Instagram Pinterest Youtube

Panellakás fürdőszoba - Nagy kihívások, jó megoldások!

Dátum: 6.7.2017
A panellakások fürdőszobáját sosem volt könnyű berendezni, de ma már ez nem lehetetlen kihívás. Ragadjon tollat és füzetet, kezdjen el skiccelni, de előtte fontolja meg tanácsainkat!

Ha Önnek is szembe kell néznie panellakásának megtervezésével, fogadni mernénk, hogy a legnagyobb fejtörést a konyha és a fürdőszoba megálmodása, majd a tervek valóra váltása jelenti. Álljon itt egy-két praktikus tipp, amelyeket építészek és lakberendezők tapasztalatai támasztanak alá. A gyakorlatban már bevált tanácsok és alaprajzok következnek!

Kis fürdőszobába a falakra kiváló választás bármely világos szín és/vagy apró mintás csempe burkolat.

Kis fürdőszoba és az optikai trükkök

Kis fürdőszobába a falakra kiváló választás bármely világos szín és/vagy apró mintás csempe burkolat. Míg a sötét árnyalatok és a nagy minták optikailag csökkentik, szűkítik a teret, addig az előző megoldások valósággal kinyitják azt. A fehér és bizonyos árnyalatai, más halvány színek mind a fürdőszobához illő tisztaságot sugallanak, míg az egyre népszerűbb fa berakások, lambériák vagy fürdőszoba bútorok melegséget csempésznek a fürdőbe. Ezt a hatást nem csak az anyagokkal, hanem az ívekkel, formákkal is elérheti: válasszon gömbölyded, lágy ívű szanitereket mint amilyenek az Evolution koncepciót jellemzik.

 

Ne feledje, hogy a tér adottságait nem csak az alaprajz szerint használhatja ki! Dekorációnak válasszon olyan növényeket, amelyek bírják a meleg, párás környezetet, nincs extrém fényigényük és felakaszthatók vagy lelógathatók a falról. Természetesen a szaniterekre is el lehet helyezni őket, de erre kis fürdőszobában általában kevés a lehetőség. Kivételt képeznek az olyan nagy tárolófelülettel rendelkező fürdőszoba elemek mint amelyek a 10° koncepció termékcsaládjába tartoznak. Nem csak a növények szempontjából fontos a fény, hanem optikai szempontok miatt: törekedjen arra, hogy a lehető legtöbb természetes fényt engedje be a fürdő helyiségbe! Ha ez nem megoldható, kellemes összhatás érhető el megfelelő világítással és a tükrök játékával.

Praktikusak az olyan nagy tárolófelülettel rendelkező fürdőszoba elemek mint amelyek a 10° koncepció termékcsaládjába tartoznak.

Fürdőszoba felújítás bontással

 

Ha mindenképpen úgy ítéli meg, hogy szüksége van komolyabb léptékű felújításra, csak a kalapácsot kell a falhoz vernie, a fejét nem. Mindenre van megoldás! A fürdőszoba méretét a folyosó vagy a szomszédos szoba holttereivel bővítheti: már 1m² extra hely is elég lehet ahhoz, hogy elférjen a mosógép, a kád vagy akár egy zuhanykabin! Ha már szétbontja a fürdőszobát, ne feledkezzen meg a radiátorról sem, amelyet érdemes törölközőszárítósra cserélni, hiszen így egyben tárolási funkciót is el fog látni.

 

Kád vagy zuhanykabin?


Ha nem ragaszkodik a kádban fürdéshez, cserélje zuhanykabinra! A zuhanyzó - különösen néhány negyedköríves verzió - kevesebb helyet foglal, ráadásul a spa élménytől sem fosztja meg Önt a beszerelhető hidromasszázs paneleknek köszönhetően. Ha mégis a kádra szavaz - amelyet a kényelmes zuhanyzás érdekében bármikor elláthat kádparavánnal -, válasszon olyan praktikus RAVAK koncepciók közül mint a kis fürdőszobába tökéletes BeHappy vagy Avocado. Néhány évtizede a paneltulajdonosok még csak nem is álmodhattak sarokkádról, de amióta megjelentek az aszimmetrikus sarokkádak, új opciók kerültek a lehetőségek palettájára.

Néhány évtizede a paneltulajdonosok még csak nem is álmodhattak sarokkádról, de amióta megjelentek az aszimmetrikus sarokkádak, új opciók kerültek a lehetőségek palettájára.

Mosógép a fürdőszobában vagy a konyhában?

 

Helytakarékossági szempontból nagyon valószínű, hogy a felültöltős mosógépeket érdemes lecserélnie, attól függetlenül, hogy a fürdőszobában vagy esetleg a konyhában helyezi végül el. Ha a fürdőszobában hagyja, akkor is érdemes az elöltöltős mosógépek keskeny változatában gondolkozni, hiszen a fölötte lévő rész jobban kihasználható. A tervezés során ügyelni kell arra is, hogy a számítások során helyet hagyjon a mosógép mögött a gép csöveinek és a bekötésnek is. Ne sajnálja a megfelelő villanyszerelőre szánt költségeket sem, hiszen a mosógép áthelyezésével a lakás egyes elektromos köreinek terhelése annyit változik, hogy tervezését már megéri szakemberre bízni! Ha úgy ítéli meg, a mosógép nem fér el a fürdőszobában, gondoskodjon róla, hogy átkerüljön a konyhai blokkba! Ehhez is le kell cserélnie a felültöltős mosógépet, de megéri, hiszen helyezhet fölé konyhapultot, amelyet minden bizonnyal ki fog használni.

Fürdőszoba alaprajzok panel fürdőszobába

 

Rajzoljon, tervezzen és számoljon, hogy megtalálja az Ön számára személyreszabott ideális megoldást! Fogadjon el minta gyanánt néhány, szakértőink által készített alaprajzot, hátha inspirációul szolgálnak majd!

Fogadjon el minta gyanánt néhány, szakértőink által készített alaprajzot, hátha inspirációul szolgálnak majd!

Megoldás Rosa szaniterekkel

Kis panel fürdőszobába megfelelő alaprajz Rosa szaniterekkel

Kis panel fürdőszobába megfelelő alaprajz Rosa szaniterekkel

Mit tud az Avocado koncepció?

Az Avocado koncepció elemeiből is remek konstrukciót alkothat kis méretű panel fürdőszoba tervezésekor

Ha további kérdése merülne fel, informálódjon szakértőinknél az info@ravak.hu e-mail címen, vagy töltse le az alábbi képre kattintva ajándék 7+1 fürdőszoba felújítással kapcsolatos útmutatónkat! Inspirációért kövesse Instagram és Facebook oldalunkat, valamint tartson velünk a jövő héten is!

Töltse le inspiráció gyanánt ingyenes, lakásfelújítással kapcsolatos, 7+1 tippünket!