Instagram Pinterest Youtube

RAVAK Tudástár: zuhanyajtó - a tökéletes zuhanyzás záloga

Dátum: 8.9.2016
Ön szerint mi a kifogástalan zuhanyzás origója? A zuhanykabin vagy a zuhanysarok maga? A zuhanytálca? A zuhanycsaptelep, a zuhanyfolyóka? Esetleg a különféle zuhanyfejek (klasszikus vagy esőztetős megoldások, stb.) testet-lelket kényeztető kombinációja? Részben...

De a tökéletes zuhanyzás Önnel kezdődik - egy álmos, gyűrött reggellel, párnacsíkos arccal, kócos fürtökkel; egy bódult éjszakával, a lilahagymás zsíros kenyéren innen vagy túl, vagy akár egy teljesen hétköznapi alkalommal, amikor szeretne megnyugodni, feltöltődni a kellemes hőfokú vízsugarak alatt. Ebben a fentebb felsoroltak mind fontos szerepet játszanak - de az egyik legjelentősebbet még nem említettük: a zuhanyajtót, amely nem csak kaput nyit a relaxációra, hanem praktikusan felfogja a vizet, maximális kényelmet biztosítva és a takarítás tekintetében időt spórolva Önnek. Már amennyiben…

Zuhanyajtó - mégis milyet?

Azt javasoljuk, ne válasszon megfelelőt! Válasszon tökéleteset: nem egyszerű feladat eligazodni a rengeteg lehetőség között, de néhány hasznos tanáccsal most megpróbálunk segíteni Önnek ebben.

Lehetséges megoldások zuhanyajtóval

Tekintse meg az alábbi képünket, amellyel már találkozhatott, ha letöltötte 7+1 tippgyűjteményünket. A lehetséges konstrukciók vázolásával egyaránt igyekszünk segítséget nyújtani kis fürdőszoba és nagy fürdőszoba (újra)tervezéséhez is. Sőt, akár Ön is bevetheti magát egyedi, RAVAK konfigurátorunk segítségével - nem csak megtervezheti álmai zuhanykabinját, hanem még annak költségeit is kikalkulálhatja!Térkihasználás a fürdőszobában

Az ajtónyitó meghatározásánál vegyük figyelembe a kabin elhelyezkedését és a rendelkezésre álló helyet. Csak néhány ötlet a sok közül:

Merre nyíljon a zuhanyajtó?

Az Ön számára tökéletes megoldás megtalálásában az alábbi grafikák segíthetek, amelyek bemutatják a zuhanyajtókban rejlő lehetőségeket.


Az elcsúsztatható zuhanyajtó (1.kép)

 • Ha a helytakarékosság fő szempont, jó megoldás lehet.
 • Ebben az esetben a víz közvetlenül a zuhanytálcára folyik le.

Az elcsúsztatható csuklós zuhanyajtó (2. kép)

 • A belépő nagy szélessége jellemzi.
 • Nyitott állapotban sem engedi a vizet kicsöpögni.

A kifelé nyíló zuhanyajtó (3. kép)

 • Kifejezetten egyszerű nyitási mód jellemzi.
 • Az ajtó egy alsó és egy felső csapszegen fordul.

A kifelé és befelé is nyíló zuhanyajtó (4. kép)

 • Zsanér vagy forgóprofil által emelőmechanizmus biztosítja az ajtó hibátlan záródását.
 • Forgóprofilokkal az ajtó két irányba is nyitható.

Milyen anyagból készüljön a zuhanyajtó?

A zuhanyajtó készülhet műanyagból, valamint edzett biztonsági üvegből. Ez utóbbira példaként szolgálhatnak a RAVAK zuhanyajtó modellek, amelyek üvegbetéteinek vastagsága széles skálán mozog - ez egyébként általában az egészen vékony 2 mm-estől a 10 mm-esig is elképzelhető. Az üvegajtók teherbírása komolyabb, tisztításuk pedig egyszerűbb, mint a műanyag verzióké - bár az áruk is magasabb. Azonban azt se feledje, hogy egy remek darab megvásárlása hosszú távon kifizetődő, jó megoldás!

Miért válasszon RAVAK zuhanyajtót, zuhanykabint a fürdőszobába?

 • A RAVAK AntiBlock® rendszernek köszönhetően sohasem akad el a tolóajtó.
 • Egyszerű, gyors szerelés garantált, akár 1-2 óra alatt.
 • A névleges mérethez képest akár 4 cm-es állítási lehetőséget is kínálunk.
 • A keretes konstrukciókhoz toldóprofilok vannak rendszeresítve, így szinte minden méret előállítható.
 • Egyedi méretű termékek készítését is vállaljuk, amelyet megtervezhet online tervezőprogramunknak köszönhetően. Ez a már említett RAVAK konfigurátor.
 • A legtöbb típusunkból 3 oldalú zuhanykabin is kialakítható.
 • Speciális zuhanyboxokat is kínálunk, amelyek olyan helyekre is telepíthetők, ahová egy normál zuhanykabin nem.
 • Nyíló ajtóknál emelőmechanizmus gondoskodik a gumiprofilok védelméről.

A kifogástalan választás első lépése - a zuhanyajtók tekintetében is - a körültekintő informálódás. Mivel éppen ezt a bejegyzésünket olvassa, valószínűleg legalább annyira elszánt a legjobb megoldás meglelésére, amennyire mi vagyunk azok az Ön megsegítésében. Ha kérdése van, írjon nekünk bátran az info@ravak.hu e-mail címre és/vagy töltse le a képre kattintva 7+1 tippünket fürdőszoba felújításhoz, további hasznos tanácsokért. Tartson velünk a jövő héten is!