Instagram Pinterest Youtube

Zuhanyzó kell a fürdőszobába? - Ezt az 5 kérdést tegye fel magának!

Dátum: 21.9.2017
A zuhanyzó szinte talpalatnyi hely, amelyben a mérete ellenére nagy dolgok történnek: a meleg vízsugár alatt távozik Önből a stressz, ellazul, felfrissülve kezdi és zárja a napot. Ugye megéri a legjobbat választani? Íme 5 kérdés, amelyet megválaszolva megtalálhatja az igazit!

A zuhanykabin kiválasztása során nem csak a megjelenést, a stílust kell megfontoltan átgondolnia, hanem érdemes ügyelnie a konstrukció típusára, a méret- és térigényre, akárcsak a zuhanyajtó nyitásának módjára, hiszen a rendelkezésre álló alapterület szempontjából ez sem elhanyagolható, ahogyan a szigetelés kérdése is fontos.

1.) Milyen legyen a zuhanyzó konstrukciója?

Keret nélküli zuhanyzó

A keret nélküli, edzett biztonsági üvegekből, zsanérokkal vagy fali profillal, pántokkal erősített zuhanyzó optikailag tágasabbá, megjelenésében letisztulttá varázsolja a fürdőszobát.

Az edzett biztonsági üvegekből, zsanérokkal vagy fali profillal, pántokkal erősített zuhanyzó optikailag tágasabbá, megjelenésében letisztulttá varázsolja a fürdőszobát.

Keretes sarok zuhanykabin

A legnépszerűbb konstrukciók egyike a keretes sarokbelépős zuhanykabin, melyben az üveglapokat keretekben helyezzük el, hogy nagyon gyakori használat mellett is tartósak maradjanak. 

A keretes sarokbelépős zuhanykabin esetében az üveglapokat keretekbe helyezzük el, hogy nagyon gyakori használat mellett is tartósak maradjanak.

2.) Milyen a zuhanyzó alakja és méretigénye?

A zuhanyzó alakja lehet helytakarékosan negyedköríves, négyzetes, vagy akár téglalap alapú, ez utóbbi egyedi méretben 80-200 cm-ig elérhető. 

Egy negyedköríves zuhanyzó kialakítása igazán helytakarékos megoldás a fürdőszobában.

Azt javasoljuk, hogy fontolja meg egy téglalap alakú zuhanyzó kialakítását, ugyanis egy 80 x 100 cm-es alapterülettel rendelkező zuhany szinte azonos egy négyzetes, 90x90 cm-essel, mégis kényelmesebben fog elférni benne.

Javasoljuk, hogy fontolja meg egy téglalap alakú zuhanyzó kialakítását, mert sokkal kényelmesebben kihasználható, mint egy négyzet alakú.

3.) Milyen legyen a zuhanykabin szigetelése?

Ahogyan szakmai összefoglalónkban írtuk, a zuhanyzó szigetelése szempontjából a következő lehetőségeket ajánljuk:

A RAVAK zuhanyzó szigetelésének előnyei 
4.) Milyen legyen a zuhanyajtó?

 

Az ideális zuhanyajtó vásárlása előtt érdemes átgondolni, mennyi helye, mozgástere van/lesz a fürdőben, és ehhez igazítani a választást.

Az ideális zuhanyajtó vásárlása előtt érdemes átgondolni, mennyi helye, mozgástere van/lesz a fürdőben, és ehhez igazítani a választást. 

Az elcsúsztatható zuhanyajtó (1.kép)

Ha a helytakarékosság fő szempont, ez a jó megoldás.
Ebben az esetben a víz közvetlenül a zuhanytálcára folyik le.

Az elcsúsztatható csuklós zuhanyajtó (2. kép)

Nagy szélességű belépő jellemzi.
Nyitott állapotban sem engedi a vizet kicsöpögni.

A kifelé nyíló zuhanyajtó (3. kép)

Kifejezetten egyszerű nyitási mód jellemzi.
Az ajtó egy alsó és egy felső csapszegen fordul.

A kifelé és befelé is nyíló zuhanyajtó (4. kép)

Zsanér vagy forgóprofil által emelőmechanizmus biztosítja az ajtó hibátlan záródását.
Forgóprofilokkal az ajtó két irányba is nyitható.

5.) Hogyan nézzen ki a végeredmény?

 

Íme néhány vizuális tipp, amely segíthet meghatározni a főbb irányvonalakat:

Zuhanyajtók és oldalfalak

+1 RAVAK tipp a zuhanyzó kiválasztásához

 

Ha úgy érzi, egyetlen felvázolt ötlet és javaslat sem illeszkedik fürdőszobájához az egyedi alaprajz és méretek miatt, próbálja ki zuhanykabin konfigurátorunkat, amely az árakat is rögtön kikalkulálja Önnek.  

 Ha szakértők segítségre van szüksége, írjon bátran az info@ravak.hu e-mail címre, vagy inspirációért látogasson el Facebook és Instagram oldalunkra!