Youtube Instagram

Hogyan válasszunk zuhanykabint?

Önök is inkább folyó víz alatt pihenik ki magukat, és nem egy klasszikus fürdőzéssel?

Követelmények a zuhanykabin kiválasztásához:

1. A zuhanysarok külalakja - a konstrukció típusa

Sprchový kout Brilliant BSDPS

Amennyiben a könnyített modern designt részesíti előnyben, válassza a keret nélküli konstrukciót edzett biztonsági üvegekből zsanérokkal vagy fali profillal és pántokkal, amelyekkel az üvegeket a falhoz erősítjük.

Sprchový kout Blix BLRV2

Modern kinézetet és tökéletes használhatóságot biztosít a felkéretés, függőleges belső profilokat nélkülöző konstrukció is. A tolóajtóknak köszönhetően helytakarékos.

Sprchový kout Supernova SKCP4 Free

A legelterjedtebbek a keretes sarok zuhanykabinok, amelyeknél az üveglapok keretekben vannak elhelyezve, amelyek növelik a tartósságot durva használat mellett is.

2. A zuhanysarok méretigénye

A tér kialakításának megfelelően választhat a négyzetes, téglalap vagy negyedköríves kialakítású zuhanysarkok közül, 75x75 cm-től 90x120 cm-ig, vagy kihasználhatja a zuhanyajtók praktikus előnyeit kombinálva fix oldalfallal, amelyek nem szabnak határt (egészen 100x200 cm-ig).

Zuhanykabinjának kiegészítője lehet egy klasszikus akril ülőkád, mélyülőkés zuhanytálca vagy ellenkezőleg, egy exkluzív alacsony profilú öntött műmárvány zuhanytálca, vagy zuhanyfolyóka.

3. Az ajtók nyitásának módja

Figyeljen a zuhanykabin körül a minimális használati térre, úgy hogy a használat még kényelmes maradjon. A RAVAK több változatát kínálja a zuhanyajtók nyitási módozatának:

Posuvné

Elcsúsztatható
- helytakarékos megoldás
és a víz közvetlenül a
zuhanytálcára folyik le. A rendszer csendes és megbízható működését az AntiBlock rendszer garantálja.

Zalamovací posuvné

Elcsúsztatható csuklós
- előnye a belépő nagy
szélessége és nyitott
állapotban sem engedi a
vizet kicsöpögni.

Otočné pivotové

Kifelé nyíló
- az ajtó egy alsó és egy
felső csapszegen fordul, kifelé a térbe.
Egyszerű nyitási mód,
nem igényel különösebb
karbantartást.

Pantové/otočné

Pántos kifelé nyíló – zsanér vagy forgóprofil által, emelőmechanizmus biztosítja az ajtó tökéletes záródását.
Forgóprofilokkal az ajtó két irányba is nyitható.

4. A környezet térigénye

Mindig figyeljünk arra, hogy a zuhanysarok, a mosdó és a szekrények kényelmes használatához meghatározott helyre van szükség. A helytakarékosság szempontjából fontos a zuhanysarok ajtajának nyitása. Ha helyet szeretne megtakarítani, akkor használjon toló- vagy befele nyíló harmonikaajtót.

5. Szűk tér

A zuhanysarok szűkössége elsősorban a műszaki megoldástól függ. A legjobb olyan gyártó termékét választania, amelynek több éves tapasztalata van a zuhanysarkok gyártásában.