Instagram Pinterest Youtube

Díjnyertes szanitert a fürdőbe! - 4 termékcsalád, 4 nemzetközi díj

Dátum: 21.2.2019
Ha mindig is lázba hozott a lakberendezés és különösen vonz a fürdőszobadesign, valószínű, hogy nem csak látod, hanem értékeled is a fantáziát az izgalmas vonalvezetésű, prémium fürdőszobatermékekben. Mutatunk 4 különlegességet, amely 4 nemzetközi díjat nyert el az évek során!

A jó ötletek nem mindig tartoznak a megfizethetetlen kategóriába! Tervezőink is hisznek ebben és nem csak biztos kézzel, hanem szabadon szárnyaló fantáziával terveznek. Mindez nem lenne garancia a nemzetközi sikerre, ha nem társulna ezek mellé megalapozott szakmai tapasztalat és a praktikum minden felülíró igénye. Ezek mentén készülnek hát a RAVAK szaniterek, amelyek nem csak nemzetközi díjátadókon szerepelnek jól - hanem a te fürdőszobádban is! Ha fürdőszobafelújítás előtt állsz, inspiráció gyanánt ismerd meg 4 ikonikus termékcsaládunkat, amely az elmúlt évek során sokak kedvencévé vált.

Van, ami Solóban az igazi: a fürdés!

Design díj: Good Design Award (Chicago)

A listát egyik legújabb modellünkkel, a Solo káddal kezdjük, amely 2019 elején nyerte el a rangos díjat, az alább bemutatott Moon mosdókkal egyetemben. Nagy megtiszteltetés ez számunkra, hiszen a díjat 68. éve a The Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design (Chicagói Atheneum Építészeti és Formatervezési Múzeum) ítéli oda, ráadásul idén rekordszámú pályázat érkezett a versenyre, összesen 47 országból.

A Solo kád eleganciája a nemzetközi fürdőszobapiacon is elismerést szerzett.

A minimalista, öntött akril Solo kádra ennek fényében igazi slágerkádként tekintünk, amely az igazi fürdőszobai design-ínyencek kedvence lehet. A szabadon álló kád exkluzív megjelenést biztosít, az elérhető luxus érzetét nyújtja. A fürdőkád téglalap alakú alapja vizuális stabilitást ad, ovális felső része a harmónia, a nyugalom érzetét teremti meg. A középre helyezett lefolyónak köszönhetően egyszerre akár két embernek is alkalmat kínál a feltöltődésre. A tágas belső tér kényelmet garantál, míg a vékony peremek esztétikája idomul a modern fürdőszobatrendek irányvonalaihoz. Ha igazán komplex megoldásra vágysz, az összképet fokozhatod a fürdőkád formájához illeszkedő, öntött márvány mosdóval is.

A Holdig és vissza - Moon mosdó termékcsalád

Design díj: iF Design Award, RedDot Design Award, Good Design Award (Chicago)

Az öntött műmárvány Moon mosdó termékcsalád ötletes megoldásai nem csak praktikus, hanem rendkívül szemrevaló szanitereket eredményeztek. Az öttagú mosdócsalád az újító trendek kör formáit vette alapul a szögletes formatervezés helyett. Nem csak elegáns, vékony peremű szaniterek születtek, hanem igazán jól használható modellek: mély mosdótérrel rendelkeznek és rendkívül ellenállóak. A mosdók körvonalai ideális egyensúlyt teremtenek a fürdőszobában a burkolat, a kádak, zuhanykabinok, valamint a fürdőszobabútorok éles vonalaival szemben, felszabadult légkört varázsolva a helyiségbe. Találhatsz közöttük:

  • Két szabályos kör alakú modellt, az egyiket extra rakodótérrel
  • Ovális formát, amely még szélesebb mosdóteret biztosít
  • Félhold alakú konstrukciót, amelyet a falhoz ültethetsz
  • Szabálytalan körvonalút az igazán egyedi megjelenésért

A Moon mosdócsalád kör alakú modelljei játékosságot csempésznek a fürdőszobádba.

Nem csak a kör forma a közös vonásuk, hanem az is, hogy mindegyik modell mosdópultra helyezhető, így még jobban kihasználhatod a fürdő terét, ráadásul nem kell aggódnod a rakodófelület szűkössége miatt sem.

10°-ot a fürdőbe! - A koncepció, mely megváltoztatta a térkihasználást

Design díj: iF Design Award és RedDot Design Award

Jön a tavasz, a hőmérő higanyszála hamarosan 10 °C fölé emelkedik; a 10°-ról mégsem érdemes lemondanod, méghozzá a fürdőszobában. Mielőtt azt hinnéd, hogy a fűtésszámla csökkentésére buzdítunk, tekintsd meg a következő képet!

A 10 fok koncepció praktikus, térkihasználást segítő szaniterei ötletes és modern összhatást eredményeznek.

A képen látható 10° fürdőszoba-koncepciónk egy formabontó elven alapszik, amelyet a Nosal Desing Studio tervezői álmodtak meg. Az ötlet újszerűségét a szaniterek kialakítása jelenti: a 10-es számjegy ugyanis pontosan annyi fokot jelöl, amennyivel a 10° koncepció termékeit elforgattuk, illetve meghajlítottuk, hogy kézre álljanak és még igazán kis fürdőszobában is szavatolják a különleges designt és praktikumot. A zseniálisan egyszerű megoldás a klasszikus kád és jobbos, valamint balos mosdók 10°-os elforgatásán alapul, célja, hogy nagyobb teret nyerj általa, legyen szó kádparavános zuhanyzásról vagy mosdó használatról. A tematikát tehát a tér felé forgatott mosdó, az ergonomikus hajlású csaptelepek és a zuhanykabinok bő választéka egészíti ki. Ha csak néhány szaniterre van szükség a fürdőszobafelújítás során, akkor is nézz körül a koncepció elemei között, hiszen a szaniterek különálló egységekként is megállják helyüket.

A formabontás meseterei - Formy 01 és 02 koncepció

Design díj: Elle Deco International Design Award

A Formy koncepciók vonalvezetése modern, letisztult arculattal ruházza fel a fürdőszobát. A kétféle kád és a designban hozzájuk illeszkedő mosdószett helyenként aszimmetrikus elemekkel rugaszkodik el a hagyományos szanitermodellektől. Újító szemlélettel nyújt valami különlegeset, amely az Elle Deco International Design Awards zsűrijének is felkeltette a figyelmét. A nemzetközileg díjazott koncepciók hasonló elgondolás mentén készültek, mégis részben eltérő megoldást kínálnak.

A Formy koncepciók szanitereinek modern vonalvezetése minden fürdőszobát elegánssá varázsol.

Közös vonásuk, hogy bőséges rakodóteret kínáló mosdópultot, azokra ültethető mosdókat vonultatnak fel, amelyeket stílusban és formatervezésben illeszkedő fürdőszobabútorok egészítenek ki. Mindkét kád egyéni igények mentén formálható, hiszen bútorlap, mesterséges kő vagy burkolólap segítségével egyedivé alakítható, kiegészíthető elő- és oldallappal. Az eltérés a szaniterek vonalvezetésében érhető tetten: míg a Formy 01 koncepcióra klasszikusan szögletes vonalak jellemzőek, addig a Formy 02 esetén a tervezők egy-egy enyhe ívű oldalvonallal csempésztek játékosságot a kádba és a mosdóba is.

Ha szeretnéd rajta tartani az ujjad a fürdőszobatrendek ütőerén, kövess minket Facebook és Instagram oldalunkon, ahol új szaniterekkel és tippekkel, tanácsokkal jelentkezünk!