Instagram Pinterest Youtube

Construma OTTHONDesign kiállítás - Vizuális inspiráció

Dátum: 16.4.2016
Idén is sikerrel zárult a Construma OTTHONDesign kiállítása.

Standunkon megtekinthették újdonságainkat és közkedvelt termékeinket, valamint pontos információkkal szolgálhattunk termékeinkről. A Formy 01 és 02 koncepció, a Chrome koncepció harmonikus elemei, a tágas Rosa II kád és a hozzá illő mosdó képezte - sok egyéb kiegészítő mellett - a standunkon megtalálható termékeink kínálatát.

A RAVAK Fürdőszoba csapata

 

Fürdőszoba felújítás három lépésben

  1. Tervezés

Amikor fürdőszobát készülünk felújítani, a munka első fázisa a folyamat részletes megtervezése. A munkafolyamatra szánt idő és pénzösszeg  behatárolásával előre válaszolhatunk meg olyan kérdéseket, amelyek a felújítás során felmerülhetnek. Ilyen kérdés például a “milyen szintű felújítást akarunk?” amelyre ez a két tényező határozott választ ad. Az időzítés nem csak a munka elkészülésének dátumát segít kitűzni, hanem az esetleges személyre szabott elemek rendelésében is nagy szerepe van.

  

A stílus elképzelése és a funkcionalitás egyaránt fontos. A folyamatot elkezdhetjük az általunk kedvelt elemek összepárosításával, vagy akár egy adott stílusú tárgy köré is tervezhetjük fürdőszobánk kinézetét. A dizájn-nak azonban a funkció keze alá kell dolgoznia, ezért át kell gondolnunk, hogy ki és hogyan fogja használni az adott fürdőszobát, hogyan mutat majd az ingatlan eladás esetén és végül, de nem utolsó sorban: mennyire illik a fürdőszoba stílusa a lakás többi helységeinek kinézetéhez?

  

A méretek figyelembe vétele is nagyon fontos egy fürdőszoba megtervezésénél, mivel a már meglévő csövek és vezetékek nagyban meghatározhatják a kád, a kagyló és egyéb fürdőszobai komponensek elhelyezkedését, méretét. A hibák elkerülése végett ajánlott, hogy a vásárlást a pontos méretek tudatában kezdjük el.


A következő bejegyzésünkben szó lesz a szaniterek, tároló egységek kiválasztásának szempontjairól, illetve a szín és anyagkombináció eldöntéséről. Tekintse meg következő rovatunkat is, készüljön szakszerűen a felújításra!