Instagram Pinterest Youtube

3 teendő, hogy fürdőszobád a relaxáció szentélye legyen!

Dátum: 1.2.2019
A hétköznapok rohanásában te is hajlamos vagy elfelejteni, hogy fürdőszobád több lehetőséget rejt magában a gyors tisztálkodásnál és a napi rutin elvégzésénél? Állj meg 3 percre, olvasd el tanácsainkat, amelyek segíthetnek abban, hogy fürdődre a relaxáció szentélyeként tekinthess!

A kiegyensúlyozottság, a harmónia és a feltöltődés mind olyan dolgok, amelyek fejben dőlnek el, mégsem állíthatjuk, hogy nincsenek hatással rájuk az olyan külső körülmények mint az életvitel vagy a környezet. Ezért szeretnék következő 3 tippünkkel segíteni abban, hogy fürdőszobádban a megfelelő szaniterek segítségével komfortos körülmények között relaxálhass bármikor, amikor egy kicsit szeretnél visszatalálni a nyugalmadhoz.

1. Térrendezés és Feng shui a fürdőben?

Ha hiszel a feng shuiban, ha nem, néhány általános tanácsot érdemes megfogadnod, ha a fürdőszobádat szeretnéd átalakítani, hiszen a szellős, kellemes elrendezés mindenkire nagyon jó hatással van.

 • Kerüld a zsúfoltságot! Törekedj az áttekinthető megjelenésre!
 • Ne vedd magad körbe elhasznált, régi vagy törött dolgokkal! Mindig tarts rendet és minimalizáld a fürdőbe került tárgyak számát. Minél letisztultabb, annál jobb!
 • Engedd be a természetes fényt! Redőnyök és zsaluk helyett használj könnyed függönyöket, rolókat!
 • Bútoraid és szanitereid vonalvezetése mérsékelten legyen éles és szigorú! Ha a modern designt kedveled, akkor az éleket ellensúlyozd néhány gömbölyded, kerek formával, amely lehet egy kis kerek asztalka, ovális tükör, stb.
 • Válassz nagy tükröket, amelyeket ne helyezz túlságosan magasra a falon!
 • A grandiózus, beépített bútorok helyett válassz inkább több, kisebb, egymással harmonizáló darabot! Ebben segíthetnek a különböző fürdőszoba-koncepciók is.
 • Kerüld az elektromos berendezéseket a fürdőben: ne hallgass bent rádiót, hagyd kívül a telefonodat, amikor feltöltődésre vágysz.

2. Válaszd ki a megfelelő szanitereket!

Ha fürdőszobatervezésre- vagy felújításra adod a fejed, válassz bölcsen szanitereket! Gondold át a számodra elsődleges szempontokat és válassz e szerint. Ha fontos számodra a relaxálás és a fürdőszobai feltöltődés, a következő szaniterek között megtalálhatod a számításaidat!

A legtöbb fürdőszoba-koncepciót változatosan tudod használni kis és nagy fürdőszobában is.

Órákig fürdőznél a kényelmes kádban?

Te is a habfürdőzők táborát erősíted, akik ha tehetik, gond nélkül pihennek hosszú ideig egy kád jó meleg vízben? Ma már számos olyan kád közül válogathatsz, amelyek erre lettek megalkotva. Nem csak az akril anyagnak köszönhetően, amely jól tartja a hőt, hanem a ergonomikus formatervezésnek hála; garantált, hogy nem fájdul meg a hátad, nem zavar majd a lefolyó pozíciója, így nem válik kényelmetlenné a pihenés.

 • Ha szeretsz olvasni a kádban, akkor 2018 legnépszerűbb kádja, azaz a Vanda II rád vár. Kényelmes, kétoldali kartámaszok, tágas belső tér, háromféle méret a gondtalan relaxálás ígéretével.
 • Fürdőzés közben együtt szeretnél lazítani a pároddal? Az olyan formabontó kialakítású káddal mint a LoveStory II öröm lesz a pihenés. Aszimmetrikus, enyhén szív alakú forma, hatalmas belső tér, a láb részen elhelyezett lefolyó biztosan elnyerné a tetszéseteket.

 • Jól jönne egy integrált ülőkerész, amely a fürdőkád változatos használatára teremt lehetőséget? Figyelmedbe ajánljuk a Rosa kádakat, amelyek mind a három méretben elérhetővé teszik ez az apró, mégis fontos részletet.
 • Szeretnéd, hogy mindig kéznél legyen a fürdősó, a tusfürdő esetleg a kedvenc pohár borod? Válassz olyan peremes kádat, amely különleges, aszimmetrikus formájával nem csal felhívja magára a figyelmet, hanem segít kiszolgálni az igényeidet. Mit szólnál ehhez a Chrome kádhoz?

A hidromasszázs panelekkel igazi relaxációs zuhanysarkot alakíthatsz ki a fürdőszobádban. Wellness élmény minden nap!

Wellness élményre vágysz a zuhanyzóban?

Nem a te világod a habfürdőzés? Ha a gyorsabb zuhanyzást kedveled, akkor sem kell lemondanod a wellness élményről. Alakíts ki relaxációs zuhanysarkot a számodra legszimpatikusabb hidromasszázs panelekkel, amelyek eltérő stílusban és funkciókkal elérhetők. Varázsold teljessé az élményt egy zuhanyülőke felszerelésével, amely diszkrét, kényelmes és mivel lehajtható, helytakarékos darab.

A fürdőszobában szépülnél a tükör előtt?

Szeretsz felfrissülni a tükör előtt, miközben arcpakolást készítesz vagy egyéb módon fordítasz hangsúlyt fordítasz a bőrápolásra? Ha mindehhez számos pipereszer áll rendelkezésedre, akkor olyan szaniter és fürdőszobabútort érdemes választanod, amely elegendő helyet biztosíttároláshoz és rakodófelületet az éppen szükségesek elővételéhez. Nézz körül fürdőszobabútor kínálatunkban és fontold meg az olyan mosdópultos megoldások igénybevételét mint amilyen a Moon, a Ceramic vagy a Formy.

A duplamosdó megoldásokkal extra rakodófelületet nyersz a fürdőszobában.

3. Ügyelj a dekorációra!

A szaniterek mellett ne feledkezz meg a megfelelő dekoráció szerepéről sem! Először is világítsd be a teret a természetes fény mellett olyan lámpákkal, amelyek kellemes érzetet okoznak. Kerüld a rideg hatású, erős neonfényt! Használj bátran gyertyákat, mécseseket, akár illóolaj párologtatóval! Ilyenkor is előnyös, ha jól pakolható felületekkel rendelkezel a fürdőben. Ha szeretnéd még otthonosabbá tenni a helyiséget, helyezz el benne cserepes virágokat, amelyek megtöltik élettel. Ezek nem mindig férnek el, főleg a kis fürdőszobákban, azonban ne feledd, hogy akár a plafonról is lelógathatod őket. Figyelj rá, hogy kisebb, kerekded formájú, kerek levelű növényeket válassz (legalábbis a Feng shui szerint), illetve olyanokat, amelyek jól bírják a változó páratartalmat és fényigényük illeszkedik a fürdőszoba adottságaihoz.

Vannak már saját bevált tippjeid, amelyeket nagy szeretettel alkalmazol a feltöltődős percek során? Írd meg nekünk Facebookon! Kövess minket Instagramon is és ha tervezés előtt állsz, látogass el a fürdőszobám.hu oldalunkra is, ahol ingyenesen letöltheted fürdőszobatervezőnket!