Instagram Pinterest Youtube

A legjobb fürdőszobai mosdók 4 ismérve - Segítünk megtalálni a tutit!

Dátum: 19.11.2018
A fürdőszobai mosdó kiválasztása legalább annyira sarkalatos pont, mint megtalálni az ideális zuhanykabint vagy kádat. Bejegyzésünk célja ezért, hogy segítsünk kiválasztani azt a mosdót, amely minden alkalommal mosolyt varázsol az arcodra, ha fogat vagy éppen kezet mosol. Felkészültél egy jó döntésre?

A mosdók, mosdópultok kiválasztásakor érdemes több szempontot is figyelembe venned. Az alapanyaga, a szaniter mérete, formája, színe és persze a stílusa is mind meghatározó, ha olyan darabot szeretnél választani, ami napról napra örömödre szolgál majd. Tarts velünk, ha téged is érdekel, min múlik a hosszú távú elégedettséged a fürdőszobában!

Egy jó fürdőszoba alapkelléke a kiváló mosdó, mely nem csak kiszolgál minden igényt, hanem esztétikus kiegészítője a fürdőnek.

Időtálló alapanyag

A mosdók használhatóságát, forma-és színtartó tulajdonságát többek között az alapanyag minősége határozza meg. A RAVAK minőséget szem előtt tartva mosdóinkat dolomit alapú keverékből (ún. öntött műmárványból) vagy kerámiából készítjük. Az öntött mosdó előnyei közé tartozik a letisztult vonalvezetés és a ránézésre egységes, tapintásra is kellemes, sima rakodófelület. A kerámia is számos előnyt hordoz magában; ilyen a magas ellenálló képesség, a tartósság, valamint a könnyű tisztíthatóság. Mindkét alapanyag olyan univerzális előnyökkel bír, amelyek bármely fürdőszobába alkalmassá teszik.

Megfelelő méret

A legjobb mosdó az, amelyet használat közben szinte észre sem veszel, mert olyan természetesen simul bele a fürdőszoba terébe. Nem megfelelő tehát az olyan konstrukció, mely kényelmetlenségeket okoz: például nem fér el a könyököd anélkül, hogy “lebontaná a falat” (aúú) vagy arra kényszerít, hogy kifacsart pozícióban tudd csak beszappanozni a kezed, esetleg túl alacsonyan vagy éppen - bár ez a ritkább - kényelmetlenül magasan helyezkedik el. Fontos tehát, hogy széltében és hosszában is eltaláld a tökéletes méretet, ahogyan az is, hogy elegendő rakodófelületet biztosítson a számodra (gondolj csak a szappan-és fogkefetartóra, egyéb pipereszerekre).

 

Érdemes átgondolnod, hogy a fürdőszoba alaprajzához és a többi szaniter méretéhez milyen mosdó illik:

 

A duplamosdó ideális választás minden olyan fürdőszobába, melyet egyszerre többen is használni szeretnének. A Chrome szaniter éppen ezért sok család kedvence lett az évek során.

  • mosdópultos konstrukció (Moon, Formy, Ceramic), amely nem csak modern összhatást eredményez, de különösen nagy rakodófelületet biztosít.

A vonzó dormatervezésű, kerámia Ceramic O a mosdópultos megoldások szerelmeseinek lehet a kedvence. Extra szép, extra rakodófelület a fürdőszobában!

Nem csak abból lehet kellemetlenség, ha nem elég nagy a mosdó, hanem abból is, ha túl nagy: például nem fér el a WC helyiségben. Ilyen helyzetekben érdemes kis méretű kézmosót választani mint amilyen a Classic 400 vagy a Rainbow.

A forma nem csak formaság!

A megfelelő forma kulcsfontosságú, hiszen meghatározza, hogyan férhetsz hozzá a mosdóhoz, illetve a külalak szempontjából is döntő lehet: lágy ívű szaniterekkel berendezett fürdőbe nem illik túlságosan markáns vonalvezetés, és fordítva. Érdemes elgondolkodnod azon, hogy a klasszikus darabok passzolnak hozzád vagy szívesen használnál különleges formatervezésű mosdót mint amilyen például:

  • a 10° izgalmas, “feléd forduló” mosdója,
  • a rendhagyó Moon termékcsalád, amely újraértelmezte a kör fogalmát,
  • az ellipszis alakú Evolution,
  • a csepp formát idéző, lágy és kedves Rosa vagy
  • az olyan újító szellemű, extra praktikus darabok mint a kád fölé helyezhető BeHappy vagy Avocado mosdó, a kis fürdőszobák megmentői.

Arra is ügyelj a döntéskor, hogy jobbos vagy balos kivitel illik-e a fürdőhöz, melyikhez férnél hozzá kényelmesebben.

A 10° mosdók és mosdó alatti szekrények 10 fokkal feléd fordulnak, hogy megkönnyítsék a használatot és egy kis desingt csempésszenek a fürdőszobába. Jobbos és balos kivitelben is elérhetők a szaniterek.

Stílus, egység, fürdőszoba koncepció

Nem csak a mosdó egyéni stílusát érdemes okosan megválasztanod, hanem azt is érdemes figyelmbe venned, mennyire illeszkedik a komplett fürdőszobai összképhez (kád, zuhanykabin, WC, fürdőszobabútorok). A stílusban is maximalista vásárlóink számára alkottuk meg a RAVAK fürdőszoba koncepciókat, amelyek egy adott “stílus-csomagban” tartalmazzák a leginkább összeillő fürdőszobabútorokat és szanitereket. Ha magabiztos vagy a tervezést illetően, persze akár a teljesen egyedi elképzeléseid szerint is mixelheted az elemeket, bár a praktikus mosdó alatti szekrények esetén javasoljuk, hogy válassz a mosdó típusának megfelelő darabot.


Kedvet kaptál a tervezéshez? Látogass el a fürdőszobám.hu oldalra, ahol ingyenesen letöltheted a fürdőszoba tervezőnket, amellyel az otthonod kényelmében ontakozhat ki a benned rejlő lakberendező! Inspirálódj tovább Facebook és Instagram oldalunkon is, ahol napról-napra megújuló tartalommal várunk.