Instagram Pinterest Youtube

Biztonságos fürdőszoba - Balszerencse is végződhet happy enddel

Dátum: 5.10.2017
A szüleinktől kapott áldozatos törődés nem mérhető mértékegységgel, ahogyan ennek viszonzása sem. A gondoskodás szívből jön, de olyan materiális részletekre is kiterjed, amelyek biztonságot és kényelmet nyújtanak. Óvja Ön is méltósággal az idősödő családtagjait, és segítsen nekik a biztonságos fürdőszoba kialakításában! Megmutatjuk, hogyan!

Még manapság is sokan szembesülnek azzal, hogy szép fürdőszobájuk praktikumot nélkülöző, nem biztonságos elemeket, részleteket tartalmaz. Így még egy mutatós fürdő is lehet olyan veszélyes terep, amely nem csak a kisgyermekek vagy a mozgáskorlátozottak, hanem az idősek számára is gondokat okozhat. Nem is akármilyeneket… Nem először találkoztunk olyan helyzettel, amelyet most megosztunk Önnel, felfedve az általunk javasolt megoldások részleteit is.      

 

A biztonságos fürdőszoba kialakításához körültekintően kell kiválasztani a kádat, a wc-t, a mosdót, de még a fürdőszoba bútorokat is. A zuhanyzó esetében gyakran egyedi méretekre van szükség, amelyre a RAVAK termékek esetében van lehetőség.    

A történet balszerencsés főszereplője egy olyan idős hölgy, aki lábtörése miatt kénytelen volt földszinti lakásba költözni, ahol családja szerette volna biztosítani neki a biztonságos fürdőszoba használatot. Azok, akik nem jártak hasonló cipőben, gyakran nem tudják, miként fogjanak hozzá a felújításhoz: fizikálisan kiszolgáltatott helyzetekben egyáltalán nem másodlagos, melyek azok a sarokpontok, amelyekre figyelmet kell fordítani. Alaposan mérlegelni kell, hogy hová kerüljenek: 

  • a szaniterek,
  • a fürdőszoba bútorok,
  • illetve hogy ezek milyen paraméterekkel válnak ideálissá.

Így lesz biztonságos a fürdőszoba 

Az idős hölgy családja az egyedi fürdőszoba megoldásokat a RAVAK Chrome fürdőszoba koncepció által kívánta megvalósítani. Egyaránt fontos volt számukra a fürdőszoba bútorok, a kád, a zuhanyzó és a mosdókagyló, sőt még a csaptelep egységes megjelenése, mindenekelőtt persze a biztonságos fürdőszoba kivitelezés. Ebből adódóan a kádba praktikus, kihajtható beömlővel rendelkező kádcsaptelep került, amelyet fürdés közben a hölgy a fal felé hajthat, így akadálymentessé téve a fürdőteret. A mosdó és hozzá illő szekrény is a Chrome koncepcióból származik.

  

A speciális wc mellett fontos az egyedi igények kielégítése a fürdőkád, a zuhanyzó, de a fürdőszoba bútorok kapcsán is. 

Akárhogyan is szerettem volna a ruhásszekrény után üresen maradt fülkébe 100 x 100 cm méretű zuhanykabint helyezni, végül egy 96 x 100 cm nagyságú zuhanyra esett a választásom. A RAVAK a kedvemben járt és a Chrome zuhanyajtót a szükséges méretre kisebbítette. Megnyugtattak, hogy ez gyakori kérés, a mai technológiával nem jelent problémát.” - mesélte a hölgy, miközben fotókkal örökítettük meg az elkészült fürdőszobát.

 

A nagyobb kényelem és biztonság érdekében a személyreszabott zuhanyfülke mellett egy Ovo lehajtható ülőkét is elhelyeztünk.

 

A tulajdonos fürdőjébe a nagyobb kényelem és biztonság érdekében a személyreszabott zuhanyfülke mellett egy Ovo lehajtható ülőkét is elhelyeztünk, amely zuhanyzás közben is biztonságos pihenést tesz lehetővé.

 

A zuhanyzó szerepe kulcsfontosságú. Ha Önnek is szüksége van egyedi zuhanykabinra a fürdőszobában, vegye fel a RAVAK szakértőivel a kapcsolatot!

Mi szükséges még egy biztonságos fürdőhöz?

A felsoroltak mellett érdemes ügyelni...

  • a burkolólap csúszásmentességére, akár megbízható csúszásgátló szalagokkal.
  • a megfelelő kádkapaszkodó vagy wc melletti fogódzkodó beszerzésére.
  • a bőséges világításra, hogy napszaktól függetlenül biztonságos legyen a terep.
  • a sarkok, élek levédésére, hogy egy megbotlás során se történhessen nagyobb baj.

Ha Ön vagy hozzátartozója speciális igényekkel bír, bátran kérjen a tervezéshez szakértői véleményt a RAVAK csapatától az info@ravak.hu e-mail címen, hiszen az egyedi megoldásokkal nem csak egyedi, hanem maximálisan biztonságos lehet nagy és kis fürdőszoba egyaránt!

Inspirációért látogasson el Facebook és Instagram oldalunkra, vagy töltse le az alábbi képre kattintva 7+1 fürdőszoba felújítással kapcsolatos szakmai tippünket!

 

Töltse le ingyenes fürdőszoba tippeket tartalmazó összefoglalónkat!