Google+ Youtube Instagram

Fürdés

A hidroterápia kedvezõ hatásai

A föld 70%-át víz borítja és az emberi test víztartalma is hasonló nagyságú. Az élet a vízben keletkezett és ezért a víz az emberi élet egyik leglényegesebb eleme. Már az anyaméhben is víz vesz körül bennünket magzatvíz formájában és védlemet nyújt. A víz az életünk része. A vizet az ember issza, a mindennapi higiéniához és kikapcsolódáshoz is használja. A víz azonban nemcsak az élet alapfeltétele, hanem élményforrása is lehet.

A hidromasszázs rendszerrel ellátott kádban a melegvizet a rendszer megfelelő irányú és intenzitású mozgásba hozza. A hidroterápiának éa a pihenésnek jótékony hatása van. Mélyen átmelegíti a testet, javítja a vérkeringést, jótékony hatással van a bőrre. A hidromasszázs segít eltüntetni a stresszt, ellazítja az elmét, ösztönzőleg hat a fizikai teljesítményre. Tökéletes kikapcsolódást nyújt a testnek és a léleknek.

Hidromasszázs kádban töltött 20 perc masszázs után még javasolt 30 percig pihenni.

A hidromasszázs nem alkalmas azoknak a személyeknek akik szív- és érrendszeri megbetegedésekben szenvednek, továbbá azon személyeknek akik hajlamosak bőrbetegségekre, terhes nőknek, vagy alkolos- vagy egyéb befolyásoltság alatt állóknak. Körültekintően használják a csontritkulásban szenvedő betegek is.