Youtube Instagram

Nagy fürdőszobáknak is megvannak a maga szabályai

Talán az az egyik gond a legtöbb háztartásban, hogy a fürdőszobában helyhiánnyal küzdünk. De ha mégsem, és Ön az egyike azon egyre növekvő számú ügyfeleknek, akik nagyobb fürdőszobát alakítanak ki, akkor adunk egy pár tippet, hogyan lehet a nagy fürdőszobát a legjobban hasznosítani.

1. Legyen bátor!

A nagy fürdőszobához egyfajta bátorság szükséges, mert ez a hely a játéké, ahol összhangba kell hozni az anyagokat és a színeket. A nagy fürdőszoba más stílust igényel, mint kicsiben gondolkodás. Kerüljük el a gyakori hibákat, amikor úgy intézzük, hogy a berendezést körbe telepítjük a helyiségben, és a közepén marad egy nagy üres terület, mint egy táncparketten. A fürdőszoba ekkor átlagosnak, lehangolónak hat, és így kárba vesznek a benne rejlő lehetőségek.

2. Nagyobb számok

Ellentétben az előregyártott fürdőszobákkal itt a nagyobb tér lehetővé teszi, hogy gondolkodjunk a tárgyak tekintetében nagyobb léptékben. Szavazzunk nagyobb berendezési tárgyakra, és lehetőleg olyanokra, amelyek benyúlnak a térbe. Például a luxus fürdőszobákat leginkább egy nagy, térben, vagy fal mellett álló kád jellemzi. A RAVAK egyik ilyen berendezése a nagyobb fürdőszobák számára kidolgozott Evolution koncepció, mely a látványos és nagy (180 x 102 cm) Evolution kádon alapszik, de ez a koncepció az egyedülálló kádaknál jóval sokoldalúbb. Méltóságteljes társaságában mosdó és fürdőszobabútor található ugyanolyan lekerekített designban.

Vana a koncept Evolution

3. Zónák

Az úgynevezett zóna egy olyan kifejezés, mely nagyobb helyiségek megszervezésénél szükségszerűen felmerül.
Azok számára hasznos, akik megengedhetik maguknak (és ekkor szükséges is), hogy részekre osztják a területet azon logika szerint, hogy a lehető legkellemesebb legyen a mindennapi használatra. Nézzük, melyik az a zóna, amelyet a leggyakrabban használnunk, azaz a mosdó és környezete. Úgy kell elhelyezni a mosdót, hogy szabad hozzáférés legyen előtte, a minimálisan elegendő tér szélessége 90 cm és mélysége 65 cm. Ha úgy döntünk, hogy  duplamosdót helyezünk el, amihez egy nagy fürdőszoba kínálja a helyet, akkor a szélesség természetesen megduplázódik. A mosdó alá kiválaszthatjuk az egyéb fürdőszobai design elemeket, amelyek harmonikusan illeszkednek. Egy nagy térre kétszeresen is igaz, hogy egészen más típusú, funkciójú berendezések kerülnek bele, amelyeknek mégis összhangban kell lenniük. A fürdőszobai piacon egyedülállóan átfogó kínálatot nyújt egy koncepció, amely bármilyen méretű fürdőszobában tökéletes! Ez a Chrome koncepció, amelyben
közös elem az ovális természetes alakja, és az összetevőket egyesíti egy komplett megoldásban, függetlenül attól, hogy kis vagy nagy fürdőszobáról van szó. Egy tágas fürdőszoba a Chrome koncepció szinte minden elemét befogadja, káddal, zuhanyzóval, duplamosdóval és minden szükséges tartozékkal, amit a funkcionalitás megkíván.

Koncept Chrome

A zónák kialakításánál gondoljuk végig, hogy a műszaki berendezések mindenképp a fürdőszobában legyenek-e elhelyezve, vagy valahol másutt a lakásban. Ha a fürdőben, akkor célszerű egy nagy tolóajtós szekrény, amely mögött el lehet helyezni a mosógépet, a kazánt és az egyéb műszaki berendezéseket. A fürdőszoba összhatását ekkor nem zavarják meg a műszaki berendezések, az ajtók pedig a burkolat motívumaira irányítják a figyelmet.

Nagy fürdőszobánál fontos a tér megosztása, esetleg leválasztása. Vagy szilárd fallal, vagy választhatunk fix üvegfalat, olyan méretben, amilyenben szeretnénk, és a RAVAK méretre szabja fürdőszobánk számára.

Nagy fürdőszobákban megfontolandó egy relaxációs zóna létrehozása, amely lehet akár a fürdőszoba két szintre való felosztása, amely elegáns és praktikus kialakítás. Az emeleti rész lehet egy nagy rakodófelület, mely díszítőelemek elhelyezésére is szolgálhat, de helyezhetünk oda nyugágyat, székeket, beépített infraszaunát, fürdőkádat.

velká koupelna - Brilliant, LoveStory

4. Ne fukarkodjon a berendezésen

H2O CromoterapieNagyobb fürdőszoba berendezése logikusan magasabb költségeket jelent, de ne feledje, hogy ez egy befektetés az elkövetkezendő évtizedekbe.

Ne itt spóroljon, és kényeztesse magát mindennel, ami a fürdőszobában kellemes lehet. Ha van hely, helyezzünk el egy bidét, vagy bidé zuhanyt, illetve piszoárt. Kalkulálni kell velük már az építkezéskor, a hideg és meleg víz kiállás szempontjából. Nagyobb fürdőszobába valószínűleg nagyobb kádat választunk, ezért ne hagyjuk ki a lehetőséget, hogy olyan kádat válasszunk, ami hidromasszázs rendszerrel szerelt. Ha a térbe belefér, legyen zuhanyzó is a kád mellett. A mindennapokban valószínűleg mindenkinél gyakoribb a zuhanyzás, mint a fürdés. Nagyobb fürdőszobákban manapság trend a Walk-In típusú zuhanyzók kialakítása. A Walk-In felépítménye közvetlenül a padlóra rögzül és a padlóba épített zuhanyfolyókával párosul. A legnagyobb előnye viszont az a lehetőség, hogy teljesen egyedi is lehet, hiszen kiválaszthatjuk az üvegfal(ak) méretét.

čleňte osvětlení - Walk-In, LoveStory II

5. Világítótestek

Felejtsd el a központi világítást! A nagy fürdőszoba egyéni világító berendezéseket igényel. Különösen ajánljuk a mosdó fölötti tükör belső világítását, a relaxációs zóna külön megvilágítását, a központi világítás pedig legyen designtervezett, ami érdekes luxuseleme a nagy fürdőszobának. Kreatív gipszkartonozással pedig gyakran helyettesíthetők a bútorok és a polcok és a világítás beépíthető.

6. Burkolat egy kicsit másképp

Letűnőben vannak a fürdőszobai csempe bordűrök. Jelenleg nagyobb hangsúly helyeződik a logikusan működő fürdőszobára. Ez azt jelenti, hogy például színes motívumok határolják a relaxációs teret, vagy kis fal különíti el a wc-t. Ha nagy térrel rendelkezünk, ne aggódjunk a színek és formák kombinálása miatt, de az általánosan elfogadott, hogy nagyobb méretű csempével burkoljunk, amely jelenleg amúgy is trend a falburkolásnál. Egy nagy tér jobban elviseli a sötét színeket, amelyek optikailag kicsit szűkítik a teret.