Instagram Pinterest Youtube

“Vigyázat, gyerekkel vagyok!” - Hogyan lehet gyerekbiztos a fürdőszoba?

Dátum: 1.6.2018
A gyerektalpak dobogásánál kevés szívmelengetőbb dolgot ismerünk, bár az alsó szomszéd valószínűleg nem osztja a véleményünket... Ha Ön is szeretné, hogy a vidám trappolás ne sírással végződjön a fürdőszobában, a biztonságra különösen figyeljen oda, ha kisgyermeke van! Ehhez adunk most néhány tippet!

Megosztunk Önnel néhány tippet, hogyan legyen kisgyermekkel is biztonságos és örömteli a fürdőszoba használata!

Csúszásgátló padló

Kezdjük az alapoktól! Már a fürdőszoba burkolásánál kiemelt figyelmet kell fordítani a megfelelő járólap vagy csempe kiválasztására. Ha nem szeretne hideg burkolatot a lakásba, több vízálló, fa- vagy kőhatású vinil padlóburkolat közül is válogathat, amelyek megfelelőek nem csak fürdőszobába, de a konyhába is. Fontos szempont tehát, hogy csúszásmentes legyen a padló, illetve a padlószőnyeg is! Ha kisgyermeke vagy akár idős hozzátartozója van, fokozottan javasolt csúszásgátló beszerzése, mely tartós, erős, víz-és kopásálló, valamint alkalmas csempére, sőt kádra és zuhanytálcára is.

Biztonságos kád és zuhanykabin

Sokan tapasztalták már, hogy a kád és a zuhanykabin is számos veszélyt rejt magában, ha izgő-mozgó gyerekek használják. Előzze meg a komolyabb baleseteket, mert jobb, ha a gyerkőc csak a szemébe ment sampon miatt kiabál! Szerencsére ma már több dologgal is bebiztosíthatja családját a fürdőszobában. Kád esetén például a csúszásgátló mellett érdemes arra törekednie, hogy akril alapanyagból készült kádat vásároljon, amely nem csak kellemes hőérzetet és hőtartást biztosít, hanem jó tapadást is. Nem mindegy azonban az sem, hogy extrudált vagy öntött akrilt választ. Bár kémiailag két teljesen azonos anyagról van szó, de a gyártási technológia következtében az extrudált modellek anyagjellemzői csak szálirányban érvényesülnek, míg az öntött akril minden irányban megtartja tulajdonságait, így az formatartó lesz, nem hajlik, nem repedezik meg. Ha megvan a kád - a sarokkádak kialakításuk miatt ilyenkor kifejezetten praktikusak -, érdemes beszereznie a szaniter stílusához passzoló rozsdamentes kád kapaszkodót is, mert például ha éppen fürdeti a család legkisebbjét, a lurkónak van mibe biztonságosan megkapaszkodnia.

A kádban fürdőzés a kisgyerekek számára is biztonságos a megfelelő fürdőkádban.

Ha gyermeke már idősebb és biztonságosan képes zuhanyozni egyedül a kádban, akkor érdemes vásárolni egy kádparavánt. Ez megakadályozza, hogy a víz a padlóra fröccsenjen, amelyre kilépve életkorától függetlenül bárki könnyen elcsúszhat! És ahogyan kiderült, nem csak kádban fürdőzéskor kell óvatosnak lenni, hanem zuhanykabin használatakor is. Az igazán tapasztaltak ezért gyakran egészítik ki a zuhanyzót egy praktikus ülőkével, amely kicsiknek és időseknek is segítség.

Termosztátos csapteleppel nincs több könnycsepp!  

Ugye Ön is veszített már értékes perceket azzal, hogy megpróbálta elérni a kívánt hőfokot zuhanyzás közben? Ilyenkor gyakran előfordul, hogy az ember túl meleg vagy hideg vízzel érintkezik, amit különösen hasznos elkerülni a gyerekek esetében. Egy termosztátos csapteleppel, amelyen blokkológomb található, a vízhőmérséklet nem ugrik 38°C fölé, így a kicsik sem forrázhatják le magukat véletlenül. Ez a megoldás nem csak biztonságos, de energia- és így költségtakarékos is, hiszen nem folyatja feleslegesen a vizet, ráadásul a megfelelő víznyomás is garantált.

A RAVAK termosztátos zuhany és kádcsaptelep blokkológombja megakadályozza, hogy a használója leforrázza magát .

Sarkok helyett lekerekített élek a fürdőszobabútorokon   

Ha a gyerekek még elég kicsik, balesetveszélyesek lehetnek a szemmagasságban található fürdőszobabútorok, amennyiben nem lekerekített éllel rendelkeznek. Ezt kiküszöbölendő érdemes sarokvédőt használni vagy eleve olyan bútorokat választani, melyeknél nincs ilyen veszély. Ebben az esetben többek között a 10°, a Chrome, az Evolution és a BeHappy mosdók és fürdőszobabútorok ajánlottak. Hasznos lehet beszerezni egy stabil fürdőszobai zsámolyt vagy sámlit, illetve minden törhető dolgot magasabb polcra helyezni.

 

Száz szónak is egy a vége: szülőként nem tudunk mindenhol mindig jelen lenni, de amit lehet, azt örömmel tesszük meg a gyerekek biztonsága érdekében. Mivel Murphy nem alszik, a gyerkőcök meg pláne, sosincs túl korán ahhoz, hogy felkészüljünk a legtöbb eshetőségre egy biztonságos fürdőszobával. :-) Bízunk benne, hogy segítettünk!

További tippekért tartson velünk Facebook és Instagram oldalunkon is! Vidám perceket kívánunk Önöknek!