Instagram Pinterest Youtube

RAVAK Tudástár: Milyen típusú épületben található a fürdőszoba?

Dátum: 18.3.2016
Ezennel elindítjuk a RAVAK Tudástár sorozatunkat blogunkon. Elsőként azt járjuk körbe, hogy milyen egyedi követelményeket támaszthat azon épület jellege, amiben a fürdőszoba található. Milyen lehetőségek képzelhetőek el és mire érdemes odafigyelni?

Családi ház

Ha építkezünk, természetesen saját döntésünkön múlik, hogy mekkora fürdőszobát, vagy fürdőszobákat tervezünk és hova helyezzük azokat a házban. Ha kedveli a látványos és tágas tereket és lehetősége is van ebben gondolkodni, akkor bátran engedje szabadon a fantáziáját és válasszon egy sarokkádat, vagy akár egy térben álló kádat. Nagyobb helyiségekben még egy  zuhanyzót is elhelyezhet a káddal egy térben. A RAVAK fürdőszoba koncepciók segítségére lesznek ahhoz, hogy tökéletes harmóniában rendezze be fürdőszobáját, a szaniterektől a bútorokig.

RAVAK Chrome koncepció

RAVAK Chrome koncepció

Ha kis fürdőt tervez vagy kis helyiséget újít fel, akkor sem muszáj elfelejtenie a kádban fürdést. Ma már elérhetőek kifejezetten kis helyet igénylő kádak is, amelyek egy paravánnal zuhanyzóként is funkcionálhatnak. Ha a fürdőszoba tetőtérben helyezkedik el, érdemes lehet egyedi zuhanykabin megoldásokban gondolkodni és pontos méretre készíttetni a kabint.

Panellakás

A panelházak fürdőszobái általában kisméretűek, amely helyzet az esetek többségében korlátozza a lehetőségeinket, megnehezítheti a felújítást. Központban a helytakarékosság: döntsük el, hogy maradjon-e a mosógép vagy el tudjuk helyezni azt máshol, így máris helyet spóroltunk. Próbáljunk meg tágasabb térhatást kelteni világos színek használatával és döntsük el, hogy ragaszkodunk-e a kádhoz. Ha mindenképpen szeretnénk megtartani azt, akkor olyan kisméretű kádak is elérhetőek, amelyek esztétikailag és funkciójukat tekintve is minden igényt ki tudnak elégíteni.

RAVAK Avocado kád és mosdó

RAVAK Avocado kád és mosdó

A RAVAK Avocado és BeHappy kádjaihoz olyan mosdók is kaphatóak, amelyek ötletesen tervezett formáinak köszönhetően a kád terével átfedésben is elhelyezhetőek, így további értékes centimétereket nyerhetünk panellakásunk fürdőjében.

Bérház

A bérházak nem egységesek, sokféle elosztás és alapterület is elképzelhető, de azt elmondhatjuk, hogy a nagy belmagasság a jellemző az ilyen épületek helyiségeiben. A nagy belmagasságú fürdőszobákban látványos terek alakíthatóak ki, nyugodtan használjunk nagyméretű elemekből álló falburkolatot. Szépen mutathatnak a nem lezárt falú zuhanyzók, melyekhez nem szükséges zuhanytálca, ami megtörné a helyiség vonalait.

A nagy belmagasság sokszor galéria kialakítását is lehetővé teszi, ez esetben a galéria alatt elhelyezett fürdőszobák kialakításakor hasonló szempontokat érdemes figyelembe venni, mint a panellakások fürdőinek felújításakor.

Önnek mi a véleménye? Szóljon hozzá a bejegyzéshez Facebook-oldalunkon!