Instagram Pinterest Youtube

Hogyan rendezze be a WC helyiséget?

Dátum: 18.1.2018
A fürdőszoba strukturálása mellett gyakran kevés szó esik az általában igen apró WC helyiség berendezéséről, pedig fontos, hogy ott is komfort vegye körbe Önt. Mit érdemes hát elhelyeznie ebben a helyiségben?

Ahhoz, hogy megtalálja a megfelelő szanitereket, először azt kell tudnia, hogy hol szeretne toalettet elhelyezni, hiszen ez jelentős többlet információt hordoz magában: ha például a WC helyiség mellett a fürdőszobába is beszereltethet egyet, akkor több lehetősége nyílik a szaniterek variálására; gondolkodhat kiegészítésképpen bidé vásárlásán (ezt a 11 dolgot biztosan nem tudta róla eddig), illetve eldöntheti, a külön kis helyiségbe milyen méretű kézmosót kíván elhelyezni.

A wc helyiség inkább megkönnyíti, mint megnehezíti a dolgát, hiszen felszabadítja a fürdőszobát a reggeli sorban állás alól.

Ezt persze befolyásolja a lakás/a ház adottsága is; többek között az, hogy a kis WC helyiség hol helyezkedik el a nagy(obb) fürdőszobához képest, tehát megoldható-e oda akadálytalanul az átjárás. Ha a fürdőszoba az emeleten található, WC helyiséget pedig a földszintre szeretne építeni, érdemes apró mérete ellenére is jobban felszerelni, mintha közvetlenül a fürdő mellett lenne található.

Fontos, hogy a wc helyiségbe könnyen tisztítható fal-és padlóburkolatot válasszon, valamint kifelé nyíló ajtót szereltessen be, hiszen így nem von el helyet az alapterületből.

Mire ügyeljen WC helyiség esetén?

Összességében a WC helyiség léte inkább áldás, mint átok, hiszen segít elkerülni a fürdőszoba ajtaja előtti sorbanállást. Mire érdemes fokozottan ügyelnie?

Fontos, hogy könnyen tisztítható fal-és padlóburkolatot válasszon, valamint kifelé nyíló ajtót szereltessen be, hiszen így nem von el helyet az alapterületből. Bár egyes sajátos (nem-RAVAK) megoldások nem támasztják alá ennek a feltételnek a szükségességét… :-)

Így NE alakítson ki wc helyiséget!

Ahhoz, hogy ne kövessen el ilyen hibát, és a megfelelő ajtó után ideális toalettet szereltessen be, nagyjából 1 m2 helyre van szüksége (a szabályozások szerinti minimum 0,8 m2-re). Ebben az esetben a WC-n kívül más alig férhet el a helyiségben: ha nincs más megoldás, a kézmosást ugyan meg lehet oldani a nagy fürdőszobában, azonban megfelelően kis méretű kézmosóval higiénikusak igazán a mindennapok, így ez (sajnos nem mindenhol) “kötelezően ajánlott” elem. A szellőzés kérdése is fontos: ablak vagy szellőzőkürt híján a világítási áramkörre köthető, a szellőzőnyílásra köthető ventillátorral is, így a világítás bekapcsolásakor üzemelni kezd.

Hogyan rendezze be a WC helyiséget?

Mindenképpen gondoskodjon a világításról, igény esetén falra helyezhető polcrendszerről (dekorációk, WC papír, olvasnivaló helye lehet) és a szaniter kerámiákról, kiegészítőkről. Kezdje egy kényelmes és megbízható WC-vel!

WC - RAVAK Uni Chrome

A kétfajta (peremes és perem nélküli), Chrome fürdőszoba koncepcióba illeszkedő UniChrome WC-t - amely a legolcsóbb rejtett felfogatású WC a magyar piacon - klasszikus alapanyagból, magas minőségű kerámiából állítjuk elő, de a kivitelezés során minden elavult, unalmas részletet hátrahagyunk. A modern dizájn nem hivalkodik, a praktikus funkciók pedig továbbra is kifogástalanok. A WC csésze könnyen tisztítható, hiszen a beépített öblítórendszer gallér fúvókái oda irányítják a vizet, ahová szükséges. A külsején sincsenek hozzáférhetetlen részek, ráadásul a fali rögzítés miatt alatta a padló is egyszerűen felmosható. Elérhető hozzá a kiegészítők között falra szerelhető WC tartály és nyomólap is, valamint fali WC kefe tartó és WC papír tartó.

Az ideális wc modern, könnyen tisztítható és megtartja további praktikus funkcióit. Ilyen a wc helyiségbe javasolt RAVAK Uni Chrome.

Kis kézmosó

Ön is tudja, hogy szükség van rá, de mégis, pontosan milyenre? A RAVAK szaniter kínálatából a Classic 400 és Rainbow Mini 400 kézmosót, valamint a Chrome 400-at emeljük ki, hiszen méretük miatt a célnak tökéletesen megfelelnek. A Classic koncepcióba tartozó öntött műmárvány kézmosó és a minimalista, vékony peremű, mély belsővel rendelkező Rainbow is kiegészíthető mosdó alá való kis méretű szekrénnyel vagy törölközőtartóval, ahogyan a népszerű Chrome modell is.

A Classic koncepcióba tartozó öntött műmárvány kézmosó a legkisebb wc helyiségbe és fürdőszobába is alkalmas. Elérhető törölközőtartóval és kis szekrénnyel.

Kis szekrény

A Classic mosdó alá való kis szekrény még a legegyszerűbb mosdót is különlegesen praktikussá teszi, hiszen polccal is rendelkezik. A 4 színben elérhető fürdőszobaszekrény fényes, fehér ajtaját balos vagy jobbos változatban külön szükséges megrendelni.

A Classic mosdó alá való kis szekrény még a legegyszerűbb mosdót is különlegesen praktikussá teszi, hiszen polccal is rendelkezik.

A Chrome koncepció kis szekrénye - amely a Chrome kézmosó alá illik - mélysége miatt elegendő tárolóhelyet biztosít, és így nem vesz el horizontálisan értékes helyet a térből. A szekrény ajtaját balos vagy jobbos változatban külön lehet megvásárolni.

A Chrome koncepció kis szekrénye - amely a Chrome kézmosó alá illik - mélysége miatt elegendő tárolóhelyet biztosít a wc helyiségben és a legkisebb fürdőszobában is.

Ha egyedül nehéz a döntés, és szeretne további technikai információkat, valamint megerősítést kapni a választásával kapcsolatban, kérdéseivel forduljon munkatársainkhoz. Ne feledje, csak egy rossz kérdés van: amit nem tesznek fel. Az info@ravak.hu e-mail címen és a Facebook oldalunkon is elérhet minket. Írjon bátran!