Instagram Pinterest Youtube

Vízköves a zuhanykabin? Már nem sokáig!

Dátum: 13.10.2017
Felejtsük el a televíziós vásárlások beharangozóit, amelyekben a szereplők kínkeservesen súrolják az edényeket vagy szenvednek a hagyományos takarítási módok komplikáltsága miatt. Mindannyian tudjuk, hogy a való életben nem ezek az igazán nagy problémák és kihívások. Igen, tudjuk, hogy a vízkő eltüntetése sem tartozik közéjük. Nem is állítjuk. De azt igen, hogy ismerjük a megoldását.

Pontosabban fogalmazva: a feloldását. A fürdőszobák szenvedélyes híveiként, sőt reformereiként ismerjük a legváltozatosabb problémaköröket; tudjuk, mikor, hová, milyen feltételek mellet ajánljuk valamennyi szaniterünket, ahogyan tisztában vagyunk ezek szükséges ápolásával is.

A tiszta fürdőszoba kulcsa a jól megválasztott tisztítószer, amely kíméletesen tisztítja a szaniterek felületeit.

 Azért alkottuk meg a kíméletes RAVAK tisztítószereket, mert tudjuk, hogy a fürdőszoba bútorok, a kád, a zuhanykabin mennyire értékes befektetések, amelyeket a jelenkor bőség zavarában nem csak megtalálni nehéz, de karbantartani sem egyszerű. 

RAVAK tisztítószerek - Ne csak tisztítsa, hanem óvja meg a fürdőszobát! 

Bizonyára Ön is szembesült már vele, hogy a piacon kapható fertőtlenítő hatású tisztítószerek, vízkőoldók nagy része klórt vagy más agresszív anyagot tartalmaz, amelyek visszafordíthatatlanul károsíthatják a fürdőszobában található szanitereket. A RAVAK tisztítószerei nem így működnek. Hatékonyságukat rendszeres ellenőrzésnek vetjük alá, így teljes jótállást vállalunk rájuk. Bízunk benne, hogy Ön is a megbízható tisztítószerek mellé teszi le a voksát az ellenőrizetlen, gyakran még csak nem is olcsó verziók helyett. 

A vízkő megelőzése - RAVAK AntiCalc® réteg 

Tudjuk, hogy az esővíz és a desztillált víz kivételével minden egyéb víz adott mennyiségű oldott anyagot, úgynevezett sókat tartalmaz. Az ásványi anyagok és sók lerakódása csak nagy nehézségek árán, erős tisztítószerekkel távolíthatók el a zuhanykabinok egyszerű síküveg felületéről, amely első ránézésre ugyan simának tűnik, valójában azonban porózus és érdes, így könnyen megtapadnak rajta a szennyeződések, ha a felület nincsen megfelelően kezelve.

A RAVAK AntiCalc® a világ legtöbb országában már bejegyzett védjegy, és sikerrel megakadályozza a szennyeződések és vízkő lerakódását.

Az üveg betétlemezzel rendelkező zuhanykabinok, -ajtók és kádparavánok számára azonban kifejlesztettük az egyedi RAVAK AntiCalc® üvegvédő réteget, amely a felületre még a gyártás során felkerül. Ez a világ legtöbb országában már bejegyzett védjegy, és sikerrel megakadályozza a szennyeződések és vízkő lerakódását. A vízcseppek ahelyett, hogy rászáradnának a felületre, egyszerűen lefolynak róla. A kisebb vízcseppek, amelyek méretüknél fogva az üvegfelületen maradnak, hagynak ugyan lerakódást maguk után, de mivel kémiailag nem kötődnek, ezért egy nedves ronggyal könnyedén letörölhetők. A védőréteg tökéletesen ellenáll a szokásos tisztítószereknek, ám rendszeres ápolása és karbantartása elengedhetetlen. A használati gyakoriságtól és a víz keménységtől függően 2-6 havonta szükséges az AntiCalc® bevonat frissítése az AntiCalc® Conditionerrel. Mivel ez nem vízkőoldó és nem is tiszítószer, így felhordása előtt az üveg teljes tisztítása, a vízkő maradéktalan eltávolítása szükséges. Ebben hatékony segítséget nyújt a RAVAK Cleaner, amelyet független szakértők is javasolnak.

Vízkőoldás alaposan, de kíméletesen - RAVAK Cleaner

Az 500 ml-es RAVAK Cleaner a szanitertermékek felületének tisztítására szolgáló készítmény, amely megbízhatóan eltünteti a zsíros lerakódásokat és a vízfoltokat, a makacs vízkövet. Megbízható megoldás akrilkádak, zuhanytálcák és zuhanykabinok betétlemezeinek tisztításához, de korlátozás nélkül használható csaptelepekhez és fürdőszobai bútorokhoz is.

Tisztítószer vagy ecet?

Biztosan Ön is tapasztalja, hogy napjainkban újra egyre népszerűbbek a hagyományos, gyakran bio megoldások, nem csak a konyhában, hanem már a fürdőszobában is. Ilyen az ecettel takarítás is, amely során - az ecet természetes eredete ellenére is - fokozott elővigyázatosság szükséges. Ne feledje, hogy az ecetnek nem véletlenül van szúrós szaga! Egy olyan savról beszélünk, amelynek maró hatású gőzei nem csupán az orrot ingerlik, de a szemet, a nyálkahártyákat, valamint a tüdőt is. Ha zárt helyiségben tömény mennyiségben lélegez be belőle, torokfájást, köhögést, égő érzést, szédülését, akár légszomjat is tapasztalhat, míg bőrrel érintkezve felmaródást és hólyagok kialakulását is okozhatja. Fontos, hogy kismértékben tűzveszélyes anyag, illetve 39°C fölé hevítve, higítatlanul robbanásveszélyes elegy keletkezhet belőle. Ez akkor is megtörténik, ha erős oxidáló szerekkel kerül kapcsolatba, így nem árt a fokozott elővigyázatosság.

 A RAVAK Cleaner a szanitertermékek felületének tisztítására szolgáló készítmény, amely megbízhatóan eltünteti a zsíros lerakódásokat és a vízfoltokat, a makacs vízkövet.

A RAVAK Cleaner vagy Cleaner Chrome olyan nem veszélyes, korszerű szerek, amelyeknek biztonságfokát a szigorú bevizsgálások garantálják, bár nagy mennyiségben ezek belélegzése sem ajánlott. Bizonyos tömény koncentrációjuk bőrirritációt okozhat, amelyet az érzékeny bőrűek gumikesztyű használatával könnyen kiküszöbölhetnek. E tisztítószerek esetében olyan biztonságos szerekről beszélünk, amelyek nem robbanásveszélyesek és megfelelő használat során az egészségre nem ártalmasak, ráadásul a RAVAK termékek speciális adottságaihoz, alapanyagaihoz lettek kifejlesztve. Ha szeretné jó állapotban lévő fürdőszobáját még sokáig élvezni, alaposan fontolja meg, hogy a takarítás során milyen tisztítószereket használ elsősorban az egészsége és másodsorban a szaniterek ápolásának érdekében is.

Kérdéseivel bátran forduljon a RAVAK szakértőihez az info@ravak.hu e-mail címen, vagy olvassa el 7+1 ingyenes fürdőszoba tippünket!

Töltse le ajándék 7+1 fürdőszoba felújító tippgyűjteményünket!