Google+ Youtube Instagram

Kis fürdőszobát szeretne kialakítani?

Ha azon törné a fejét, hogyan zsúfoljon be mindent a kis fürdőszobájába, gondolkozzon el azon, hogy mi az, aminek nem kell ott lennie.

Kád vagy zuhany?

vana nebo sprchaA higiéniai szokások, az életkor és a háztartás tagjainak száma mind befolyásoló tényező. Ön egyedülálló mozgalmas életvitellel? Akkor értékelni fogja a tágas, hidromasszázs panellel felszerelt zuhanykabint! Biztonságos megoldás mozgáskorlátozottak, ill. idős korúak részére a közvetlenül a padlóra telepített zuhanykabin zuhanyfolyókával. Amennyiben gyerekei vannak, értékelni fogják a napi vizes játékokat. Ha nem tud dönteni a fürdés és zuhanyozás között, akkor vagy válasszon a minikádak közül, vagy olyan kádat, ami elég széles és lapos fenekű, hogy kádparavánnal zuhanyozni lehessen benne. A méret 150 x 75 cm-nél kezdődik, így egy kis területen fürödni és zuhanyozni is tudunk egyben. Megoldást jelentenek a kis fürdőszobában történő fürdésre és zuhanyozásra a speciálisan kifejlesztett fürdőszoba-koncepciók, ahol centiméterre össze van egyeztetve az esztétikus a praktikussal.

Külön helyiségként alakítaná ki a WC-t?

Két külön helyiségben mindig jobb, mint egy közösben, de ha kompromisszumot keres, kis fürdőszoba esetében a WC legyen része a fürdőszobának, mely így tágasabb és levegősebb. Összenyitásukkal több helyet és variációs lehetőséget nyerünk. Érdemes alaposan átgondolni a kérdést, ha a háztartásban kettőnél többen laknak, ekkor talán érdemesebb a fürdőszobát és WC különválasztani.


Kisebb alapterületen is tágas érzést kelthet, ha a berendezési tárgyakat megfelelően helyezzük el.
A RAVAK koncepciók praktikus és költséghatékony megoldásokat kínálnak erre.

1. Gondolja át a formákat és méreteket

zvažte tvary a rozměryA piacon a kerek és szögletes formák egyaránt jelen vannak, ízlésünktől függ, melyik irányba indulunk. Mindegyiknek vannak előnyei, érdemes őket kihasználni. Ha úgy dönt, hogy a szaniterek szögletesek lesznek, érdemes a fürdőszoba bútorainál is ezt követni, így takarékosan bánunk a hellyel. Ez így van a lekerekített design-nal is. Ha nem akarjuk megzavarni az összhangot, tervezzük fürdőszobánkat koncepciók segítségével. A koncepciók minden eleme (kád, mosdó, bútor, csaptelepek) logikusan épül egymásra design-ban és használhatóságban is, megakadályozva pédául, hogy a kádparaván ne nyíljon ki a mosdó miatt. Egy másik hatékony trükk az aszimmetrikus formák használata, pl. aszimmetrikus kádaknál a belső átló kb. 20 cm-rel hosszabb a névleges méretnél. Sokkal több helyet nyújtanak a kényelmes fürdőzéshez és kiegészítő kádparavánnal a fürdő eláztatása nélkül zuhanyozni is tudunk bennük.


2. Tárolási ötletek

ukládejte s nápademVálassza ki a megfelelő tárolóeszközöket. Sokat számíthat egy fogantyú a törölközők szárításánál, vagy egy praktikus elválasztó a szekrények belső terénél. Egy jól átgondolt fürdőszobabútor alkalmas a mosdó tartásán kívül a kisebb és nagyobb használati tárgyak osztott tárolókban történő tárolására, és akár a törölközőt is rá tudjuk akasztani. Néhány fürdőszobabútor integrált szennyestartóval is rendelkezik. A falra függesztett bútorok megkönnyítik a fürdőszoba tisztántartását. Két legyet egy csapásra a polccal ellátott tükör beépített világítással és aljzattal. A tükrök optikailag is nagyítják a teret és elfér rajtuk néhány apróság a napi higiéniához.

3. Hogyan világítsunk?

Minden egy jól megvilágított fürdőszobában érvényesül a legjobban! Ha nincs lehetőség természetes fénnnyel világítani, világítótesteket helyezzünk el, de alkalmazzunk egy-két trükköt. Amellett, hogy központi világítást is létesítünk, építsünk be szpotlámpákat, pl. a mennyezet különböző részeibe. A fény vizuálisan felnagyítja a legkisebb fürdőszobákat is. Ha nincs ablak, válasszunk fényesebb csempét, nagy, világítással ellátott tükröket és spot világítást. Jó ötlet és egyre szélesebb körben kaphatók a vízálló LED-csíkok, amivel elhatárolhatjuk a fürdőszoba egy részét, keretezhetünk velük, stb. A fényforrások csatlakoztatásakor mindig be kell tartani a biztonsági előírásokat, kifejezetten vizes környezetbe tervezett világítótesteket vásároljunk! Nagy hatást kelt és energiát nem igényel az áttetsző anyagból készülő üvegtégla.

4. Trükkök

A burkolat varázsolja valójában fürdőszobává a fürdőszobát. A megfelelő színek és formák a kis teret is a napi kikapcsolódás kellemes helyévé varázsolják. Optikai nagyítást érhetünk el a nagyobb méretű burkolatok használatával, a nagy és téglalap alakú formák optikailag növelik és egységesítik a teret és a kevesebb fuga egyszerűsíti a karbantartást. A padlóra mindig néhány árnylattal sötétebb lapot válasszunk, mint a falakra. A vízszintesen felhelyezett téglalap alakú csempe bővíti a teret, függőlegesen viszont magasítja. A fényes kezeléssel ellátott lapok, kombinálva élénk színekkel és megvilágítással szintén nagyítják a teret.

Legkisebb elégséges terület

Ha a fürdőszobában minden szükséges tárgy megtalálható, akkor is elég helynek kell maradnia ahhoz, hogy a zuhanyozás után kényelmesen megtörülközzön, kilépjen a kádból vagy akár fogat mosson a mosdó előtt anélkül, hogy
megütné magát a szekrény vagy a mosógép sarkában.

Ahhoz, hogy a szükséges területre szert tegyen, tiszteletben kell tartani az általános beépítési elveket, a minimális távolságokat az egyes beépítendő tárgyak között, a faltól való távolságokat és a közlekedéshez szükséges távolságokat.

Kád
Minimální dostateční prostor - vana
Zuhanykabin
Minimální dostateční prostor - sprchový kout
Mosdó
Minimální dostateční prostor - umyvadlo
WC vagy bidé
Minimální dostateční prostor - wc nebo bidet
Mosógép
Minimální dostateční prostor - pračka
Minimální dostatečný prostor
Legkisebb elégséges terület