Instagram Pinterest Youtube

Hidromasszázspanelek - Zuhanyzás sosem volt még ennyire jó!

Dátum: 4.5.2018
Gondolta volna, hogy a hidromasszázsrendszerek nem csak kényeztetik a testét-lelkét, hanem még az egészségét is szolgálják? Tartson velünk és tudjon meg többet a hidroterápiában és a hidromasszázsrendszerekben rejlő lehetőségekről!

Sokat hallott már a hidroterápiáról és a hidromasszázsrendszerekről, de eddig úgy gondolt rájuk, mint speciális wellness szolgáltatásokra? Élje át előnyös hatásait a saját otthonában is a RAVAK hidromasszázs zuhany panelekkel!

Hidroterápia és hidromasszázs

A hidroterápia, más néven vízgyógyászat a víz fizikai erejét használja fel a gyógyításra. A hideg és meleg vizes borogatásoktól egészen a hidromasszázs kádak és hidromasszázs zuhanykabinok ergonomikus fúvókáiig széles a skála, melyet alkalmaz. Ugyan az egészséges emberek számára megannyi lehetőséget kínál, az egyes betegségekkel küzdőknek orvosi előírás szerint szabad csak alkalmazniuk. Ennek az az oka, hogy a hidromasszázs csaknem minden szerv működésére hatással van: változik a szívműködés, a vérnyomás, a gyomornedv-, epe- és a vizeletelválasztás, de hatással van az izmok és az idegrendszer állapotára is. Míg a meleg vizes kezelések az erek kitágulását idézik elő, addig a hideg víz hatására ezek összehúzódnak, ahogyan ezt sokan ismerik már a népszerű, vitalizáló és bőrfeszességet elősegítő váltó-vizes zuhanyzások kapcsán. Az érreakciónak tehát nagy szerepe van a vízgyógyászatban, de sosem szabad elfelejteni, hogy ami jót tesz egy egészséges szervezet számára, nem biztos, hogy más állapotban lévő testben előnyös hatást fejt ki! Éppen ezért a lázas állapotok, a menstruáció illetve a terhesség általában ellenjavallott a hidromasszázs fürdők vagy hosszan tartó és erőteljes hidromasszázs zuhanyzások alkalmával. A többi esetben azonban számos előnyös hatását élvezheti, ha nem csak pár percig, hanem legalább negyed óráig élvezi a hatást!

A Jet Glass hidromasszázs panel fantasztikus fürdőszoba perceket tartogat az Ön számára!

Milyen hatásai vannak a hidromasszázsnak?

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy a hideg és a meleg víz, valamint a levegő kombinációjának pozitív hatásai vannak. Nem csak nyugtat vagy éppen frissít, de szabályozza a keringést, növeli az ellenállóképességet és fokozza a test regenerálódását, amely sportos életmódot élők számára is kifejezetten hasznos lehet. Gondoljon csak a kényelmetlen izomlázra!

A hidromasszázspanelek előnye a hagyományos zuhanyzókkal szemben, hogy előnyösen kialakított fúvókái a bőrfelület mélyebb rétegeire is hatnak, ellazítják az izmokat és javítják bennük a vérkeringést. Mivel az ellazult izmok kimozdítják az ízületeket rossz helyzetben rögzült állapotukból, így azok igénybevétele csökken. Az előnyös hatás érvényesül a gerinctartó izmok körül, a fúvókákat a csípőízületre irányítva ellazul a farizom, de az irányított vízsugár jótékonyan hat a lábszárra, térdre és combizmokra is. A hidromasszázs a fokozott keringés által a belső szervekre is pozitív hatással van, így általánosan javul a közérzet.

Ahhoz, hogy a hatás kifogástalan legyen, érdemes ügyelni a vízhőmérsékletre is, hiszen a 38 °C-nál melegebb víz a célra már nem ideális. A vízsugár nyomását se állítsa túl erősre, mert védekező izom-összehúzódásokat eredményez a kívánt ellazulás helyett!

A Jet Inox hidromasszázs panel modern köntösben kínál klasszikus élvezetet. Próbálja ki Ön is!

Hidromasszázsrendszerek zuhanyzóba 

Sokan fordulnak hozzánk, akik kád helyett a kisebb alapterületet foglaló zuhanykabinok kapcsán kérik a segítségünket. Ha Ön is hasonló helyzetben van, akkor sem kell lemondania a hidromasszázs előnyeiről, ugyanis valamennyi 90x90 cm-nél nagyobb RAVAK zuhanyzó felszerelhető komplex hidromasszázspanellel és akár egy praktikus ülőkével, hogy komfortos relaxáló sarkot alakíthasson ki a fürdőszobában. Ha Ön is erre vágyik, a RAVAK kínálatában a következő hidromasszázspanelek közül választhat:

  • Jet Inox

Az egyenes falra szerelhető Jet Inox 3 darab fúvókákkal övezett, kör alakú zónával, a zuhanyfej és a panel felső részében található vízesés funkcióval gondoskodik róla, hogy a zuhanyzás igazi élmény legyen.

  • Jet Light

A Jet Light a 2016-os év egyik újdonsága volt, azóta sok fürdőszobát tesz kellemesebb hellyé. Az alumínium oszlopon 4 darab fúvóka található, melyek tetszőleges irányba állíthatók, hogy Ön a lehető legtöbbet hozhassa ki a zuhanyzásból.

  • Jet Pure

A szintén 2016-os Jet Pure modell termosztátos csapteleppel, 3 darab fúvókákkal övezett, téglalap alakú zónával, valamint különleges zuhanyfejjel van felszerelve. Az élményt a vízesés funkció is elősegíti. Ha kis fürdőszobával és kisebb méretű zuhanyfülkével rendelkezik (de legalább 90x90 cm-essel), ez az egyenes falra szerelhető hidromasszázspanel garantáltan jó választás lesz az Ön számára!

A Jet Pure multifunkcionális hidromasszázs panele mindent tud, amire csak szüksége lehet a zuhanyzóban!

  • Jet Glass

Jet Glass modellünk üvegfelülete légiesen könnyed megjelenést ad a hidromasszázspanelnek. Nagyméretű zuhanyfejjel, valamint 8 forgatható fúvókával rendelkezik, hogy egész testét alaposan átmasszíroztathassa. Váljon egészségére!

Ha szeretne többet megtudni szanitereinkről, kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon, ahol szakértőink várják kérdéseit, kommentjeit! Tartson velünk a jövő héten is!

 

Forrás: életforma.hu, wikipédia