Instagram Pinterest Youtube

Miért válassz RAVAK kádat?

Dátum: 9.7.2021

Akril kád és akril kád között jelentős különbség van, amely nem csupán a termék árában mutatkozik meg. Az ár magába foglalja a gyártás során alkalmazott alapanyagok minőségét, mennyiségét, az alkalmazott technológiai folyamatot és a kád formatervezéséhez kapcsolódó szerzői jogokat.

Gyártástól függetlenül kétfajta akrilt különböztetünk meg: az extrudált és az öntött akrilt. Az extrudált akril használat vagy gyártás során hamarabb elrepedhet. A technológia olcsóbb ugyan, de nehezebben vákuum formázható és egy irányba terhelhető. A vákuum formázás után a kádnak hátuljára merevítésként műgyantába kevert üvegszálat fújnak fel. Ennek mennyisége befolyásolja a kádak tartósságát. Tapasztalhatjuk, hogy gyártók azonos méretű kádjai különböznek.

A RAVAK kádak gyártásához öntött akrillemezt használnak, amely hosszútávon megtartja formáját, nem görbül, nem reped. Az akrillemez könnyen vákuum formázható – előkészített formába van öntve - két irányban terhelhető, extrémebb formavilág is kialakítható segítségével. Kádgyártásnál egy forradalmi technológiát használnak, ez a vákuum hőprésen végzett függőleges ponthevítés, amelynek köszönhetően az akrillemezt tökéletes formára tudják húzni.  Formázás után, a kád hátuljára, az átlag gyártókhoz képest, dupla mennyiségű, azaz 14 kg műgyantába kevert üvegszálat hordanak fel, így extrémebb terhelésnek is ellenáll.

Nézd meg videónkat, melyben extrudált és öntött akrilból készült kádakon végeztünk törésteszteket!

A RAVAK kádak könnyen formázható akrilból készülnek, így minden esetben olyan termékek kerülnek ki a gyárból, amelyek minden testalkatnak maximális kényelmet biztosítanak, harmóniában vannak a felhasználói igényekkel és stílusos megjelenésükkel a legújabb trendnek is megfelelnek. Formatervezőink – Achim Storz, Krystof Nosal – ezen trendeket követik. Több RAVAK kádforma Red Dot, iF Design, Elle Deco, Good Design díjakat nyert.

A térben álló RAVAK Solo kád a fürdőszoba középpontjában lesz.

Összegezve: Egy extrudált akrillapból készült kád, mely egyszerű hevítés során kerül formázásra és a merevítéshez a szabványnak már megfelelő, minimális mennyiségű műgyanta-üvegszál kerül felhasználásra, valamint mindez egy nem eredeti tervezésű (másolt vagy vásárolt) kádformát eredményez – akár 100% -os árkülönbséget is eredményezhet. A leírt tények értelmében, „ugyanaz csak olcsóbb” állítás, kádak esetében sem lehet igaz!

A RAVAK gyárban a gyártósorokon a minőségi követelmények betartása közvetlen irányítás és ellenőrzés alatt történik, ezért a RAVAK bátran felvállalja az élettartam garanciát kádjaihoz.

Bízunk benne, hogy kínálatunkban te is megtalálod a számodra legideálisabb RAVAK kádat! Kattints ide és fedezd fel most a szóban forgó termékeket! Amennyiben további inspirációra vágysz fürdőszoba témában, kövess minket Facebook és Instagram oldalunkon, illetve YouTube csatornánkon is – folyamatosan frissülő tartalommal várunk!