Instagram Pinterest Youtube

4 tipp, hogy zökkenőmentes legyen az otthonfelújítási támogatás igénybevétele

Dátum: 30.4.2021
A RAVAK, mint a fürdőszoba szakértője, segít abban, hogy az otthonfelújítási támogatást igénylők tiszta képet kapjanak a teljes folyamatról. Ehhez adunk most négy kiváló és hasznos tippet.

Az otthonfelújítási támogatás minden olyan munkálatra fordítható, amely klasszikusan egy otthon felújításánál adódik, így például a fürdőszoba felújítására is. Éppen ezért olyan komplex fürdőszoba megoldásokon dolgozunk, melyek átgondolt, a mai trendeknek megfelelő, illetve könnyen megvalósítható ötleteket tartalmaznak és hozzájárulnak ahhoz, hogy a családok bátran belevághassanak fürdőszobájuk felújításába, ezáltal igénybe tudják venni az otthonfelújítási támogatást! A látványtervekkel, szakértői tanácsokkal, termékajánlóval színesített átfogó megoldások hamarosan érkeznek, azonban addig is összegyűjtöttünk 4 tippet, amelyek segítenek eligazodni az otthonfelújítási támogatás útvesztőiben! Olvass tovább és tarts velünk ezúttal is!                                     

Fordíts kellő figyelmet a papírokra, ez kiemelten fontos!

 A 2021. januárjától igénybe vehető lakásfelújítási támogatás keretében a 25 év alatti gyermeket nevelők újíthatnak fel ingatlant úgy, hogy az állam a felújítási költségek 50 százalékáig, de legfeljebb 3 millió forintig támogatja a renoválást. Ahhoz, hogy megkapd a támogatást, nemcsak a támogatáshoz szükséges előzetes feltételeknek kell megfelelned, hanem a felújítás lebonyolításához szükséges dokumentációnak is rendben kell lennie, amelyet a Magyar Államkincstárhoz kell benyújtani!

Az egyik legnagyobb buktató: anyagköltség és a munkadíj aránya

Fontos, hogy a szükséges dokumentumok, mint például a számlák és vállalkozói szerződések beszerzése során alaposan és gondosan járjunk el. Az egyik legnagyobb buktatója lehet a felújítási projektnek ugyanis, ha nem a támogatás előírásainak megfelelően számoljuk el az anyagköltséget és a munkadíjat. A támogatás folyósításának feltétele ugyanis, hogy szigorúan 50-50 százalékban számolhatók el ezek a tételek, ha pedig az egyik tétel kisebb összegű, az alapján kalkulálja a támogatást a Magyar Államkincstár.

Maximalizáld az állami támogatás mértékét, mutatjuk hogyan!

Amennyiben a maximális összeget, azaz a 3 millió forintot szeretnéd felvenni, ezt az egyszerű szabályt mindenképpen követned kell:

 

  • legalább 6 millió forint legyen a felújítás teljes költsége
  • a munkadíj és az anyagköltség is érje el legalább a 1,5-1,5 millió forintot

 

Így – ha minden egyéb szabálynak is megfelelsz – 3 millió forint lesz a folyósítható állami támogatás. Azonban, ha a 6 milliós felújítás anyagköltsége vagy munkadíja külön-külön nem éri el a 1,5 millió forintot, akkor biztosan nem kaphatod meg a maximális állami támogatást! Ebben az esetben a 1,5 millió forint alatti részösszeget kell venni, és azt kell megduplázni.

Nézd át figyelmesen az alábbi táblázatot, amely tökéletesen bemutatja, hogyan alakul az állami támogatás összege a munkadíjak és anyagköltségek mértékéhez viszonyítva!

Táblázatba gyűjtöttük, hogy mikor, mennyi pént igényelhető az otthonfelújítási támogatás során

Minden, amit a számlák befogadhatóságáról tudni érdemes

5 pontba szedtük, hogy mire kell figyelni a számláknál, ugyanis a díj nagysága csak egy tényező, a számlák befogadhatósága más feltételeken is múlik!

 

  1. Csak 2021. január 1. után kiállított számla adható le!
  2. Nem mindegy, hogy milyen vállalkozó állítja ki a számlát! A vállalkozó nem lehet közeli hozzátartozó, de a felújítást végző gazdasági társaságban sem lehet tag, tulajdonos, alkalmazott sem az igénylő, sem közeli hozzátartozója!
  3. Külföldi számla sem fogadható el, csak ha a vállalkozó rendelkezik magyar adószámmal!
  4. 5 százalékos áfát tartalmazó számla nem fogadható el!
  5. Olyan számla sem fogadható el, amelyet CSOK kapcsán már felhasználtunk!

 

Amennyiben bővebben szeretnél tájékozódni a támogatás feltételeiről, részleteiről, akkor kattints:Magyar Közlöny 259. számában, minden fontos információt megtalálsz a kormány rendeletről, illetve a Csalad.hu oldalon is hasznos tartalmakat találsz a témában!

 

Ne feledd, hamarosan érkeznek a komplex RAVAK fürdőszoba megoldások, melyek könnyen megvalósítható, trendi ötleteket tartalmaznak és segítségükkel bátran belevághatsz a fürdőszoba felújításába, ezáltal igénybe tudod venni az otthonfelújítási támogatást!

 

További inspirációra vágysz a fürdőszoba-felújításhoz? Kövess minket Facebook és Instagram oldalunkon, illetve YouTube csatornánkon is – folyamatosan frissülő tartalommal várunk!