Youtube Instagram

Így tervezz, ha a fürdő a hálószobába költözik!

Dátum: 22.5.2019
Ha szívesen követed a különböző design trendeket, minden bizonnyal találkoztál már azzal a kifinomult, luxus érzetet kínáló megoldással, amit egy formás szabadon álló kád kelt - méghozzá nem a fürdőszobában, hanem a hálószobában elhelyezve.

A kád szokatlan elhelyezése önmagában is kecsegtető az egyedülálló enteriőr megoldások iránt érdeklődők számára. Különösen igaz ez akkor, ha mindez stílusérzékkel és a prémium minőséget szem előtt tartva valósul meg. Így az összkép páratlan hangulatot kölcsönöz a hálószobának. Ha te is nyitott vagy erre a lehetőségre, mert nagy méretű hálóval rendelkezel vagy csak szívesen olvasol egy izgalmas “fürdőszoba-hálószoba” megoldásról, akkor ez a cikk neked szól!

A szabadon álló Solo kád többszörös nemzetközi díjnyertes kád.

Fürdés és alvás egy helyen - A modern kor hálószobája

A fürdőszoba és a fürdés revolúciójaként is tekinthetünk a hálószobában elhelyezett kádak trendjére. Míg korábban a fürdőszoba egyfajta kiszolgáló helyiség volt, addig mára a feltöltődés, a relaxáció helyszíne lett. Olyan intim térré vált, ahol önmagunkra figyelhetünk, lazíthatunk, a megfelelő szaniterekkel pedig megvalósíthatjuk az otthoni wellness élményt. Ha te is szeretnéd átélni ezt akkor érdemes elgondolkodni a kád és hálószoba kombinációján. Van néhány dolog, amire mindenképp ügyelned kell, hogy harmonikus legyen a végeredmény:

 

  • a hálószobád mérete és a rendelkezésre álló tér
  • a burkolatok minősége és stílusa
  • a megfelelő kád kiválasztása
  • a tárolás kérdése

Mekkora a hálószoba?

Bármennyire is vonzó Sarah Jessica Parker elegáns, kandallós fürdőszobája vagy Jennifer Lopez manhattani penthouse fürdőszobája, amelyeknek központi darabja egy-egy csodás térben álló kád, nem mindenkinek való ez a megoldás: sem a fürdőszobába, sem pedig a hálószobába. Az alapterület ebben az esetben meghatározó, hiszen szűkös térben nem érvényesül a szabadon álló kád különleges formája és diszharmóniát kelt. Ha nincs elegendő hely a hálószobában, erről a trendről le kell mondanunk, ugyanis egy hagyományos szögletes vagy sarokkád - legalábbis a hálóban - nem képes versenyre kelni a térben álló kádakban rejlő lehetőségekkel.

A Freedom O térben álló kád lágy íve tökéletes harmóniát biztosít a fürdőszobában.

Milyen burkolatot válassz?

Ha “hálószoba-fürdőszoba” kialakítás mellett döntesz, alaposan meg kell fontolnod a megfelelő burkolat kiválasztását is, nem csak esztétikai, hanem biztonsági szempontokat (csúszásmentesség) és a vízállóság kérdését egyaránt szem előtt tartva. Fontos, hogy a tervezés teljes ideje alatt az összhangra törekedj - elengedhetetlen, hogy a burkolat(ok), szaniterek, a fürdőszoba- és hálószobabútorok harmonizáljanak egymással. A kialakításkor el kell döntened, szeretnéd-e, hogy a hálószobád két funkcióját szolgáló téregységek elkülönüljenek egymástól vizuálisan (például más árnyalatú burkolattal, üvegfallal vagy más tértagolási módokkal) vagy esetleg inkább arra vágysz, hogy minél jobban egybeolvaszd a teret.

Térben álló kádat a hálószobába!

A kád kulcsszerepéről minden bizonnyal nem kell meggyőznünk: az, hogy szeretni fogod-e az új háló- és fürdőszobát, főként azon múlik, élvezed-e a választott szanitert design, kényelem és praktikum szempontjából. Választhatsz lágy vonalvezetésű, ovális kádat, enyhén íveltet és akár szögletes formavilágú darabot is. Kínálatunkban a többszörösen díjnyertes, új Solo kádat ajánljuk erre a célra vagy a népszerű Freedom O ovális modellünket, illetve az okos kialakítású, falhoz is helyezhető Freedom W kádunkat. Amire a vásárláskor érdemes ügyelned, hogy ne felejts el számolni a padlón álló csaptelep térigényével, illetve járj utána a kád alapanyagának, garanciájának, a szakszerviz elérhetőségének, sőt a lefolyó helyzetének is (ha középen van, ketten is kényelmesen elfértek majd a kádban). A RAVAK kádak esetében mi prémium minőségű akrillal dolgozunk, 10 év garanciát kínálunk modelleinkre, valamint országos szervizhálózattal rendelkezünk.

A Freedom W szabadon álló kád eleganciája különlegessé teszi a szanitert.

Tárolj okosan!

Ha a hálószobának fürdőszobai funkciókat is el kell látnia, akkor olyan bútorokkal kell felruháznod, amelyek segítik a praktikus tárolást és esztétikus összképet eredményeznek. A komód, a ruhásszekrény és az ágy is meghatározhatja, hogy milyen stílusú fürdőszobabútort választasz a helyiségbe. A legújabb trendeket követve mi falra szerelhető bútorokat javasolunk a modern hatású térben álló kádhoz. Nem csak könnyebben takaríthatsz alatta, de a fiókok kialakítása miatt is jól pakolhatod őket. A legtöbb bútor esetén elrugaszkodhatsz a klasszikus fehér árnyalattól, ha szeretnéd a szoba uralkodó színárnyalatához igazítani. Bárhogyan is dönts a részleteket illetően, a legfontosabb, hogy felmérd a lehetőségeket, de a kereteken belül merj bátor lenni az enteriőr kialakítását illetően.

 

Ha megtetszett ez a fürdőszoba trend, tarts velünk a jövő héten is, illetve kövess minket Facebookon és Instagramon inspiráló tartalmakért!