Instagram Pinterest Youtube

Akadálymentes fürdőszoba, nem csak mozgáskorlátozottaknak - A Langer család története

Dátum: 28.7.2017
A fürdőszoba több esetben nehéz terep, de nem csak a mozgáskorlátozottak, idősek vagy kisgyermekek számára. A csúszásveszély elhárítása, az általános akadálymentesítés az egész család érdeke lehet, különösen ha egy családtag kerekesszékkel közlekedik benne.

A RAVAK fürdőszoba missziója, hogy megoldást kínáljon a lehető legtöbb fürdőszoba felhasználó számára. Egyes helyzetek ugyan kihívás elé állítanak minket, de nem hiszünk a lehetetlenben, csak a tehetetlenben. E hozzáállás mentén kapcsolódott össze cseh anyacégünk és a Langer család, akiknek kerekesszéket használó kislányuk, Teréz miatt akadálymentes fürdőszobára, nagy méretű és jól kihasználható zuhanykabinra volt szükségük.

A Langer családnak akadálymentes fürdőszobára volt szüksége mozgáskorlátozott kislányuk, Teréz miatt. Sikerült eredményesen megoldanunk a kérést!

Egy akadálymentes, egyedi tervezésű zuhanykabin összeállításának megmérettetése közel sem jelent annyi problémát, amennyi nehézséget okoz a hiánya. Ezzel a Langer család is tisztában volt, így célul tűzték ki, hogy a már nem megfelelő kádjuk helyett olyan zuhanykabinra váltanak, ahol cseperedő lányuk, Teréz, kerekesszékével önállóan is kényelmesen tisztálkodhat.

Az akadálymentes zuhanyzó

A zuhanyzó legfontosabb követelményei közé tartozott, hogy a zuhanyajtó befelé nyíljon és hogy megfelelő szélességű legyen a kerekesszékkel való mozgáshoz. Nem egészen két hét alatt született egy teljesen egyedi, komplett megoldás, amely sem a RAVAK katalógusban, sem az online zuhanykabin konfigurátorban nem található meg. A Chrome zuhanyajtó - amely 80 és 90 cm szélességben kapható - és fix oldalfal segítségével létrehoztunk egy 186 cm extra szélességgel rendelkező zuhanykabint. Így a Teréznek szánt zuhanyzó nagyjából 82 cm szélességű belépést biztosít, ráadásul a zuhanyajtó kifelé és befelé egyaránt nyitható.  

A zuhanyzó legfontosabb követelményei közé tartozott, hogy a zuhanyajtó befelé nyíljon és hogy megfelelő szélességű legyen a kerekesszékkel való mozgáshoz.

Annak ellenére, hogy egy ilyen nagyméretű zuhanykabin általában minden extra centiméterével masszívabb hatást kelt, a Langer család zuhanyzója mégis légiesen könnyed összképet mutat. Ez az edzett biztonsági üveg hatalmas lapjainak köszönhető, melyek AntiCalc® technológiával kezelt üvegfelületek. Ez a RAVAK szabadalom meggátolja a vízkőképződést, így az üveg nem szennyeződik olyan könnyen és nem igényli a mindennapos karbantartást.

RAVAK tipp: Érdemes a víz keménységétől és a használat gyakoriságától függően 2-6 havonta AntiCalc® Conditionert használni, mely megújítja az üvegfelület ellenállóképességét!

Az AntiCalc meggátolja a vízkőképződést, így az üveg nem szennyeződik olyan könnyen és nem igényli a mindennapos karbantartást.

A zuhanyzót nagyobb zuhanykabinhoz is alkalmas, rozsdamentes zuhanyfolyókával egészítettük ki, amely hagyja érvényesülni a kerámia padlót, és biztosítja a 60 liter/perc vízáteresztő képességet. A zuhanyfolyókák megbízhatóságát a 25 éves garancia támasztja alá. A család a zuhanyzás még nagyobb komfortja érdekében kerek formájú esőztetőt és kézi zuhanyfejet is választott a zuhanykabinhoz.


A zuhanyzót nagyobb zuhanykabinhoz is alkalmas, rozsdamentes zuhanyfolyókával egészítettük ki, amely hagyja érvényesülni a kerámia padlót, és biztosítja a 60 liter/perc vízáteresztő képességet.

Hogy a fürdőszoba minden egyes eleme harmonizáljon egymással, Chrome koncepcióba tartozó mosdót és csaptelepet ajánlottunk a családnak. Az öntött műmárvány mosdó  letisztult és egyszerű, ugyanakkor nagy a mosdó- és rakodótere. Langerék a klasszikus mosdócsaptelep helyett a Chrome koncepció mosogatócsaptelepét választották, amelyet Teréz kerekesszékből is jól tud használni. A szaniterekhez való akadálymentes hozzáférés miatt nem ajánlottuk a mosdó alatti szekrényt, amelyet a család meg is fogadott.  
Langerék egyedi zuhanykabinjának megtervezésével Teréz hétköznapi teendői kényelmesebbé váltak.

Langerék egyedi zuhanykabinjának megtervezésével Teréz hétköznapi teendői kényelmesebbé váltak, amely a mai napig jó érzéssel és elégedettséggel tölt el minket. A sikerek után bízunk benne, hogy nincs olyan különleges fürdőszoba elképzelés, amelyet ne tudnánk kivitelezni, örömöt szerzve és megoldást szállítva a használóinak. Ha Önnek is egyedi megoldásra van szüksége, használja praktikus zuhanytervező konfigurátorunkat, vagy keresse kollégáinkat az info@ravak.hu e-mail címen!

További inspirációért tekintse meg Facebook és Instagram oldalunkat! Ha fürdőszoba felújítással kapcsolatban vannak kérdései, töltse le 7+1 szakmai tippünket, gyakorlatias tanácsainkat az alábbi képre kattintva!

Töltse le ingyenes 7+1 fürdőszoba felújítással kapcsolatos szakértői tanácsunkat!