Instagram Pinterest Youtube

7+1 tipp a fürdőszobai nagytakarításhoz

Dátum: 22.3.2018
Eljött ez az időszak is, közeleg a nagytakarítás időpontja. Ha még Ön is adósa ezzel a lakásnak, hasznára válhat néhány tipp a fürdőszoba rendbe tételéhez. Gumikesztyűt fel!

Hoztunk néhány praktikus tanácsot, amellyel tisztává varázsolhatja fürdőszobáját. Tartson velünk, hogy alaposan és gyorsan rendbe tehesse otthonának egyik leggyakrabban használt helyiségét!

A makulátlanul tiszta fürdőszoba csak néhány egyszerű feladatra van Öntől!

1. Pakolja el a textil holmikat!

A fürdőszobában használatos tisztítószerek maró hatása egy óvatlan mozdulat során tönkre teheti a kedvenc textíliáit: a törölközőket, köntösöket és gyakran esik áldozatául ennek a földön felejtett fürdőszobai kilépő is. Mielőtt hozzáfogna a takarításnhoz, tegye ezeket biztonságos helyre!

2. Kezdje a WC-vel!

Mivel a toalett tisztításához használt fertőtlenítőszerek és vízkőoldók esetében hosszabb a hatóidő, érdemes ezzel indítani a takarítást. Miután kívül áttörölte a WC-t, a WC deszkát, hagyja állni a vízkőoldót, a fertőtlenítőt a WC csészében. Ne feledkezzen meg a WC kefe tartójának kiöblítéséről, amelybe ezután töltsön tisztítószeres vizet. Ezt is hagyja hatni, amíg lehet.

3. Haladjon fentről lefelé!

Gyakorlott takarítók már tudják, a kezdők pedig hamar megtapasztalják: mindig felülről érdemes lefelé haladni, mert fordított helyzetben gyakran elölről kell kezdeni az egész procedúrát. Kezdje a mennyezettel, a falak felső részével (pókhálótlanítás, penész, por, stb.), és aztán tisztítsa meg az alsóbb részeket (polcok, peremek, padló). A tükröket se felejtse ki, utána foglalkozzon a polcokkal. Alapszabály, hogy ha teheti, az alapos végeredmény érdekében ne törölgesse körbe a tárgyakat. Pakoljon le minden holmit a polcokról, a kád széléről! Tegye őket lavórba, vagy a még nem megtisztított zuhanykabinba, kádba, ahol egyelőre nem zavarnak! Ha szükséges, itt át is öblítheti, le- és megtörölheti őket, hogy ezután a már megtiszított felületekre visszahelyezve ne hagyjanak vízfoltot maguk után.  

4. Szortírozzon, ha szükséges!

Ha már takarítás, legyen valóban “nagy”: nézze át az egyes termékek lejárati idejét, csoportosítsa őket! A félig használtakat vegye előre, hogy ne foglaljon egyszerre sok helyet a rengeteg pipereszer. Amire nincs szüksége, attól váljon meg, vagy helyezze zárható műanyag dobozba, hogy ne porosodjon, ne ázzon el, ne vízkövesedjen!

5. Jöhet a kád és/vagy a zuhanykabin!

Ha már tiszták és szárazok a polcok, a tükrök, pakolja vissza a piperéket és tisztítsa meg a zuhanykabint, a kádat. Öblítse le őket a portól, amely a takarítás során rakódott le és használjon megfelelő tisztítószereket. Hagyja, hogy ezek is kifejtsék a hatásukat! Felmerült a kérdés, hogy milyeneket érdemes használnia a kifogástalan végeredményhez? Adunk néhány ötletet!

A tökéletesen tiszta ürdőszobához a tökéletes tisztítószereken és takarítási technikán keresztül vezet az út.

Próbálja ki a különféle szanitertermékek és kerámiaborítás szennyeződéseinek vagy zsírfoltjainak eltüntetéséreRAVAK Cleaner-t, a csaptelepekre és krómozott felületekre pedig a vízkő ellen hatékony RAVAK Cleaner Chrome tisztító-és fertőtlenítőszert! A kád, zuhanykabin vagy mosdó lefolyójában lerakódott szennyeződések ellen pedig bátran ajánljuk a RAVAK TurboCleaner-t. Ha a tisztítás után szeretné a zuhanykabint vagy a kádparavánt hosszú távon ellenállóvá tenni a vízkővel szemben, próbálja ki a RAVAK AntiCalc® üvegvédő réteget, amely megakadályozza, hogy a vízkő és a szennyeződések lerakódjanak a felületre. A szabadalmaztatott technológiának köszönhetően a vízcseppek ahelyett, hogy rászáradnának a felületre, lefolynak róla. Használja kéthavonta vagy félévente, a szaniter igénybevételének gyakoriságától és a víz keménységétől függően.

6. A padlóról se feledkezzen el!

Amíg a tisztítószerek teszik a dolgukat, használja ki az időt és porszívózzon/söpörjön fel! Érdemes felmosás helyett ezzel kezdeni, hogy ne maszatolja el a porréteget. Amíg szárad a padló, jó ötlet lehet kiporszívózni vagy kimosni a kilépőket, hiszen ezek gyakran lesznek vizesek, így könnyen koszolódnak.

7. Jöhet az öblítés!

Miután a szerek hatottak, fertőtlenítse a gumikesztyűket, öblítse ki a kádat, a zuhanykabint, húzza le a tisztítószeres WC tartály folyadékot és öblítse le a WC-t is. Ezután pakolja vissza a tisztítószerektől megóvott textíliákat, és esetleg tegyen ki friss fürdőszobai kilépőt a már száraz padlóra!

+1) Élvezze a tisztaságot!

Ragyog a fürdőszoba! Igyon egy jó kávét vagy teát, és ünnepelje meg csillogó-villogó fürdőszobáját, amelyben jobban esik egy könnyű zuhanyzás vagy egy ellazító fürdőzés!

További fürdőszoba tippekért és inspirációért tartson velünk jövő héten is, és kövesse Facebook, valamint Instagram oldalunkat! Kellemes fürdőszoba perceket kívánunk Önnek!