Instagram Pinterest Youtube

RAVAK Tudástár: Miért nem egyforma minden kád?

Dátum: 13.10.2016
Már eldöntötte, hogy szeretne igazán jó minőségű, tartós kádat fürdőszobájába, de nem tudja, hogyan fogjon hozzá a tökéletes darab kiválasztásához? A következő sorokban igyekszünk segítséget nyújtani a különböző anyagok, technológiák, eljárások ismertetésével. Vigyázz, kész, kád!

Ön is feltette már magának a kérdést, hogy vajon miért nem egyforma minden kád? Ha igen, akkor ezúttal nem marad válasz nélkül. Segítünk!

3 ok, amiért szeretni fogja

  1. A más kádaktól való különbözőség elsődlegesen a minőségbeli eltérésekből ered. A RAVAK kádak esetében nem spórolunk az anyagon: a legjobb minőségű Lucite akrilt használjuk.
  2. A kád falának teljes felületén optimális vastagságot biztosítunk a pontmelegítéses technológiának köszönhetően.
  3. A vákuumformázott kádtestet üvegszállal dúsított műgyantával vagy poliuretán habbal (PU Plus technológia) erősítjük meg.

Tényleg ennyire fontos az alapanyag?

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján meggyőződésünk, hogy igen, hiszen a jól megválasztott kád számos fürdőszoba-kellemetlenségtől kímélheti meg. Megmagyarázzuk, hogy pontosan mire gondolunk.


Az akrillemez a kádak vákuumformázásához leggyakrabban használt alapanyag. Két fajtáját használják a fürdőszobában: az extrudált és öntött akrilt. E kettő ugyan kémiailag teljesen azonos, mégis eltérő felhasználói tulajdonsággal rendelkezik. Míg az extrudált akril anyaghúzással készül - így anyagjellemzői csak szálirányban érvényesülnek -, illetve gyakran nem éri el a szükséges vastagságot - tehát megrepedhet -, addig az öntött akril sokkal megbízhatóbb.

Ugyan drágább, mint az előbb említett húzott akril, viszont időtálló befektetés és garancia a kellemtlenségek elkerülésére. Ezt az ún. öntött akrilt előre elkészített formákba öntik, hogy az anyag minden irányban megtarthassa a tulajdonságait. Ebből következően a kész termék formatartó: se nem hajlik, se nem repedezik meg. Ez az oka annak, hogy a RAVAK is ezt az anyagot használja számos termékéhez - és mindegyik öntött akril kádra 10 év garanciát vállal! (Ha most vásárol, egy életre bebiztosíthatja magát élettartam garanciánkkal, amelynek részleteiről bővebben itt tájékozódat.)

Műgyanta vs. PU Plus technológia

A leggyakrabban használt kádmerevítő anyag az üvegszállal erősített műgyanta, mely magas szilárdságot és merevséget garantál, kedvező árfekvésben. A RAVAK  saját eljárása, a poliuretán habbal történő merevítés, amely a PU Plus nevet viseli. A precíz technológiai folyamatnak köszönhetően a prémium kategóriás PU Plus termék egyedi merevséggel, valamint kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. Nem csak rendkívül tartós kádakat eredményez e folyamat, hanem lehetővé teszi hidromasszázs rendszerek beépítését is. Gondolta volna, hogy mindezek mellett az eképpen készült kádak újrahasznosíthatók is? Ilyen kádjaink az Evolution, a Magnolia, a NewDay, a LoveStory II és a Rosa II is.

Egy PU Plus technológiával merevített kád előnye tehát, hogy…

  • nehéz és túlsúlyosak is bátran használhatják, hiszen az anyag merevsége olyan, akár a zománcozott acél.
  • kitűnő hőszigeteléssel rendelkezik, így Ön energiát takaríthat meg, hiszen a víz lassabban hűl ki - újabb adag meleg víz engedése nélkül is hosszan élvezhető a fürdőzés.
  • teljesen automatizált gépsor segítségével készül - a Kawasaki és a Bayer élvonalbeli technológiáját felhasználva -, amely kizárja az emberi általi hiba lehetőségét.
  • tökéletesen megfelel akkor is, ha hidromasszázs rendszer beépítésére vágyik - hangszigetelő tulajdonsága miatt jóval kellemesebb összélményt nyújt.

Ha további információra és szakértői segítségre van szüksége, olvassa el RAVAK Tudástár bejegyzéseinket vagy érdeklődjön az info@ravak.hu e-mail címen, ahol kollégáink állnak rendelkezésére. Amennyiben nem csak kádvásárlás tekintetében vannak kérdései, figyelmébe ajánljuk 7+1 tippet tartalmazó összefoglalónkat, amely fürdőszoba felújítása esetén sokat segíthet Önnek. Töltse le az alábbi képre kattintva!