Instagram Pinterest Youtube

RAVAK tudástár: Tippek zuhanykabin választáshoz

Dátum: 12.5.2016
Ha zuhanykabin beépítése mellett döntöttünk, akkor rengeteg szempont szerint kell majd kiválasztanunk a legmegfelelőbbet.

Hogyan válasszunk zuhanykabint?

Az első lépés a zuhanykabin méretének és elhelyezkedésének meghatározása. Ajánlott nagyobb zuhanykabint választani, amennyire a fürdőszobánkban rendelkezésre álló hely ezt megengedi, mivel így kényelmesebb lesz a zuhanyzás. Általában megszabott méretek közül választhatunk a kínálatból, mint például a 80x80-as, 90x90-es és a 100x100-as típusok. Ha egyedi méretű kabint szeretnénk, akkor lehetőségünk van a fürdőszobánk méreteihez igazítani a következő linkre kattintva: egyedi.ravak.hu

 

A sarok megtervezése a falakhoz igazítva történik, az következő opciók valamelyikével:

  • Kétfalas zuhanykabin, legelterjedtebb fajta, ezt a fajtát két fal találkozásánál a sarokban alakítják ki.
  • Az épített kabint akkor célszerű alkalmazni, ha a tervezett zuhanykabint három fal is határolja, így egy ajtó felszerelésével már kialakítható a zuhanyzó.
  • Az egyfalas megoldás jellemző a modern fürdőszobák minimalista stílusára, egyetlen - szinte láthatatlan - üvegfallal elválasztva a fürdőszobától. Az esőztetőről és zuhanyfejről ezalatt egy zuhanyoszlop gondoskodik.
  • A RAVAK kínálatában szerepel továbbá az ún. U-alakú zuhanykabin (Supernova, Blix), amely három üveg-oldallal rendelkezik. A típus jellegzetességei közé tartozik, hogy az egyfalas zuhanyzóhoz hasonlóan az U-alakú kabint is a fürdőszoba bármely részére lehet helyezni, értelemszerűen fal mellé.

 

A méret és az elhelyezkedés kiválasztása után el kell döntenünk, hogy milyen kialakítást szeretnénk a zuhanykabinunknak.

  • A keretes zuhanykabin a legelterjedtebb fajta. A legtartósabb is, mivel a keretbe szerelt üveglapok jóval strapabíróbbak.
  • A félkeretes megnevezés jellegzetesen a hiányzó függőleges keret-elemekre vonatkozik, ami modernebb kinézetet kölcsönöz a zuhanyfülkének.
  • A keret nélküli kialakítás a legmodernebb stílust képviseli, a zuhany falait zsanérokkal rögzítik a falhoz.

A következő lépésben a zuhanytálca kerül kiválasztásra. A hagyományos, alacsonyabb beszerzési költségű zománcozott lemeztálcák mellett ma már a jóval tartósabb öntött akril zuhanytálcák is megvásárolhatóak. Ide tartozik továbbá az épített zuhanytálca, ami csúszásmentes burkolólapból, egy zuhanyfolyóka beépítésével egyéni méretre és formára készülhet.

 

A zuhanykabin ajtók két csoportba oszthatók, nyitási mód szerint:

  • Az elhúzható ajtók kettő, három, négy, vagy akár hat részből is állhatnak,  harmonikaszerűen vagy szimplán csúsznak oldalra, valamint rendelkezhetnek görgővel, vagy csúszkával.
  • A nyíló ajtók lehetnek egyszárnyúak vagy kétszárnyúak. Nyílhatnak egy irányba, vagy lehetnek lengőajtók, melyek kifelé és befelé nyithatók.

További információkért weboldalunkon böngészhet.