Google+ Youtube Instagram

Hogyan válasszunk zuhanykabint? faq

Önök is inkább folyó víz alatt pihenik ki magukat, és nem egy klasszikus fürdőzéssel?

Követelmények a zuhanykabin kiválasztásához:

1. A zuhanysarok külalakja - a konstrukció típusa


Amennyiben a könnyített modern designt részesíti előnyben, válassza a keret nélküli konstrukciót biztonsági üvegekből zsanérokkal és pántokkal, amelyekkel az üvegeket a falhoz erősítjük.


Modern kinézetet és tökéletes használhatóságot biztosít a félkeretes, függőleges belső profilokat nélkülöző konstrukció is. A tolóajtóknak köszönhetően helytakarékos.


A legelterjedtebbek a keretes sarokzuhanykabinok, amelyeknél az üveglapok keretekben vannak elhelyezve, amelyek növelik a tartósságot durva használat mellett is.

2. A zuhanysarok méretigénye

A tér kialakításának megfelelően választhat a négyzetes, téglalap vagy negyedköríves kialakítású zuhanysarkak közül, 75x75 cm-től 90x120cm-ig vagy kihasználhatja a zuhanyajtók praktikus előnyeit kombinálva fix oldalfallal, amelyek nem szabnak határt (egészen 100x200 cm-ig). Zuhanykabinjának kiegészítője lehet egy klasszikus akril ülőkád, mélyülőkés zuhanytálca vagy ellenkezőleg, egy exkluzív alacsony profilú öntött műmárvány zuhanytálca vagy zuhanylefolyó.

3. Az ajtók nyitásának módja

Figyeljen a zuhanykabin körül a minimális használati térre, úgy hogy a használat még kényelmes maradjon. A RAVAK több változatát kínálja a zuhanyajtók nyitási módozatának:

Elcsúsztatható

Elcsúsztatható – nem érnek a zuhanyozó terébe, ezért helytakarékosak. A vizet kifröccsenés nélkül vezetik a zuhanyozó terébe. A csendes és megbízható működéstaz AntiBlock garantálja.

Elcsúsztatható csuklós

Elcsúsztatható csuklós – előnye a belépő nagy szélessége kis beépítési szélességnél is. Nyitott állapotban is meggátolja a víz kicsöpögését a zuhanyozás terén kívülre.

Kiforduló pivot

Kiforduló pivot – egyszerű rendszerű nyitás, nem igényel különösebb karbantartást. Az ajtó nagyobb részével nyílik a térbe.

Kiforduló pánt

Kiforduló pánt – a krómozott fém pántok/forgóprofilok az emelőmechanizmussal biztosítják az ajtó zárva tartását az alapállását, a küszöb felé való emelést és az automatikus záródást. Az ajtó a térbe nyílik, a forgóprofilok esetében mindkét irányba.

4. A környezet térigénye

Mindig figyeljen arra, hogy a zuhanysarok, a mosdó és a szekrények kényelmes használatához meghatározott helyre van szükség. A helytakarékosság szempontjából fontos a zuhanysarok ajtajának nyitása. Ha helyet szeretne megtakarítani, akkor használjon toló- vagy befelé nyíló harmonikaajtót.

5. Szűk tér

A zuhanysarok szűkössége elsősorban a műszaki megoldástól függ. A legjobb olyan gyártó termékét választania, amelynek több éves tapasztalata van a zuhanysarkok gyártásában.