Instagram Pinterest Youtube

RAVAK Tudástár: Hogyan legyen gyerekbarát a fürdőszoba?

Dátum: 27.10.2016
Mióta gyerekeknek nevezett házi cirkálók és rombolók veszik birtokba az egész lakást, gyakran tűnődik azon, hogy lehetne gyerekbarát a fürdőszoba? Segítünk! Kihívásra felkészülni!

Ne aggódjon, van más megoldás azon kívül, hogy 24 órás őrszolgálatot vállal a gyerekek mellett. A járőrözést ugyan nem spórolhatja meg teljesen, de megkönnyítheti a helyzetét, ha bababarát fürdőszobát alakít ki. Egy biztonságos fürdő gyerekeknek még Önnek is élmény lehet. Mire gondolunk?

Egy RAVAK fürdőszobában a legkisebbek is biztonságban érezhetik magukat.

Gyerekbarát fürdés - kádak és kádparavánok

A kád és a fürdőszoba mindig rejt magában rizikófaktort, amennyiben gyerekek is vannak a családban. Ezt azonban minimalizálhatja, ha pontról pontra megtervezi, átgondolja a fürdőszoba bútorok vásárlását.

Sarokkád

Bármely RAVAK sarokkád mutatós kiegészítője, rendkívül praktikus darabja lehet a fürdőszobának, ha a gyerek fürdetéséről van szó. Nem csak ő fér el benne kényelmesen, hanem Ön is könnyen megmosdathatja - persze ha a gyerkőc nem szeret fürdeni, a dolog küzdősport jellegén sajnos még egy remek sarokkád sem képes sokat javítani. Ettől függetlenül Ön bármikor relaxálhat egy jót benne. Tekintse meg sarokkád modelljeinket itt!

NewDay sarokkádunk és fürdőszoba bútoraink tökéletesek kisgyermekes családok számára is.

Kádparaván

Nagyobbacska gyerekek esetén a fürdés egyre kevésbé jelent problémát - amíg nem szabadul el a kezükben az adott esetben felszerelt zuhanyfej. Ha Ön is tapasztalta már a “van egy kis fürdőszoba a vízben” érzést a gyerek pancsolása után, biztosan elgondolkodott már a probléma megoldásán. A RAVAK kádparavánok rendkívül jó szolgálatot tesznek ilyen esetben. Szögletes kád és aszimmetrikus kád esetén is kínálunk megoldásokat, hogy felmentsük Önt az állandó felmosás alól.

A RAVAK kádparavánok nem csak biztonságosak az örökmozgó gyerekek számára, hanem megvédik a fürdőszobát a kifröccsenő víztől.

Gyerekbiztos zuhanyzás - ha a kád nem fér el…

Ha sem sarokkád, sem pedig más kád nem fér el a kis fürdőszobában, akkor sem kell lemondania a nyugodt pillanatokról - sem a tiszta gyerekekről.

Mélyülőkés zuhanytálca

Remek ötlet lehet beruházni egy mély ülőkés Sabina zuhanytálcába, melyhez Blix zuhanykabinunkat ajánljuk. A gyerekek a zuhanytálca 27 cm-es mélysége miatt jót pancsolhatnak benne, Ön pedig bármikor kényelmesen leülhet zuhanyzás közben.

A RAVAK mélyülőkés zuhanytálcái minden fürdőszobában elférnek - a gyerekek és Ön is szívesen használja majd!

Ülőkék a zuhanyzóban

Ha szeretné még komfortosabbá varázsolni a zuhanyzást, biztosan kedvelné a zuhanykabinba szerelhető RAVAK zuhanyülőkét, amely még az örökmozgó kicsiknek is érdekes alternatíva lehet a toporgás helyett.

Csúszásmentes zuhanytálcák

Ugyan az akrilból készült zuhanytálcák biztonságosak, mégsem árt a fokozott elővigyázatosság a kisgyermekek miatt. Ha extra biztonságos megoldást szeretne, ajánljuk Önnek 3M technológiával készült, rendkívül ellenálló SafeStep csúszásgátlóinkat (Strip és Square) a maximális nyugalom érdekében. Természetesen azt is javasoljuk, hogy csúszásmentes járólapot válasszon a fürdőszobába, mert a vizes gyerektalpaknál kevés veszélyesebb dolgot ismerünk. (Mondjuk a tandemugrást?)

Termosztátos csaptelepek

Termosztátos csaptelepeinkkel már előző bejegyzéseinket olvasva megismerkedhetett. Ismét ajánlanánk Önnek, hiszen amellett, hogy víz-és energiatakarékos, valamint állandó víznyomást biztosít, gyermekek számára is biztonságos. A termosztát felső részén található blokkoló gomb meggátolja a 38°C-nál melegebb víz megengedését. A blokkoló gomb használata a gyermekek számára nehézséget jelent, így kizárható a leforrázás veszélye.

A termosztátos csaptelep minden fürdőszoba alapkelléke lehet. Maximálisan gyerekbiztos. A blokkoló gombnak köszönhetően nincs több leforrázás!

Mire figyeljen még?

A felsoroltak mellett egy bababarát és gyerekbiztos fürdőszobában nem árt törekedni arra, hogy elkerüljük a fürdőszoba bútorok éleiből adódó baleseteket, amelyek a gyerekek számára gyakran szemmagasságban vannak. E megfontolást alapul véve jó választás lehet többek között 10°, Chrome, Evolution és BeHappy mosdónk és fürdőszoba bútoraink.

Gyerekbarát mosdóink és fürdőszoba bútoraink biztosan nem okoznak sérülést.

Jó választás lehet egy bidé is, melyben még a legkisebbek is kezet moshatnak segítség nélkül, illetve könnyen meg lehet mosni a kis tappancsokat

Érdemes arra is törekedni, hogy a fogmosópohár és a szappantartó könnyen elérhető magasságba kerüljenek és ne törjenek össze, ha véletlenül kiesnek a gyermek kezéből. Az elérésüket megkönnyítheti egy gyermekeknek kialakított fürdőszoba sámli, mely stabil és biztonságos, így nem billennek le róla egy egy hirtelen mozdulat során sem.

Ha további ötletekre és segítségre van szüksége, írja meg kérdését az info@ravak.hu e-mail címen, illetve töltse le az alábbi képre kattintva ingyenes 7+1 tippünket, amelyekben további hasznos tanácsokra bukkanhat az ideális fürdőszoba berendezéséhez. Tartson velünk a jövő héten is!