Instagram Pinterest Youtube

Ezüsttálca helyett zuhanytálcán a megoldás!

Dátum: 30.8.2018
Ön is fel tud idézni olyan alkalmakat, amikor nem jó érzéssel állt be a zuhany alá? Ezüsttálca helyett most zuhanytálcán hozzuk el a kényelmetlen élményeket felváltó megoldást, hogy a zuhanykabinban bármikor örömmel vesse meg a lábát. Íme 3 érv a RAVAK zuhanytálcák mellett!

A zuhanyzás intim élmény, amely ideális esetben túlmutat a tisztálkodás folyamatán: feltölt, felüdít és kikapcsol, persze csak abban az esetben, ha ideálisak a körülmények; kellően tiszta és tágas a zuhanykabin, jól záródik az ajtó és sorolhatnánk. A teljes körű komforthoz nagymértékben hozzájárul a zuhanytálca is, azonban jóval kevesebb figyelem szegeződik erre a fontos szaniterre, mint amennyit megérdemelne. Miért gondoljuk ezt?

A RAVAK zuhanytálcái teljeskörű kényelmet garantálnak a zuhanyzóban.

Mert vásárlói és saját tapasztalatainkra alapozva is tudjuk, hogy zuhanyzás során az egyik leggyakoribb kellemetlenséget a zuhanytálca hiányosságai okozzák. A mezítlábas élmény - ahogyan a talpa a padlóval érintkezik - ugyanis nagyban befolyásolja a zuhanyzás összélményét. Ugye nem kell bemutatnunk az olyan életveszélyes műveleteket, mint a viszolygással övezett lábujjhegyezés, “csak le ne érjen a talpam”, amely gyakran nem csak uszodában, strandon, hanem akár szállodai fürdőszobákban is megfigyelhető? Ha legalább otthon nem szeretne papucsban zuhanyozni, válasszon olyan zuhanytálcát, amely nem csak kellemes tapintású és esztétikus, hanem biztonságos és praktikus is egyben. 3 érv, 6 zuhanytálca, megannyi kellemes pillanat: tartson velünk és fedezze fel az igényeinek leginkább megfelelő szanitert! 

1. Változatos kínálat - Van különbség zuhanytálca és zuhanytálca között!

A RAVAK zuhanykabinokhoz akrilból vagy öntött márványból készült zuhanytálcák színes skáláját kínáljuk. Az akril zuhanytálcák esetében a Kaskada, Galaxy, illetve a mélyülőkés Sabina sorozatból válogathat, míg öntött márványból készült zuhanytálcát a Galaxy Pro, Galaxy Pro Flat és Galaxy Pro Chrome sorozaton belül talál. Ha zuhanytálcát keres, ne csak forma és design alapján válasszon, hanem gondolja át az alapanyagok közötti különbséget is! Az alábbi rövid összefoglalás segíthet a döntésben.

Akril zuhanytálcák

Az akril, pontos nevén polimetilmetakrilát lehet extrudált vagy öntött. Kémiailag megegyező anyagokról van szó, melyek azonban a gyártási technológiának köszönhetően különböző tulajdonságokkal rendelkeznek. Az extrudált akril anyaghúzással készül, tehát anyagjellemzői csak szálirányban érvényesülnek. Ezzel szemben az öntött akril előre elkészített formákba öntődik, így az anyag minden irányban megtartja tulajdonságait. Az öntött akril emiatt drágább is, azonban jobb minőséget garantál, hiszen így a kész termék a használati évek során is formatartó marad, nem hajlik meg és nem repedezik, ráadásul meleg érzetet ad. Ezért választottuk ezt a fajta akril megoldást egyes zuhanytálcáink alapjául, amelyek a következők:

  • GALAXY - Modern design, extra lapos formatervezés, antibakteriális anyagból.
  • KASKADA - Megbízható, évente több mint 100 ezret gyártunk belőle. Nagyon népszerű és kedvező árú. Jellegzetes “vízesés” mintája van.
  • Sabina zuhanytálca - Mélyülőkés mini kádként funkcionál, helytakarékos, a kisgyermekes családok nagy kedvence (az alábbi képen).

A Sabina zuhanytálca minikádként funkcionál és a gyerekek kedvence.

Öntött márvány zuhanytálcák

Az öntött márvány legalább annyira megbízható anyag, mint az akril. Nem csak formatartó, hanem különösen ellenálló, így megfelelő választás nem csak otthoni használatra, hanem olyan gyakori használatnak kitett helyeken is mint a különböző sportlétesítmények, fürdők, kórházak vagy szállodák, szálláshelyek. A következő sorozatok közül válogathat:

  • GALAXY Pro - Elegánsan lapos, diszkrét megoldás, megbízható csúszásgátló felületkiképzéssel.
  • GALAXY Pro Chrome - Oválisra kerekített sarkok, sima és sekély tálcafenék, amely illeszkedik a népszerű Chrome fürdőszoba koncepcióhoz.
  • GALAXY PRO 10° - Lapos, padlóba süllyeszthető, így akadálymentesítéshez kiváló típus, amely összhangban van a 10° koncepció designjával (az alábbi képen).

A 10° fürdőszoba koncepcióhoz illeszkedő zuhanytálca belesimul a környezetébe, mégsem unalmas darab.

2. Jelentős vízáteresztő képesség - Így nem áll majd a víz a zuhanykabinban

A kellemetlen tapintású zuhanytálca mellett a rossz vízáteresztő képesség teszi tönkre leginkább a zuhany élményt, amelynek következtében bokáig állhat a víz a zuhanyzóban, még rosszabb esetben pedig el is öntheti a fürdőszobát. A RAVAK zuhanytálcákkal ez nem fordulhat elő, hiszen alkalmasak 90 mm átmérőjű szifon bekötésére, melynek maximális vízáteresztő képessége 30 liter/perc. A Sabina mélyülőkés zuhanytálca szifonátmérője kisebb, 52 mm, de a ClickClack rendszerű szifonnal nem okoz gondot a használata.

3. Speciális igényekre szabott megoldások - Zuhanytálcát mindenkinek!

A RAVAK zuhanytálcák a fentiek fényében valamennyi háztartás igényét képesek kiszolgálni. A megbízható és tartós alapanyag, az univerzális, egyes modellek esetében fürdőszoba koncepcióhoz illeszkedő kialakítás és a nagy vízáteresztő képesség mellett az igazán speciális igényű vásárlók is megtalálják a számításaikat, hiszen a zuhanytálcák(kal):

  • Jók nagyobb méretű zuhanyzókhoz is - A zuhanytálcák közvetlenül a padlóhoz vagy lábakra erősíthetők, besüllyeszthetők, illetve kiemelhetők. Gond nélkül alkalmazkodnak a nagyobb méretű zuhanykabinokhoz is, a legnagyobb általunk gyártott zuhanytálca például 90 x 120 cm méretű.
  • Megoldható a fürdő akadálymentesítése - Többek között a Galaxy Pro (az alábbi képen) extra lapos kialakításának (3 cm-es magasság) köszönhetően a padlóba süllyesztés után akadálymentes megoldást kínál, ráadásul ragasztható közvetlenül a burkolatra is.

A Galaxy Pro sorozat három tagja mind kiváló akadálymentesíteni kívánt fürdőszobába.

  • Minikádként is funkcionálhat - A Sabina mélyülőkés minikád kiváló megoldás a legapróbb fürdőszobákba, ahol nem fér el kád, de a család nem szeretne lemondani a fürdőzés örömeiről. A zuhanytálca 27 cm-es mélységével egyesíti a fürdőkád és zuhanysarok előnyeit, így a legkisebbek pancsolhatnak benne, míg Ön bármikor leülhet zuhanyzás közben. Próbálja ki Ön is!

Ha szeretne további tippeket kapni és ötleteket meríteni a megfelelő szaniterek kiválasztásához, inspirálódjon Instagram és Facebook oldalunkon is, ahol számos izgalmas fürdőszoba megoldással várjuk! Tartson velünk a jövő héten is!