Instagram Pinterest Youtube

Kád és zuhanytálca telepítési kisokos

Dátum: 12.2.2020
Kihagyhatatlan tanácsok zuhanytálca és kád telepítéshez avagy kötelező olvasmány 3 percben, ha éppen fürdőszobát építesz, újítasz.

Amennyiben fürdőszobafelújítás vagy –tervezés előtt állsz, nagy eséllyel azon töprengsz, hogy kádat vagy zuhanykabint válassz. Akárhogy is döntesz, kiemelten fontos tudnod, hogy telepítés szempontjából hová helyezheted elzuhanytálcát vagy éppen a kádat! A RAVAK szakembereit alaposan kifagattuk a témában és most veled is megosztunk néhány hasznos tippet és tanácsot a kádak és zuhanytálcák helyes telepítésével kapcsolatban.

Kádak helyes elhelyezése, akárcsak az 1x1

Korábbi blogbejegyzéseinkben már számtalan ötletet adtunk a kádak elhelyezésére, azonban ezek praktikus és esztétikus megoldásokat sorakoztattak fel, most ezeket magunk mögött hagyjuk és mutatjuk az érem másik odalát, azaz a műszaki oldalt. Ne aggódj, nem kell megijedned pofonegyszerű lesz! Az elsődleges és legfontosabb szabály – a telepítést minden esetben a gyártói előírásoknak megfelelően végezd! Ez a RAVAK kádak esetében csupán annyit jelent, hogy minimum a kád pereme alatt 15 cm-ig falburkolattal ellátott sarokban kell elhelyezni és telepíteni a kiválasztott kádat

A zuhanytálcák hibamentes elhelyezésének titka

Bár legutóbbi blogposztunkban részletesen, 3+3 tipp formájában megosztottuk veled, hogyan telepítheted helyesen zuhanytálcádat, most mégis ismétlünk, kicsit az elhelyezést illetően, hiszen a mondás is úgy tartja, hogy  ismétlés a tudás anyja! A RAVAK zuhanytálcák telepítését kizárólag olyan sarokban ajánljuk, amely burkolattal teljesen ellátott. Miért? A válasz egyszerű: A legtöbb zuhanytálcát szilikonnal kell a padlóhoz rögzíteni. 

Az egyik gyakori hiba zuhanytálca telepítéskor a csempe peremre történő ráengedése. Ebben az esetben például a Galaxy zuhanytálcákhoz csomagolt fali rögzítők felrakása csak rendkívül körülményesen oldható meg és megfelelő tartásuk pedig nem is ellenőrizhető. Legyél körültekintő és te ne kövesd el ezt a gyakori hibát!

Most, hogy már tisztában vagy azzal, hogy hová helyezheted el kádadat és zuhanytálcádat, jöhet egy kis ráadás!

Íme néhány hasznos tudnivaló a helyes tömítésről

A szilikonos tömítő porózus felülethez, azaz például vakolathoz vagy csempe vágott éléhez nem tapad! Amennyiben elköveted ezt a hibát az első használat alkalmával megtörténik a faltól való elválás!

A tömítés tartósságához a burkolatok mázas felülete és a kád vagy tálca felülete biztosít megfelelő tapadást!

Kicsit visszakanyarodva a zuhanytálca telepítéskor gyakran elkövetett hibához – a gyári szegőléceket és az univerzális szerelőkészletet a kialakult résbe nem lehet beilleszteni! A megfelelő tömítés hiányában beszivárgó vizet a falak felszívják, így ez a fürdőszoba falának túloldalán a vakolat hullását, illetve felázását okozza!

Bízunk benne, hogy kínálatunkban te is megtalálod a számodra legideálisabb RAVAK zuhanytálcát és kádat, illetve szakértő tanácsainkat figyelembe véve sikerül helyesen beépítened a kiválasztott modellt! Amennyiben további inspirációra vágysz fürdőszoba témában vagy netán jól jönne még néhány telepítési tipp kövess minket Facebook és Instagram oldalunkon is – folyamatosan frissülő tartalommal várunk!