Instagram Pinterest Youtube

Zuhanykabin karbantartás - Így őrizheti meg a zuhanyzó jó állapotát!

Dátum: 12.7.2017
A zuhanykabin takarítása és tisztán tartása a megfelelő szerekkel és egy kevés odafigyeléssel ma már nem embert próbáló feladat. Tartson velünk, hogy megtudja, szakértőink szerint mit és miként érdemes megtenni, hogy sokáig megőrizhesse a zuhanykabin minőségét!

A RAVAK a fürdőszobai berendezések legnagyobb cseh gyártója és az európai piac egyik meghatározó szereplője. Már az 1991-es alapítása óta garantálja a vásárlók számára a felelősségteljes hozzáállást, stabilitást, folyamatosságot és minőségi termékeket, valamint a megbízható és profi szakértői gárdát. Nem csak teljes körben kínál különböző koncepciókba rendezett szanitereket (kádat, zuhanykabint, csaptelepeket, változatos és stílusukban illeszkedő fürdőszobabútorokat, mosdót és wc-t, valamint egyéb kiegészítőket), hanem hangsúlyt fektet a helyes fürdőszoba karbantartásra is a kíméletes és speciális tisztítószereivel. A sokat tapasztalt és új megoldásokban is naprakész szakértők ezúttal abban nyújtanak segítséget, hogyan tartsa jó állapotban és tisztán zuhanykabinját.

Naprakész szakértőink ezúttal abban nyújtanak segítséget, hogyan tartsa jó állapotban és tisztán zuhanykabinját.

A zuhanyzó üvegének tisztán tartása - RAVAK AntiCalc®

 

A RAVAK AntiCalc® víztaszító réteg meggátolja a vízcseppek üvegfelületre ragadását, és így a víz lefolyik az üvegről.

A RAVAK számára fontos, hogy a vásárlók ne csak a vásárlás perceiben legyenek elégedettek, hanem évekkel később is: ezért született meg többek között a RAVAK AntiCalc® üveg. Tudjuk, hogy az esővíz és a desztillált víz kivételével minden egyéb víz adott mennyiségű oldott anyagot, úgynevezett sókat tartalmaz. Az ásványi anyagok és sók lerakódását csak nagy nehézségek árán, erős tisztítószerekkel távolíthatók el a zuhanykabinok egyszerű síküveg felületéről, amely első ránézésre ugyan simának tűnik, valójában azonban porózus és érdes, így könnyen megtapadnak rajta a szennyeződések. Ezzel szemben a RAVAK AntiCalc® - amely a világ legtöbb országában bejegyzett védjegy - hatékonyan akadályozza ezt meg. Ez a víztaszító réteg meggátolja a vízcseppek üvegfelületre ragadását, és így a víz lefolyik az üvegről. A kisebb vízcseppek, amelyek méretüknél fogva az üvegfelületen maradnak, hagynak ugyan lerakódást maguk után, de mivel kémiailag nem kötődnek, ezért egy nedves ronggyal könnyedén letörölhetők

Ez persze nem azt jelenti, hogy egyáltalán nincs szükség semmilyen tisztításra: a bevonat frissítése a használati gyakoriságtól és víz keménységtől függően 2-6 havonta szükséges. Mivel az AntiCalc® Conditioner nem vízkőoldó és tiszítószer, így az üveg teljes tisztítása, a vízkő maradéktalan eltávolítása szükséges a felhordás előtt. Ebben hatékony megoldás a RAVAK Cleaner használata, melyet szakértők javasolnak.

A vízkőoldásban hatékony megoldás a kíméletes RAVAK Cleaner tisztítószer használata, melyet szakértőink javasolnak.

Vízvető lécek és szilikon szerepe a zuhanykabinban 

A szilikonos tömítések tartóssága nagy mértékben függ a telepítés és a használat közben fennálló környezeti tényezőktől (páratartalomtól, UV sugárzástól). Egy megfelelően előkészített, telepített és karbantartott szigetelés átlagosan 2-4 évig látja el megfelelően a szerepét. Annak érdekében, hogy a szigetelés hosszútávon tartós legyen, a telepítés alkalmával kiemelten ügyelni kell arra, hogy a tömítendő felületek zsír és pormentesek, szárazak legyenek. A RAVAK vízvető léceinek használatával a szigetelést ellátó szilikon élettartalma jelentősen megnövelhető, mivel a vízvető léc védi az alatta lévő szigetelést a környezeti hatásoktól.

A RAVAK vízvető léceinek használatával a szigetelést ellátó szilikon élettartalma jelentősen megnövelhető, mivel a vízvető léc védi az alatta lévő szigetelést a környezeti hatásoktól.

Nyíló és tolóajtós zuhanykabinok rendszeres karbantartása 

A rendszeres karbantartás a nyíló és tolóajtós zuhanykabinok esetében is fontos tényező. Nyíló ajtók esetében az ajtót tartó pántok, tengelyek kenése már a telepítéskor ajánlott a könnyed, hangtalan nyílás és záródás érdekében. Átlagos használat mellett a kenés megismétlése évente egy alkalommal elegendő, amennyiben a pántok, tengelyek nem lettek beállítás, nagytakarítás miatt szétszerelve. 

Tolóajtós megoldások esetében a vezető profilokat, görgőket és csúszkákat érdemes 3-6 havonta megtisztítani, mivel a párás közegben a por könnyebben letapad, gátolva az akadálytalan mozgást. A szennyezett görgők, csúszkák a megnövekedett terhelés és súrlódás miatt idő előtt elkopnak, a kopott alkatrészekkel pedig a termék nem fog megfelelően záródni, az ajtók mozgása nehézkessé, egyenetlenné válhat.

Nyíló ajtók esetében az ajtót tartó pántok, tengelyek kenése már a telepítéskor ajánlott a könnyed, hangtalan nyílás és záródás érdekében.

Mindkét rendszerű zuhanykabinjaink rendszeres karbantartásához ajánlott a RAVAK teflonos szaniter kenőanyag használata, mely magas hőtűrő képességének köszönhetően a fűrdőszobák meleg levegőjében sem válik folyóssá. Áttetsző színének köszönhetően nem hagy foltot a krómozott vagy szatén felületeken sem. A kenőanyag használata minden rendszeres karbantartás alkalmával ajánlott, mivel a profilok, csúszkák tisztításakor az előzőleg felvitt réteg eltávolításra kerül. 

Ha további kérdései merülnek fel a zuhanyzó karbantartását illetően, érdeklődjön bátran az info@ravak.hu e-mail címen, ahol kollégáink szakértelemmel válaszolnak majd. Ha fürdőszoba inspirációra vágyik, kövesse blogunkat, vagy Facebook és Instagram oldalunkat! Amennyiben aktuális a fürdőszoba felújítás, töltse le az alábbi képre kattintva ingyenes szakmai anyagunkat, amelyben hasznos tanácsokkal segítjük az átalakítást, tervezést!

 Az alábbi képre kattintva ingyenes szakmai anyagunkat, amelyben hasznos tanácsokkal segítjük a fürdőszoba átalakítást, tervezést!