Instagram Pinterest Youtube

Ezzel az 5 zuhanykabin típussal nincs előtted akadály!

Dátum: 16.7.2019
Fürdőszobád túl kicsi? Túl nagy? Speciális az alaprajza vagy a belmagassága? Ha azt hiszed, mindez problémát jelent az ideális zuhanykabin kiválasztásakor, akkor ideje megismerned a következő öt típust, amely megoldást jelent valamennyi fürdőszoba helyzetben.

A tökéletes zuhanykabin kulcsfontosságú, ha valóban komfortos fürdőszobára vágysz. Nagyon fontos, hogy a design szempontok mellett gondosan utánajárj a zuhanyzó funkcionalitásának: milyen technológiával készült, milyen alkatrészekből áll, hogyan nyílik a zuhanyajtó, milyen paraméterekkel bír a biztonsági üvegfelület, milyenek a választható zuhanyfejek és egyéb fontos kiegészítők és sorolhatnánk. Amit még érdemes alaposan átgondolnod, hogy mely konstrukció/típus felel meg az igényeidnek, ugyanis a különböző kialakítású modellek többféle fürdőszoba helyzetre kínálnak megoldást. Ezúttal bemutatunk 5 olyan típust, amely valamennyi fürdőben megállja a helyét. Számodra vajon melyik lenne ideális? 

1. A klasszikus negyedköríves zuhanykabin

A negyedköríves zuhanykabin típust biztosan nem kell bemutatnunk, hiszen igazán közkedvelt megoldás a fürdőszobában. A praktikus negyedköríves zuhanytálca - mely készülhet akrilból és öntött műmárványból is - nem foglal túl sok helyett, így ideális választás kis vagy hagyományos méretű fürdőben. Ez a típusú zuhanykabin elegendő teret biztosít a zuhanyzáshoz, a lekerekített elülső rész pedig megkönnyíti a mozgást a helyiségben, valamint harmonikus összképet kölcsönöz a fürdőnek. Élvezd a játékos ívet, amelyet többnyire az edzett biztonsági üveg és változatos, praktikus zuhanyajtó megoldások tesznek teljessé.

Negyedköríves zuhanykabin

2. Sarokbelépős zuhanyzó? Miért is ne!

A sarokbelépős zuhanykabin konstrukciók széles skálája elérhető kínálatunkban. Megvalósíthatod álomzuhanyzódat szögletes és téglalap alakú zuhanytálcák segítségével is. A sarokbelépős zuhanyzók közös nevezője, hogy kialakíthatók fix oldalfallal, valamint két zuhanyajtóval, amelyek a közös sarokélnél nyílnak. A két zuhanyajtó kombinációjával így olyan négyzet vagy téglalap alakú zuhanykabint kapsz, amely tágas teret kínál a tisztálkodáshoz, egyes modellek esetén akár egyszerre két személy számára is. 

Sarokbelépős zuhanykabin

3. Zuhanyajtó konstrukciók az ideális térkihasználáshoz

Szeretnéd minél jobban kihasználni a teret a fürdődben? Akkor a zuhanyajtónak érdemes nagy szerepet szavaznod. Ez a megoldás ugyanis praktikus, fix oldalfalas, ún. beugróban kialakított  zuhanyfülkét tesz lehetővé. Így a pénztárcádat is kíméli, hiszen nem szükséges egy egész kabint megvásárolnod. Másik előnye, hogy eldöntheted, milyen irányba, kifelé vagy befelé nyíljon az ajtó, illetve egy vagy két elemből álljon. Ezzel könnyedén testreszabhatod a zuhanyzót igényeidhez és a fürdő adottságaihoz.

Zuhanykabin ajtó

4. Oszd be a teret fix oldalfalakkal és válaszfalakkal!

Szeretnéd a fürdőszobában a teret praktikusan és egyszerűen felosztani, hogy hangulatos zónákat alakíts ki? Akkor használd ki a fix oldal- és válaszfalakban rejlő lehetőséget! Az így kialakított zuhanykabinok nem nyelik el a fényt és annyi helyet különítenek el, amennyire valóban szükséged van. A gondosan kiválasztott, edzett biztonsági üveggel készült zuhanyajtóval együtt stabil és jó minőségű zuhanykabint hozhatsz létre.

Fix oldalfalak és válaszfalak

5. Teljesen egyedi zuhanyzót keresel?

Ha teljesen egyedi igényeid vannak a zuhanyzót illetően, akkor a Walk-In zuhanykabin lesz ideális választás számodra. Mivel az utolsó milliméterig testreszabhatod a méretét, így kialakíthatsz kétszemélyes zuhanyzót, de akár akadálymentes zuhanykabint is, hiszen ehhez a modellhez zuhanytálca helyett zuhanyfolyókát tudsz választani. 

Egyedi zuhanyzó

A Walk-In zuhanykabinok nem rendelkeznek zuhanyajtóval, megjelenésük különösen letisztult és modern. Ennek megfelelően kialakíthatod saját Walk-In zuhanyzódat fix oldalfallal és egy bejárattal, valamint fix fal segítségével két oldali bejáratot is létrehozhatsz. Nincs más dolgod, mint “bestéláni” az otthoni wellness élménybe! Ugye, hogy jól hangzik?

Tarts velünk az Instagramon és Facebook oldalunkon is, ha kíváncsi vagy a legizgalmasabb szanitermegoldásokra! A jövő héten újabb blogbejegyzéssel érkezünk.