Instagram Pinterest Youtube

Interjú: A felhasználóbarát tetőtéri fürdőszoba titkáról kérdeztük Török Bernadett lakberendezőt

Dátum: 24.6.2021
Még a csapból is az otthonfelújítási támogatás folyik – mondhatnánk stílusosan és mivelhogy minden olyan munkálatra fordítható, amely klasszikusan egy otthon felújításánál adódik, így például a fürdőszoba felújítására is, mi is foglalkozunk a témával, mi több segítünk a fürdőszobafelújítás előtt állóknak!

Négy olyan komplex fürdőszobai megoldást dolgoztunk ki, melyek átgondolt, a mai trendeknek megfelelő, illetve könnyen megvalósítható ötleteket tartalmaznak és hozzájárulnak ahhoz, hogy a családok bátran belevághassanak a felújítási munkálatokba, ezáltal igénybe tudják venni az otthonfelújítási támogatást! Ezek közül vesszük most alaposan szemügyre a 3,5 négyzetméteres tetőtéri fürdőszobát és előnyökről, alapvető tervezési
szempontokról, termékválasztásról és designról kérdezzük Török Bernadett lakberendezőt, a szóban forgó helyiség tervezőjét!

Gyakran találkozunk azzal a jelenséggel, hogy az építkezők/felújítók rendkívül tanácstalanok a tetőtéri fürdőszoba helyiség berendezését illetően és lelkesedés hiányában állnak neki a nagy feladatnak. Melyek azok az előnyök, amelyek miatt igenis szerethető lehet egy tetőtéri fürdőszoba? Létezik egyáltalán ilyen?

A fürdőszoba berendezése már önmagában egy nehéz feladat, ez pedig csak hatványozódik, hogyha ferde tetősíkok csökkentik a hasznos területet. Ennek ellenére természetesen a tetőtéri fürdőszoba helyiségnek is vannak előnyei – például a tetőtéri ablakok kiváló fényforrásként funkcionálnak és még a szellőztetésre is tökéletes és egyszerű megoldást biztosítanak. Mindemellett pedig ki cserélné el tetőtéri fürdőszobáját, ha a kádja éppen az ablak alatt helyezkedik el és mondhatni a csillagos ég alatt fürdőzhet?

Említetted a kád elhelyezését, melyek azok az alapvető szempontok, amelyekre figyelni kell egy tetőtéri fürdőszoba berendezésénél? Te miért éppen így rendezted be a képeken látható 3,5 nm-es fürdőszobát?

Általánosságban elmondható, hogy a zuhanyzót – ha ez is kerül a térbe –, olyan helyre ajánlott helyezni, ahol kényelmesen ki tudunk egyenesedni, a ferde tetősík alá eső területre kerülhet a kád – de figyelni kell, hogy a ki- és beszálláshoz legyen elegendő hely –, ha van elég hely a wc, továbbá a tárolási funkciót betöltő bútorok. A látványterveken látható fürdőszoba tervezésekor fontos volt, hogy egy jól működő helyiséget hozzak létre. Az igencsak szűkös alapterület ellenére szerettem volna egy kényelmes méretű kádat elhelyezni és a fürdőzés mellett zuhanyzásra alkalmas zónát is kialakítani. Ezért döntöttem a 170 cm-es RAVAK CLASSIC kád mellett, amely kádparavánnal felszerelve mindkettő funkciót betölti. A mosdó, fali tükör és szekrény trió a teljes belmagasságú részen kapott helyet. Figyelve a részletekre, a kádból kilépve rögtön megtalálható egy törölközőtartó, illetve a mosdó körül is kiegészítőelemek teszik még praktikusabbá a fürdőszobát. A WC pedig a fürdőszobával szomszédos, külön bejáratú helyiségben található.

A felhasználóbarát berendezés után térjük át kicsit a designra, miért ezeket a termékeket választottad? 

Mint minden tervezésnél, itt is a maximális harmóniára törekedtem. Elsősorban modern, letisztult, egyenes volnalvezetésű termékeket kerestem, amelyek megfelelnek a mai trendeknek, illetve a fényes fehér szaniterek egyhangúságát bézs árnyalatú, kőhatású burkolatokkal, fa és fém részletekkel törtem meg.Végeredményében egy szokványos, bárki számára könnyen megvalósítható látványterv készült, amely nem csak kényelmesen használható, de esztétikus megjelenésével a szemnek is kellemes élményt nyújt, akár hosszú éveken keresztül is.

Úgy általánosságban a munkáid során melyik szempont áll első helyen amikor terméket választasz – a minőség, a funkcionalitás vagy a design?

Azt gondolom, hogy lakberendezőként éppen az a feladatom, hogy megtaláljam azokat a termékeket, amelyek az ügyfél igényeihez és lehetőségeihez mérten a lehető legjobban teljesítenek minden területen. Egy biztos a design sosem mehet a minőség vagy a funkcionalitás rovására! 

Ugyan a kérdések végére értünk, de azért tartogatunk még hasznos információkat, amennyiben kíváncsi vagy a blogposztban szereplő fürdőszoba alaprajzára és a felhasznált termékek listájára, akkor kattints ide