyek nem csak letisztultságuk miatt népszerű darabok, hanem mert közel 50 összehangolt szaniterből, fürdőszobakiegészítőből kínálnak lehetőséget a fürdő berendezéséhez, így elsőrangú megoldásokat nyújtanak a magyar fürdőszobapiacon.


A fürdőben helyet kapott egy Pivot zuhanykabin is. Remek választás volt, hiszen a látványos üvegfelületek esztétikája mellett a zuhanyzó tökéletes technikai megoldásokon alapszik. Tudtad, hogy már fekete profillal is elérhető a legmodernebb fürdőszobákba? Ha hiszel benne, hogy az “egyszerű a nagyszerű”, akkor a Pivot számodra is ideális lehet, hiszen minél bonyolultabb egy rendszer, annál több gondot okozhat. Ennél a modellnél éppen ezért zseniálisan egyszerű, pántos ajtónyitási megoldást alkalmaztunk, ráadásul az erősen ötvözött acél alkatrészeket minőségi tokba rejtettük. Garantált az elnyűhetetlen szerkezet és a zökkenőmentes ajtónyitás!  A zuhanykabin további előnye, hogy a PNPS toldóprofilnak köszönhetően a Pivot zuhanykabinok és -ajtók tetszés szerint állíthatók, így akár olyan helyen is elférnek, amely teljesen egyedi mérettel és nem standard méretaránnyal rendelkezik.

A Chrome fürdőszoba koncepcióval teljeskörűen felszerelhető bármilyen fürdőszoba.

A zuhanykabinhoz Török Bernadett RAVAK Termo zuhanycsaptelepet javasolt, hiszen a Termo csaptelep nem csak környezet- és pénztárcabarát megoldás, hanem kényelmes is: nem kell hosszasan állítgatni a megfelelő vízhőfokot és erősséget, ezáltal feleslegesen folyatni a vizet. A blokkológombnak köszönhetően pedig kizárt, hogy te vagy gyermeked véletlenül leforrázza magát. Ha érdekel a Termo csaptelep működése, kattints ide!

Bekerült a zuhanyzóba egy Flat M 902 zuhanyszett is, amely klasszikus összeállítás. Magába foglalja a zuhanytartó rudat, Flat M kézi zuhanyfejet (3 funkcióval) és az optimális hosszúságú gégecsövet is. A három funkció segít abban, hogy a hangulatodnak megfeleleőn mindig a kívánt erősséggel folyjon a zuhanyfejből a víz, legyen az lágy, közepes vagy erősebb, masszírozáshoz kellemes intenzitású. Kell ennél több a relaxációhoz?


Neked hogy tetszik a végeredmény? Írd meg véleményedet Facebook oldalunkon és inspirációért látogass el Instagram profilunkra is. Megújuló tartalommal várunk továbbra is!