Instagram Pinterest Youtube

RAVAK Tudástár: Hogyan találja meg a tökéletes mosdókagylót a fürdőszobájába?

Dátum: 25.8.2016
Mi az? Rendszeresen sorban állunk érte és sosem férünk el előtte kényelmesen. Túl magasan vagy túl alacsonyan van. Nem eléggé vagy túlságosan is mély, a víz így gyakran kifröccsen belőle, persze mindig induláskor és mindig a legjobb ingünkre. Ha azt érzi, hogy az Ön mosdókagylóját írtuk le, hullajtson néhány könnycseppet (vagy ne) és váljon meg tőle most! Segítünk a váltásban!

A mosdókagyló alapanyaga

Láttunk már lélegzetelállító fürdőszoba szalonokat kőből, üvegből készült mosdókagylókkal, azonban azt kell, hogy mondjuk, exkluzivitásuk és kreativitásuk ellenére nem minden családi fürdőszobába valók. A hétköznapok során - főleg kisgyermekes családok esetében - érdemesebb könnyen tisztítható, praktikusabb darabot, darabokat választani. Felmerül a kérdés, hogy mégis mely alapanyagból készült mosdó lehet tehát a legmegfelelőbb választás. Hideg tapintású porcelán, amelynek külső felületére speciális réteget égettek a gyártók a szennyeződés megtapadásának elkerülésére? Egy ilyen mosdókagylóval nem csak víz takarítható meg, hanem a környezet is kímélhető, azonban így is előfordulhatnak balesetek, amelyeknek hatására sérülhet a felület. Ha egyszer megrepedt, sajnos kivétel nélkül cserére szorul, amely számos kellemetlenséget okozhat a családnak.

Öntött márvány mosdók - modernitás és praktikum

Az öntött márvány mosdók nem csak divatosak, hanem rendkívül praktikus daraboknak számítanak. Kevésbé hideg tapintásúak, mint a porcelán mosdókagylók, miközben tisztításuk legalább annyira könnyűnek számít. Ebben az esetben is érdemes szem előtt tartani folyékony tisztítószer - például a kíméletes RAVAK Cleaner Chrome -, valamint puha szivacs, törlőrongy használatát, hogy ne karcolódjon a felület. Az évek és rendszeres igénybevétel során azonban előfordulhatnak apró sérülések, amelyek - a porcelánnal ellentétben - felpolírozhatók finom szemcsés lappal, vagy kereskedelmi forgalomban kapható javítószerrel eltüntethetők.

A mosdókagyló beépítési lehetőségei

Nagyon fontos, hogy felmérje fürdőszobájának paramétereit, és átgondolja - szakember segítségét kérve -, hogy a fal vastagsága elbírja-e konzollal rögzíthető mosdó tömegét (akár 40 kg-ot is nyomhat!), valamint lényeges, hogy a csaptelep beépítési módját a kiválasztott mosdóhoz igazítsa.

A mosdókagyló mérete

Ha nem szeretne többé a családtagok elhúzódó fürdőszoba percei miatt késlekedni, vagy fogmosáshoz sorban álló, tomboló gyerekei között igazságot tenni - esetleg sorszámot húzatni velük -, akkor jó döntés lehet duplamosdó vásárlása. Ez lehet két medencés, két befolyós egy lefolyós vagy akár két db különálló mosdókagyló is.

Természetesen a méretet meghatározza a fürdőszoba adottsága is. Ha szereti a helytakarékos megoldásokat, jó döntés lehet a BeHappy koncepcióba tartozó, sarokba kiválóan illeszkedő mosdónk (jobbos és balos változatban) is, amely kisebb mérete ellenére tágas rakodófelülettel rendelkezik - bizonyára tapasztalta már, hogy abból sosem lehet elég.

Jelentősebb fürdőszoba felújítás vagy kezdeti tervezés esetén érdemes lehet elgondolkodni az eredeti desginnal rendelkező, Avocado koncepcióban rejlő lehetőségeken is. A mosdókagyló nem csak kifejezetten nagy rakodófelülettel rendelkezik, hanem a hozzá tartozó káddal együtt rendkívül helytakarékos megoldást kínál a kisebb méretű fürdőszobákba. Ennek oka, hogy a kád fölé szerelve még több hely nyerhető más tárgyak számára.

A mosdókagylóhoz tartozó fürdőszoba bútorok

Nem árt azzal a ténnyel is kalkulálni, hogy várhatóan az évek során egyre nagyobb tárolóhelyre lesz szüksége. RAVAK termékeink esetében ezt a szempontot mindig igyekeztünk szem előtt tartani. Ring fürdőszobabútoraink például az átlagosnál kétszeresen több tárolóhellyel bírnak a megszokottól eltérő, függőleges felosztású szekrénynek köszönhetően.

Azt se felejtse el, hogy minden egyes fürdőszoba bútorunkat nedvesség elleni védelemmel látjuk el, így Önnek sosem kell aggódnia, hogy a magas páratartalmú fürdőszoba mikroklímája tönkreteszi a kedvenc bútordarabjait.

Ha kedvet kapott a fürdőszoba felújításához, tartsa meg ezt a lendületet, és olvasson tovább! A képre kattintva elérheti 7+1 tippünket, amelyben további hasznos tanácsokat olvashat, mielőtt meghozná a legfontosabb döntéseket. Ha kérdéseire nem talál választ, bátran írjon info@ravak.hu e-mail címünkre. Sok sikert kívánunk!