Instagram Pinterest Youtube

16 gyönyörű, festett RAVAK mosdóval a budapesti Csodavár Űrbázis felépüléséért

Dátum: 24.9.2019
Jótékonykodni, adni jó! A Ravak Hungary 20. születésnapjának alkalmából neves művészek, egy különleges kisfiú, valamint 16, kézzel festett kerámia mosdó segítségével, egy árverés keretében ünnepeltünk.

A RAVAK-nál hiszünk az inspirációban – ám nem csupán a fürdőszobák terén. Tudjuk, néha nem kell több egy kis segítségnél a nagy álom teljesüléséhez, egy szívmelengető projekt elindításához, úgyhogy nem voltunk tétlenek születésnapunkon sem! Az a megtiszteltetés ért minket, hogy a Csodavár Űrprogram keretében egy igen izgalmas hely megépítéséhez járulhattunk hozzá. A Rejtett Kincsek Down Egyesülettel karöltve, hazánk kiemelkedő művészeinek, színészeinek, festőinek közreműködésével zajló projekt keretében, 16 egyedi, kézzel festett RAVAK mosdótálat adtunk kalapács alá. És hogy pontosan miért? 

20 éves a RAVAK Magyarország

Űrbázis épül!

A down-szindrómás, autizmussal élő, hallássérült és egyéb sajátos nevelési igényű gyerekek fejlesztésével foglalkozó szervezetnek különleges tervei vannak az árverésen összegyűlt 3,740,000 forinttal: céljuk, hogy Budapesten felépítsék a Csodavár Űrbázist. 

A hangzatos név mögött egy speciális kültéri játszótér rejlik, melyen a sérült és ép gyerekek együtt, közösen, a játékra épülő tanulás elvén fedezhetik fel a galaxisok, asztronauták, üstökösök csillagközi világát. Az önfeledt kalandozásnál pedig talán még fontosabb, hogy – az aprólékos szakértelemmel megtervezett játékoknak köszönhetően – móka közben fejlődik a gyerekek mozgása, érzékelése, észlelése, érzelmi intelligenciája, valamint erősödnek szociális készségeik is. 

Jótékonykodás RAVAK mosdótálakkal

A tervek szerint a játszótér elemei közé tartozik majd egy űrhajó, egy idegen bolygó, egy óriás kaleidoszkóp, illetve egy földi bázis. 

Egy kis RAVAK segítség

A Rejtett Kincsek Down Egyesület azzal keresett meg minket, hogy mozdítsuk elő közösen az építkezéshez szükséges anyagiak előteremtését. Hogy is mondhattunk volna nemet egy ilyen kezdeményezésre? Kiemelten fontos számunkra a társadalmi felelősségvállalás, így gondolkodás nélkül igent mondtunk. Egy nemes cél érdekében, sok esetben festőként most debütáló, lelkes hírességek, valamint a minőségi, letisztultan formatervezett kerámiamosdók találkozásából csak jó dolog sülhet ki. Ha pedig a gyerekek élvezik munkánk gyümölcsét, akkor az még nagyobb öröm!

RAVAK és a Rejtett Kincsek Dawn Egyesület

Összeállítottunk egy csomagot a tökéletes kör alakú Uni Slim, illetve a csábítóan lekerekített téglalapot formázó Ceramic O mosdókból, melyek valódi műalkotássá avatásához a művészek kreativitásukat és kézügyességüket adták. Az egyedi kollekció darabjai végül a RAVAK Hungary 20. születésnapja alkalmából rendezett eseményen találtak gazdára. A szeptember 13-án tartott ünnepségen lezajlott árverésen összegyűlt majd 4 milliós összeget teljes egészében az Űrbázis építésébe forgatják.

Büszkék vagyunk rá, és hálával gondolunk arra, hogy a Rejtett Kincsek Down Egyesület felkérésére olyan művészek mondtak igent a nem mindennapi feladatra, mint Agócs Írisz, Alföldi Róbert, Boros Betty és Figus Anita, Bukta Imre, Debreczeny Zoltán, ef. Zámbó István, Kádár János Miklós, Szabó Győző, Szeltner Marcell, Szunyoghy Viktória, Timkó Bíbor, Vágfalvi Dóra és Wahorn András. A RAVAK születésnapi ünnepségén megrendezett aukciót pedig nem más, mint Kautzky Armand vezette. Számunkra így volt tökéletes a 20. születésnapunk!

Moon1 és Ceramic O RAVAK mosdók a kapalács alatt

Tarts velünk Instagram és Facebook oldalunkon, ahol folyamatosan frissülő tartalommal jelentkezünk!