Instagram Pinterest Youtube

Tervezzünk fürdőszobát! Kulcskérdések fürdőszoba felújítás előtt - I. rész - Kádak

Dátum: 4.8.2016
“Szívem, nem bírom tovább! Ha nem újítjuk fel a fürdőszobát, vége! Elköltözöm! De előbb felgyújtom az egészet! A zuhanyajtó olyan hangot ad ki, hogy Hitchcock is sírva fakadna! Oké, kibírjuk. De azt tudtad, hogy Bence már megint leforrázta magát, ráadásul tegnap még Kata is elcsúszott a zuhanykabinban? Gondoltam egy kis hideg borogatás nem árthat a térdének, de ekkor persze a csaptelep fogantyúja már megint a kezemben maradt!”

Ismerős a (fürdőszoba) körülmények okozta családi béke-vészhelyzet? Gratulálunk! Ön egy átlagos, egészséges ember. De belegondolt már abba, hogy lehetne ezek mellett elégedett is, miközben családjának tagjai élvezhetnék az összkomfortos fürdőszoba hétköznapi luxusát? Hogy a megfelelő csaptelep kiválasztásával nem kellene többé a víz hőmérséklete miatt aggódnia? Vagy attól félnie, hogy a zuhanytálca, a kád anyaga miatt bármikor ellcsúszhat a gyerek?

Ha megérett Önben az elhatározás, a fürdőszoba felújítás nehéz perceiben a RAVAK Ön mellett áll. Azért, hogy segíthessük ezt a sok fejtörést igénylő folyamatot, összeállítottuk a leggyakrabban elhangzó, legjellegzetesebb vásárlói kérdéseket, elsőként főképp kád témakörben. Vásárlás előtt feltétlenül gondolja át az alábbiakat!


Gyakran felmerülő kérdések kád témakörben

Miért jobb egy akrilból készült kád a fém társainál?

Akrilból megfelelő gyártási folyamat révén ugyanolyan teherbírású kádat lehet gyártani, de sokkalta szélesebb formavilággal és fehérebb színben, mint fém társaikból. Az akril és üvegszál megerősítése jobban szigetel, mint a fém, így a víz lassabban hűl ki egy akril fürdőkádban, mint egy fémben.

Vajon az akrilból vagy a fémlemezből készült fürdőkádak csúsznak jobban? Melyikük ellenállóbb?

Az akril anyag esetében tapadás alakul ki bőrünk és az akril között, amikor elhelyezkedünk a fürdőkádban. Ezért jelentősen kisebb a csúszásveszély, mint egy lemezkád használatakor. Érdemes tisztában lenni azzal, hogy az akril egy rendkívül kemény anyag, így rendeltetésszerű használat esetén felülete ugyanolyan ellenálló, mint egy lemez felületé.


Mi a helyes beszerelési módja egy akrilkádnak? Rá lehet csempézni a kád peremére?

Kádat csak a már teljesen kicsempézett és burkolólappal ellátott fürdőszobába szerelhet. A kádat a szerelési útmutató szerint és az eredeti lábra szerelve kell elhelyezni, tehát az eredeti támasztékra (lábra) ültetni. Rácsempézni a peremre nem szabad, mivel az akril kádak szerkezete, merevsége egészen más, mint a fémből készült lemezkádaké. Az üvegszál és műgyanta megerősítéses akril kád a benne lévő akár több száz kg víz és a fürdőzők súlya alatt kis mértékben változtatja formáját, és a ráeresztett csempe hatására megfeszülhet, megrepedhet. Fontos észben tartani, hogy ez a legtöbb gyártónál a garancia elvesztését is eredményezi! Az akril kádak esetében erősen ajánlott az egész sarkot vízszintesen és függőlegesen burkolni, majd utána beépíteni a kádat. Így egy esetleges későbbi termékkiemelés is sokkal egyszerűbb feladat lesz.

Javítható a kád akril felülete?

Amennyiben a felületi sérülés nem haladja meg a 0,5 mm mélységet, akkor finom csiszolópapírral és fényezőpasztával javíthatja azt. Komolyabb sérülések esetén az akril felület javítása nagyon bonyolult, gyakran nem megoldható.

Normális, ha a kádon elhelyezett kádparaván túloldalán, a kádon víz jelenik meg?

Igen, ez megszokott jelenség. A kádparaván a víz közvetlen szétspriccelését akadályozza meg. Nem vízhatlan, ezért lehet a falhoz hajtani. Emiatt jelenhet meg víz a túlsó oldalon, amely az alsó résen szivároghat ki.

Milyen tisztítószerrel kezelhetem a fürdőkádat, ha nem használhatok szemcsés súrolószert?

Az akrilkádak tisztításához a RAVAK tisztítószereket ajánlunk, amelyeket kifejezetten az akrilhoz hasonló újabb anyagokhoz fejlesztettek ki. A megszokott folyékony súrolószerek szemcséket tartalmaznak, amelyek összekarcolják a kád felületét. Más tisztítószerek klórt és egyéb anyagokat tartalmaznak, amelyek károsíthatják a kád anyagát. A RAVAK tisztítószerek feloldják a lerakódott szennyeződést, és nem teszik tönkre a kád fényes felületét. A kádak tisztán tartásához használja RAVAK Cleaner szórófejes folyékony tisztítószert!

Tartson velünk a következő alkalommal is, amikor a zuhanykabinok, zuhanytálcák, zuhanyajtók témaköréből válogatjuk össze a leggyakoribb kérdéseket! További részletes és ingyenes tippjeinkért kattintson az alábbi képre!