Instagram Pinterest Youtube

5 tény, amelyet nem tudott a RAVAK kádakról

Dátum: 3.11.2017
Ősz - sál, sapka, kabát. Egyre rövidebb nappalok, egyre hosszabb, habos kávék. Ugye, hogy ilyenkor felértékelődnek a kiadós fürdőzések? Újra itt a “kád szezon”, amelyet Ön is élvezhet, ha ideális szanitert választ a kikapcsolódáshoz. Talán segít a döntésben, ha megismer néhány érdekes tényt a RAVAK kádakról.

A kád a fürdőszoba egyik meghatározó eleme: fontos a formavilág, a praktikus kialakítás, az optimális helykihasználás és persze a kényelem.

1. Igényeire szabott, egyéniséggel rendelkező megoldások

A RAVAK kádak kialakításakor arra törekszünk, hogy a különböző tervezési folyamatokba valamennyi fürdőszoba tapasztalatunkat beépítsük. Ügyelünk a formavilágra, a helykihasználásra kis és nagy fürdőszoba esetén is, illetve figyelünk a minőségi alapanyag használatra, a tárolási felületek megfelelő kiképzésére és az olyan praktikus kiegészítőkre is mint a szimmetrikus és asszimmetrikus kádakhoz való kádparavánok. Ezeknek köszönhetően a szögletes, a szimmetrikus és az aszimmetrikus sarokkádak, valamint a különleges szabadon álló kádak többek egyszerű szanitereknél: nem csak fürdőzéshez és zuhanyzáshoz ideálisak, hanem egyéniséggel és ruházzák fel a fürdőszobát. A komplex arculat kialakítását segíti az is, hogy a tervezéskor teljes fürdőszoba koncepciókban gondolkodunk. Tudta, hogy összesen 23 darab különböző kád közül válogathat?

2. Díjnyertes design stúdiók munkái

A RAVAK kádak olyan sikeres tervezők asztaláról kerülnek ki, mint a világhírű, elsősorban luxusautóiról (Porsche, BMW, Audi) ismert Storz Studio vagy a Design Nosal Studio, amely az innovatív és tökéletesen működő designnak köszönhetően tekintélyes díjakat nyert már el:

  • 2014 és 2016 - Elle Decoration International Design Awards, a Formy 01 és Formy 02 koncepcióért

Az egyedi Formy 01 és Formy 02 fürdőszoba koncepciót az Elle Decoration International Design Award díjazta.

  • 2015 - Top Design Award
  • 2015 - Red Dot Design Award
  • 2016 - iF Design Award, a 10° koncepcióért

Az olyan díjnyertes koncepciók mint a 10° hétköznapi műalkotások, amelyekhez a tervezők minőségi akrilt használtak.

A díjnyertes koncepciók darabjai hétköznapi műalkotások, amelyek során a tervezők minőségi akrilt használtak.

3. A legjobb alapanyagból, Lucite akrilból készülnek

A RAVAK-nál alapvetés, hogy sosem spórolunk az anyagokon: a kádak kialakításához a legjobb minőségű Lucite akrilt használjuk. Az anyag pontos neve polimetilmetakrilát, de a gyakorlatban csak a rövidített akril elnevezés használatos.

Extrudált vagy öntött akril?

Az akrillemezek gyártásától függően két fajta akrilt különböztetünk meg – extrudáltat és öntöttet. Kémiailag két teljesen azonos anyagról van szó, de a gyártási technológia következtében két különböző felhasználói tulajdonsággal rendelkezik. Az extrudált akril anyaghúzással készül, tehát anyagjellemzői csak szálirányban érvényesülnek. Ezzel szemben az öntött akril előre elkészített formákba öntődik, így az anyag minden irányban megtartja tulajdonságait.

Mivel a gyártás során a legújabb, függőleges hevítésű és formázó technológiát használjuk, a kádfal teljes felületén biztosított az optimális vastagság, amelyet számítógép vezérel.

Az öntött akril tehát jobb tulajdonságokkal rendelkezik, és ebből következik, hogy a kész termék formatartó, nem hajlik meg és nem repedezik. Ezért drágább, mint az anyaghúzott. A komfortérzet tekintetében az akrilkád további előnye a fémből készült kádakkal szemben az, hogy  könnyen melegszik, így a kád nem kelt hideg érzetet. A fenti okok miatt az öntött akril az egyértelmű választás a RAVAK számára. Mivel a gyártás során a legújabb, függőleges hevítésű és formázó technológiát használjuk, a kádfal teljes felületén biztosított az optimális vastagság, amelyet számítógép vezérel minden típusú kádra külön-külön. 

Ha érdekli a gyártási folyamat, tekintsen bele az alábbi, cseh nyelvű videónkba:

4. Élettartam garanciával rendelkeznek

A modern technológiának és a többlépcsős minőségellenőrzésnek hála valamennyi RAVAK kádra 10 éves jótállást biztosítunk (amennyiben annak beszerelése a használati utasítás szerint történik). Azonban a 2017. június 1. és december 31. között vásárolt termékekre élettartam garanciát is kínálunk Önnek, amely a RAVAK termékek hivatalos magyarországi forgalmazóitól vásárolt kádakra érvényes, az első tulajdonos alábbi regisztrálásával. A további feltételeket a regisztrációs űrlap alatt ismertetjük.

5. Világszerte ismertek

Kádjaink mellett egyéb szanitereink is népszerűek több mint 50 országban, hiszen nem csak Csehország, hanem egész Közép-Kelet Európa legnagyobb fürdőszobai berendezéseket gyártó vállalata vagyunk. Ha megbízható fürdőszoba megoldásokra vágyik, tájékozódjon a kínálatunkról honlapunkon vagy kérjen szakmai segítséget az info@ravak.hu e-mail címen. Ne habozzon, inkább habfürdőzzön és élvezze a gondtalan pihenés örömét!

Töltse le 7+1 szakmai tippünket a fürdőszoba felújítással kapcsolatban!