Google+ Youtube Instagram

Fürdés

Fényterápia –- merüljön el a színek világában

vana NewDayJelen rohanó világunkban, amikor nehezen talál egy kis szabadidőt önmaga számára, megéri összekötni a kellemeset a hasznossal. Élvezze ki a megterhelést nélkülöző, nagyon kellemes relaxációt – a fényterápiát, ami mellet elfelejti az egész napos rohanást.

A fényterápia egy alternatív gyógymód a test és a lélek harmonizációjához színes fények segítségével. Növeli a szervezet ellenállóképességét, csökkenti a stressz hatását és nyugalmat ad.

A fény és a színek hatnak ránk, „beszínezik“ a hangulatunkat. Befolyásolják hő és időérzetünket, összpontosítási képességünket és az egész pszichikai állapotunkat, amely szorosan összefügg a testünkkel is.

A fényterápiát ismerték az ókori Kínaiak, Görögök és Egyiptomiak. A színtónusoknak isteni erőt tulajdonítottak, amely elengedhetetlen a testben lévő belső energiák megtartásához. Ez akkoriban az egészség szinonimája volt. Elődeink hitték, hogy minden belső szervünk egy bizonyos színhez kapcsolódik és fényterápiával próbálták kezelni ezek betegségeit.

A szivárvány színei – mint pozitív optikai jelenség ami a vihar végét jelképezi optimista érzeteket kelt bennünk és pozitív hatása van a lelki és testi állapotunkra.

PIROS – meleget áraszt, energiával lát el, növeli a biztonságérzetet és az önbizalmat, serkenti a vérkeringést, gyorsítja a metabolizmust, pozitívan hat fehérvérűségnél és a krónikus köhögésnél.

NARANCS – jó kedvre deríti, önbizalmat és erőt ad, megszünteti a depressziót és szomorúságot, jól hat az étvágytalanságra, anémiára, anorexiára, és segít a megfelelő mentális fejlődésben.

SÁRGA – pozitív hozzáállásra serkent, erősíti az idegrendszert, tanulásra ösztönöz és hat az intellektusra, segíti az emlékezést, a kitartást és a céltudatosságot, segít az önuralom megőrzésében.

ZÖLD – ellazít, harmonizálja a gondolatokat, segíti az öngyógyulást, pozitív hatása van a test méregtelenítésére.

KÉK – megnyugtat, elaltat, fiatalítja a bőrt, csökkenti az étvágyat, segít a fejfájásnál, asztmánál és a gyulladásos megbetegedéseknél.

LILA – lelki energiát ad, javít a neurológiai tüneteken és a limfatikus rendszer megbetegedéseinél is hat.

FEHÉR – (nappali fény) – sok fizikai és pszichikai folyamatot irányít az embernél. Csökkenti a stresszt, a pulzust, a vérnyomást, lélegzést és egyben az egész test fiziológiai funkcióinak a motorja.