Instagram Pinterest Youtube

Egyedi zuhanykabin 6 lépésben

Dátum: 3.4.2020
Új külsőt kapott a RAVAK oldalán az egyedi fürdőszobai termékek konfigurátora, így most újra sorra vesszük 6 lépésben az egyedi zuhanykabin tervezés folyamatát.

A RAVAK kínálatában több száz féle standard méretű zuhanykabin közül válogathatunk, azonban megesik, hogy a tér adottságai nem teszik lehetővé a szabvány adottságokkal rendelkező zuhanykabinok beépítését. Megoldás azonban, még az ilyen speciális helyzetekben is van, ugyanis a RAVAK konfigurátorával 6 egyszerű lépésben egyedi paraméterekkel – a szokványostól eltérő szélességben, mélységben és magasságban – rendelkező zuhanykabint tervezhetsz a saját elképzeléseidnek megfelelően. Amennyiben kíváncsi vagy erre a 6 lépésre és számos további tippre, amely segítséget nyújt rendhagyó zuhanyzód megtervezésében, akkor tarts velünk ezúttal is!

Egyedi méretű zuhanykabin készítése a RAVAK konfigurátorral

  1. Formavilág vagy típus kiválasztása

Egyedi zuhanykabinod tervezésének első lépéseként lehetőséged nyílik formavilág vagy termékcsalád szerinti választásra. Előbbi esetében a már jól ismert Walk In, negyedköríves és sarok formák sorakoznak fel opcióként, illetve  ha például két fal közé kerül zuhanyzód, akkor választhatsz csak ajtók közül, de akár csak falak között is böngészhetsz. Utóbbi esetében pedig a RAVAK összes zuhanykabin termékcsaládja megjelenik választási lehetőségként, szóval, ha korábban már kiszemeltél egy tetszetős modellt a 2020-as katalógusunkból vagy online elérhető kínálatunkban, akkor itt az alkalom, hogy személyre szabd!

Tippünk: Már rögtön az első lépésnél érdemes végig gondolnod a legfontosabb szempontokat, azaz milyen stílusú lesz új fürdőszobád és a helyiség elrendezését figyelembe véve, melyik zuhanykabin típus lehet társad a kényelmes használatban, vagyis a külső adottságok mellett figyelj a funkcionális tulajdonságokra is!

  1. Konkrét zuhanykabin modell kijelölése

Tovább haladva a lépésekben már csak a korábban meghatározott formának vagy típusnak megfelelő modellek választéka jelenik meg, így adott a feladat, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb konkrét zuhanykabint. Mivel a megjelenésbeli értékeket már az előző lépésben alaposan átgondoltad, itt azt ajánljuk, hogy helyezd a fókuszt a funkcionalitásra – nagyon hasznos lehet, ha figyeled a fotók alatt elhelyezett piktogramokat, melyek az ajtók működését ábrázolják.

Tippünk: Gondold át a fürdőszobában rendelkezésre álló helyett és mérlegelj, hogy problémamentesen elfér egy nyílóajtós megoldás vagy inkább a praktikus tolóajtós típus lenne a legideálisabb! Ne feledkezz meg arról sem, hogy a zuhanyzóból kiszállva kényelmes hely maradjon!

Hasznos információ: Amennyiben változtatni szeretnél korábbi beállításaidon bármikor visszaléphetsz a korábbi lépésekre!

  1. Keretek vagy zsanérok színvilágának meghatározása

Bár apróságnak tűnhetnek, a keretek, zsanérok, fogantyúk színvilága nagyban meghatározhatja a zuhanykabin megjelenését és egyúttal a fürdőszoba küllemét is. Amit fontos tudnod, hogy a választási lehetőségek száma termékcsaládonként eltér, így, ha nem találod az elképzeléseidnek megfelelő színt, érdemes lehet egy másik típust választanod!

Tippünk: A tökéletesség a részletekben rejlik, így ennél a lépésnél az utolsó szappanadagolóig érdemes átgondolni, hogy milyen kiegészítők és bútorok lesznek a fürdőszobában, ugyanis, ha maximális összhangra vágysz, akkor ezeknek az elemeknek bizony harmóniában kell állni a kiegészítők és például a bútor fogantyújának színvilágával!

  1. Az ideális betétlemez megtalálása

A zuhanykabin egyik legfontosabb részéhez érkezünk ebben a lépésben, ugyanit itt választhatsz a biztonsági üveg és a műanyag betétlemezek közül. Bár ebben az esetben is termékcsaládonként eltér a választási lehetőségek száma, – műanyag típus például csak a Supernova zuhanykabinok esetében létezik – általában többféle megoldás, úgy mint például a teljesen áttetsző vagy a belátást megakadályozó típusok is elérhetőek, de még nyomtatott mintával rendelkező vagy színezett kivitelek is megtalálhatóak.

Tippünk: Válassz üveg betétlemezt, ugyanis ebben az esetben új zuhanykabinod AntiCalc bevonattal érkezik majd otthonodba, ez a a forradalmi technológia az üveg felületén láthatatlan víztaszító védőréteget képez és meggátolja a vízkőképződést!

  1. Egyedi méretek megadása

Végül, de nem utolsó sorban megérkezünk a zuhanykabin tervezés kulcsfontosságú lépéséhez, itt adhatod meg zuhanykabinod egyedi szélességét, mélységét és magasságát! A pontos értékek meghatározását a jobb oldalon elhelyezett ábra segíti, jól figyelj, hogy helyes adatokat adj meg! Ezen kívül pedig még a korábbi lépéseknél meghatározott paraméterek függvényében a mérethatárok is megjelennek – ezek között mozoghatsz! 

Fontos információ: Építési méretet szükséges megadnod, amit a kész burkolattól a termék üvegének külső széléig mérve kapsz meg!

Egyedi méretű zuhanykabinhoz használja a RAVAK konfigurátort

  1. Íme, elkészült egyedi zuhanyzód konfigurációja

A konfiguráció befejezéseként megkapod a megtervezett egyedi zuhanyzó minden tulajdonságát, az árkalkulációt és a várható szállítási időt is! Lehetőséged nyílik nyomtatni vagy menteni a konfigurációt, mellyel felkeresheted a hozzád legközelebbi viszonteladó partnerünket, ahol megrendelheted a saját elképzeléseid szerint megtervezett, egyedi zuhanyzódat!

Bízunk benne, hogy a megújult RAVAK konfigurátor segítséget nyújt egyedi zuhanyzód kialakításában! Amennyiben további inspirációra vágysz fürdőszoba témában kövess minket Facebook és Instagram oldalunkon is – folyamatosan frissülő tartalommal várunk!